• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Finale Bakan Fakıbaba davet edildi

Finale Bakan Fakıbaba davet edildi
Burdur’da bu yıl 4’sü düzenlenecek Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, güzeller geçidine ev sahipliği yapacak.

GL Platform Fuarcılık tarafından 26-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Teke Yöresi 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na renkli yarışmalar damga vuracak. Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Koyun Keçi Güzellik Yarışması, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından da Damızlık İnek Yarışması düzenlenecek. Teke Yöresinin üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip küçükbaş ırklarının katılacağı yarışmaların üçüncüsü ise “Şampiyonlar Şampiyonu”nun belirleneceği final olacak.

Burdur Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Damızlık İnek Yarışması finaline ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı da davet ettiklerini ifade ederek ayrıca Burdur’un tarım ile ilgili sorunlarını anlatacakları bir toplantı düzenleyeceklerini de söyledi. Özcan “Bizim fuarımızı diğerlerinden ayıran içindeki etkinlikler. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak bu yıl 12’nci kez inek yarışması yapacağız. Bizim profesyonelleşmiş bir ekibimiz var. Sayın Bakanımız'ın da iştirak edeceği fuarın inek yarışması bölümünde kendisine hem Birliklerin neler yaptığını göstermek hem de potansiyelimizi ortaya koymak adına çalışacağız” dedi.

TEKE YÖRESİ AKRABALIK COĞRAFYASIDIR
Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmanın besi sığır yarışması düzenlediklerini ve et kombinası olan firma sahiplerinin ihaleyle, özveride bulunarak yüksek fiyata dereceye girenleri aldıklarını hatırlatan Özcan, “Bu yıl da benzer çalışmamız olacak” diye konuştu. Fuarın her yıl daha da geliştiğini belirten Özcan, “Bu fuarda aile işletmeleri kendilerini görecek ve kıyaslama fırsatı bulacak. İnek yarışmasıyla diğer yetiştiricilerle kendilerini kıyaslayacak. Teke Yöresi geniş bir coğrafya, büyük bir akrabalık coğrafyası var. Isparta'dan Denizli'ye, Muğla'dan Antalya'ya kadar olan bir alanı kapsıyor. Fuarımıza bu açıdan büyük katılım olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

YENİ TEKNOLOJİ DEMEK ÜRÜN ARTIŞI DEMEK
Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı da olan KÖY-KOOP Merkez Birliği Başkanı Yakup Yıldız da yarışmaların yöresinin üstün özelliklerini sergilemesi açısından önemli olduğunu söyledi. Honamlı ırkının dayanıklılığı ve yüksek et potansiyeliyle dikkat çektiğini belirten Yıldız, “Bir Honamlı keçisi 3 normal keçiye bedel. Teke yöresinin başkenti Burdur’da hayvancılığın geldiği noktayı göstermek istiyoruz. Fuar buna aracılık edecek. Üreticilerimiz yarışma için çok iyi hazırlandı. Ancak fuar kapsamında sadece yarışma değil üreticilerimizi bilgilendirecek çalışmalar da yapacağız. Besiciler burada yeni teknolojileri de görecek. Bu çok önemli. Çünkü yeni teknoloji demek, üretim artışı demek ve besicinin daha çok kazanması demek. Bu yüzden sektörün tüm kesimini fuara davet ediyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141