• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Film gibi soygun girişimi

Film gibi soygun girişimi
Denizle arasında sahil yolu olan Banka Şubesi'nde bu hareketlilik yaşanırken Deniz Polisi de denizden, Sahil Güvenlik Helikopteri de havadan önlem aldı. Saat 17.10 sıralarında da bir grup polis içeriye girdi ve saldırgan kısa süre sonra karga tulumba dışa

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, bir banka şubesine silahlı bir kişi tarafından soygun girişiminde bulunuldu. Saatlerce süren soygun girişiminde bir grup polis bankaya girerek saldırganı etkisiz hale getirdi. Kendisini 'Çilekeş' olarak tanıtan zanlının kredi kartı borçları nedeniyle eylemi yaptığını söylediği öğrenildi.


Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, bir banka şubesini başında kar maskesi ve elinde pompalı tüfekle saat 10.30'de basan saldırgan 17 kişiye kabus dolu saatler yaşattı. Baskın sırasında kendisini ''Çilekeş'' diye tanıtan ve daha sonra anının Serkan Sağlar olduğu öğrenilen saldırgan saat 17.10'da etkisiz hale getirilirken herkes derin bir nefes aldı.

Kuşadası Atatürk Bulvarı'ndaki, bir banka şubesine bugün saat 10.30 sıralarında gelen maskeli bir soyguncu, pompalı tüfekle havaya bir el ateş edip, ''Bu bir soygundur'' diyerek, içeri girdi. Panikten yararlanan soyguncu, silahını başına dayadığı güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Kendisini ''Çilekeş'' olarak tanıtan soyguncu, güvenlikçi dahil içerdeki beşi müşteri 17 kişiyi rehin aldı.

Olayı duyan polis, banka çevresinde güvenlik şeridi çekip beklemeye başladı. Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, polis otosundan ''Taleplerinizi bildirin. Kimseye zarar verilsin istemiyoruz. Etrafınız sarıldı'' diyerek, soyguncuyla irtibata geçmeye çalıştı. Anonslara cevap vermeyen soyguncu art arda 6 el ateş etti. Soyguncunun bu sırada bankanın güvenlik kameralarını hedef aldığı anlaşıldı. Ardından da içerisinin görülmemesi için saldırganın sprey boyayla bir camı boyadığı gözlendi. Bu olaydan yarım saat sonra saldırgan fenalaşan kadın rehinelerden Neriman Çoban ve Ayla Yereyak'ı serbest bıraktı. İki kadının da ellerinin arkadan plastik kelepçeyle kelepçelenmiş olduğu dikkat çekti. Tansiyonu çıkan kadınlar hastanede kontrol altına alındı.

Bu arada İzmir'den rehine operasyonlarında görüşme yapmak için özel eğitim almış üç polisle bir başkomiser de olay yerine geldi. Aydın Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timleri de operasyon için hazırlık yaptı. Bu sırada ''Müzakereci'' diye anılan özel eğitimli polislerden birisi silahsız olduğunu gösterip içeriye girdi ve saldırganla temas kurdu. 14.45'deki bu temastan kısa süre sonra elleri arkadan kelepçeli üç rehine daha serbest kaldı. Bu aşamadan sonra güvenlik şeridi 300 metreye çekildi, harekata hazırlanan polisler de biraz daha uzaklaştı.
Denizle arasında sahil yolu olan Banka Şubesi'nde bu hareketlilik yaşanırken Deniz Polisi de denizden, Sahil Güvenlik Helikopteri de havadan önlem aldı. Saat 17.10 sıralarında da bir grup polis içeriye girdi ve saldırgan kısa süre sonra karga tulumba dışarıya çıkarıldı.

MÜZAKERECİLERE ALKIŞ

Saldırganla saatler süren görüşmeler yapan İzmir'den gelen özel eğitimli ''Müzakereci'' polislerin başındaki Başkomiser Ali İnsan Bulut çevrede toplanan Kuşadalılar uzun süre alkışladı. Başkomiser Bulut'un konuşmak için yaklaştığı saldırganın eline vurup silahı düşürüp etkisiz hale getirdiği belirtildi. Bu arada saldırganın olay sırasında DHA Kuşadası Muhabiri Latif Sansür'ün adını bir kağıda yazıp yanına istediği da ortaya çıktı. Durum değerlendirmesi yapan polisin bunun tehlikeli olacağını düşünüp aralarından birine basın yeleği giydirip basın mensubu gibi bankaya soktuğu öğrenildi. Bunun üzerine saldırganın gelişmeleri takip edebilmek için bankaya bir televizyon istediği, bu televizyonun da çalıştırılamadığı, zaten kısa süre sonra da müdahalenin geldiği belirtildi.
Gelişmeleri Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Emniyet Müdürü Kamil Çolak ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de olay yerinde takip etti.

SALDIRGAN KİMDİR ?

Kendisini ''Çilekeş'' diye tanıtan saldırganın 1981 Merzifon doğumlu Serkan Sağlam olduğu öğrenildi. Saldırganın birden fazla bankaya yaklaşık 20 bin lira borcu bulunduğu ve soygunu bu nedenle gerçekleştirmek istediği belirtildi. Saldırgan Kuşadası Emniyeti'ne sorgu için götürülürken, sağlık görevlileri de rehineleri kontrol için Devlet Hastanesi'ne götürdü.

RESMİ AÇIKLAMA

Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Emniyet Müdürü Kamil Çolak olayın ardından kaymakamlıkta basın toplantısı yaptı. Vali Vekili Ulusoy, şunları söyledi:

“Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir banka şubesinde silahlı rehin ama olayı olduğu 155'e yapılan ihbarla bildirildi. Olay yerine ekipler sevkedildi ve çevre güvenliği alındı. İçeride bulunan şüphelilerle irtibata geçilmeye çalışıldı ancak ilk etapta bu çağrıya cevap verilmedi. İçerideki banka çalışanları ve müşterilerin can güvenliği açısından müdahale edilmeden sabırla irtibata geçilmeye çalışıldı. Saat 17.00 sıralarında içerideki şahıs iki gürevlimizin görüşme maksadıyla bankaya girmesine izin verdi. Görevlilerimizin ikna çalışmaları devam ederken şüphelinin bir anlık boşluğundan yararlanarak şahıs etkisiz hale getirildi. Banka içinde bulunan 13'ü banka çalışanı olmak üzere toplam 17 kişi güvenlik görevlilerimizin operasyonu neticesinde sağ salim kurtarıldı. Yakalanan şüpheli 29 yaşındaki Serkan Sağlam'ın birden fazla bankaya 20 bin TL borcu olduğu ve bu işi önceden planladığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.”

Emniyet Müdürü Kamil Çolak da, 'müzakereci' sisteminin başarıyla uygulandığını ve olayın kimsenin burnu kanamadan çozüldüğünü bildirdi, teşekkür etti.

SİLAH, YİYECEK, KELEPÇEYLE TAM HAZIRLIK

Özel bir işyerinde çalışan Serkan Sağlam'ın baskına son derece hazırlıklı geldiği ortaya çıktı. Hizmet sektöründe, özel bir işyerinde işçi olarak çalıştığı, bekar olduğu ve annesiyle yaşadığı öğrenilen Serkan Sağlam bankayı basmaya giderken yanına yiyecek, içecek, plastik kelepçeler, 9 mm çapında bir tabanca ve bir pompalı tüfek aldığı ortaya çıktı.

Güvenlik görevlisinin silahını da alan Sağlam'ın eyleme hem soygun, hem de sesini duyurmak için kalkıştığı öğrenildi. 'Müzakereci' polislere basınla görüşmek istediğini söyleyen, televizyon isteyen Sağlam'ı sakinleştirmek için polis internet sitelerinde eylemiyle ilgili yayınlanan haberlerin çıktısını vererek yatıştırdı.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141