• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

FESTİVAL MUHTEŞEM BİR KAPANIŞLA SON BULDU

FESTİVAL MUHTEŞEM BİR KAPANIŞLA SON BULDU
Fotoğraf Dünyası'nın ilgi ve merakla beklediği Uluslararası Marmnaris Fotoğraf Festivali, muhteşem bir kapanış gecesiyle sona erdi. Festival kapsamında Altın İnci Büyük Hizmet Ödülü Prof. Dr. Sabit Kalfagil'e verildi Altın İnci Onur Ödülü de Kamil Dürüst'

Fotoğraf Dünyası'nın ilgi ve merakla beklediği Uluslararası Marmnaris Fotoğraf Festivali, muhteşem bir kapanış gecesiyle sona erdi. Festival kapsamında Altın İnci Büyük Hizmet Ödülü Prof. Dr. Sabit Kalfagil'e verildi Altın İnci Onur Ödülü de Kamil Dürüst'e verildi.  Kapanış gecesinin başaldığı saate yaşamını yitiren Sanatçı Kamil Dürüst'ün ödülünü kurucusu olduğu Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği üyeleri aldı. 

İlçenin doğal güzelliklerinin fotoğraf sanatçıları tarafından keşfedilerek geniş kitlelere tanıtılması amacıyla düzenlenen festivale aralarında yabancıların da bulunduğu yaklaşık 700 fotoğrafçı katıldı. Marmaris'in değişik yerlerinde 6 gün boyunca çok sayıda panel, sunum, sergi, atölye çalışması ve fotomaraton etkinliklerinin yapıldığı festivalin son günü düzenlenen galayla ödüller dağıtıldı.

Grand Yazıcı Mares Otel'de düzenlenen programda Altın İnci Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu. Altın İnci Büyük Hizmet Ödülü Prof. Dr. Sabit Kalfagil'e, Amatör Fotoğrafçılığa Katkı Ödülü Reha Bilir'e, Haber Fotoğrafçılığı Ödülü Ali Öz'e, Özel Yetenek Ödülü Kürşat Bayhan'a, Akademik Proje Ödülü Doç. Dr. Emre İkizler'e, Sektörel Başarı Ödülü Saygun Duran'a ve Sosyal Sorumluluk Ödülü ise Serdar Akyay ile Emel Sezer'e verildi.

Altın İnci Onur Ödülü'ne layık görülen Marmaris Fotoğraf Derneği'nin (MARFOD) kurucusu yazar ve fotoğraf sanatçısı Kamil Dürüst'ün etkinliğin yapıldığı saatlerde tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayatını kaybettiği haberi alındı. Haber salonda üzüntüye neden olurken, Dürüst'ün yakınları hastanede oldukları için ödül MARFOD üyelerine teslim edildi.

Festival kapsamında turistik ilçenin doğal güzelliklerinin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen Netsel Marina Fotomaratonu'nda çekilen fotoğraflar arasındaki yarışmada Tayfun Çiftçi'nin birinci, Eser Paşa'nın ikinci ve Kemal Kılıç'ın üçüncü olduğu açıklandı. Yarışma sponsoru marina tarafından dereceye girenlere para ödülü verildi.

Samsung Yeni Medya Fotoğraf Yarışması'nda da katılımcıların cep telefonu ile çekerek bir sosyal paylaşım sitesine yükledikleri fotoğraflar arasında yapılan değerlendirmede ilk üç sırayı Mehmet Can Doğru, Berkay Yahya ve Nadir Özkan kazandı. Birinciye fotoğraf makinesi, ikinciye uçak bileti ve üçüncüye ise bilgisayar programı hediye edildi.

Etkinlikte, Yeni Türkü grubu  sevilen şarkılarıyla geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.  Festivalin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketleri verildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141