• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Fethiye Körfezi için tüm kurum ve STK’ları bir araya getirdi

Fethiye Körfezi için tüm kurum ve STK’ları bir araya getirdi
Fethiye Belediyesi, Fethiye Körfezi deniz yüzeyindeki renk değişikliği ile ilgili olarak Fethiye’deki ilgili tarafları bir araya getirdi.

Düzenlenen toplantıya; Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, TURMEPA’dan Ersin Özer, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Öznur Vuran Doğan, FETAV’dan Dilek Dinçer, DSİ’den Sedat Uğur, FETOB Başkanı Bülent Uysal, Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nedim Özdemir, MUSKİ’den Mustafa Duran, Sevim Boz, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Raşit Gödelek, Süleyman Şafak, Fethiye Liman Başkanlığı’ndan Cihan Duman, Fethiye Erozyonla Mücadele Derneği Sorumlusu Okyay Tirli, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay ve Cenk Şimşek, Mahmut Çakır, Fethiye Çevre Şube Müdürlüğü’nden Ersin Kara, Dilara Çağrıtekin, Merve Özer, Foça Mah. Muhtarı İlker Can, Letoonia Tatil Köyü Genel Müdürü Bozkurt Atilla, Songül Turan toplantıya katılım sağladılar.

 

Muğla Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nedim ÖZDEMİR yaptığı sunumda Fethiye Körfezi’nin hali hazırdaki durumunu akademik açıdan gözler önüne sererken, her kurum kuruluşun elini taşın altına koyması gerektiği konusunda da dikkat çekti. Sorulan sorular arasında deniz yüzeyi renk değişikliğinin sıcaklık artışıyla birlikte “Alg Patlaması” denilen doğal olay sonucu olduğu da açıklığa kavuşturuldu.

 

Çevre Yüksek Mühendisi Kabak, “Geleceğe dair projeler üretmek için..”

 

Muğla Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nedim ÖZDEMİR yaptığı sunumda Fethiye Körfezi’nin hali hazırdaki durumunu akademik açıdan gözler önüne sererken, her kurum kuruluşun elini taşın altına koyması gerektiği konusunda da dikkat çekti. Sorulan sorular arasında deniz yüzeyi renk değişikliğinin Alg Patlaması denilen doğal olay sonucu olduğu da ifade edildi.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak yaptığı açıklamada; “Fethiye Körfezi ve deniz yüzeyi üzerinde son dönemde yaşanan renk değişimi; halkımızı, işletmecilerimizi, kurum ve kuruluşlarımızı tedirgin etmiştir. Her kurum kendi özelinde sorumluluklarını yerine getirmekte ancak körfezin hali hazırdaki durumunu özetlemek ve geleceğe dair projeler üretmek ve kimin üzerine hangi görevler düşecek bunları belirleyebilmek için Muğla Üniversitesi’nden Sayın Doçent Doktor Nedim Özdemir hocamız akademik destek için bizlere kısa bir sunum gerçekleştirmiştir. Önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili daha detaylı bir Çalıştay düzenlenmesi planlanmıştır. ” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141