• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Fenerbahçe Sivas'ı Gole Boğdu

Fenerbahçe Sivası Gole Boğdu
Fenerbahçe, Sivasspor karşısında 5-2 sonuçla ayrılarak 3 puanın sahibi oldu.
Süper Kupa finalindeki G.Saray yenilgisi... Kötü geçen Süper Lig ve Arsenal maçları... Avrupa Ligi biletinin de CAS kararıyla yanması... Yönetimin seçim kararı alması... Tüm bunlarla kaos sinyalleri veren Fenerbahçe, Sivasspor karşısında çok kritik bir galibiyet aldı. Hem de ilaç niyetine bir galibiyet: 5-2
 
5. dakikada Caner'in serbest vuruştan ortasında Egemen'in az farkla auta çıkan kafası ile rakip kaleyi ilk kez yoklayan Fenerbahçe, ilk ciddi tehlikeyi 2 dakika sonra buldu. 7. dakikada Pierre Webo'nun pasında topla buluşan Samuel Holmen rakibi Ümit Kurt'dan şık bir çalımla sıyrıldı ve kaleci ile karşı karşıya pozisyonda fazla bekletmeden şutunu çekti. Ancak kaleci Borjan, ceza sahası ön çizgisinden gelen sert şutu kornere çelerek kalesini golden korudu.
 
6ce98d57d0b93431e7b2e7829d8abba9_k.jpg
 
Fenerbahçe aradığı golü bulmakta fazla gecikmedi. Kronometreler 15'i gösterirken sağ kanattan hızlı gelişen atakta Emenike topu kale önüne çıkardı. Dirk Kuyt yakın mesafeden topu filelere yollamakta zorlanmadı. Bu arada golün ilginç tarafı, atağın, Sivasspor'un rakip yarı alanda paslaşması sırasında hakem Özgür Yankaya'ya çarpan top sonrası başlamasıydı.
 
Sivasspor'un özellikle sol kanadını iyi kullanan Fenerbahçe, 24. dakikada 2. gole çok yaklaştı. Webo ile girdiği ver-kaçta çizgiye kadar inen Kuyt, topu kale önüne çıkardı.  3 rakibi ve kaleci Borjan'ın bakışları arasında geçen topa Webo da dokunamayınca sarı lacivertliler bir golden oldu.
 
Sağlı sollu akınlarla Sivasspor kalesini zorlayan Fenerbahçe, 32. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Kuyt'ın sol kanattan ceza sahasına kadar girip kale önüne çıkarmaya hazırlandığı topu, kırmızı beyazlı savunma kornere yolladı. Köşe vuruşunda topun başına geçen Meireles'in ortasında kalesinden çıkan Milan Borjan'dan önce Bruno Alves iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu: 2-0
 
MAÇIN GENİŞ ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ
 
Üstüste gelen gollerin yanı sıra tribünler de ilgi çeken olaylara sahne oluyordu Kadıköy'de. Bir grup taraftar yönetim aleyhine ve Alex de Souza lehine tezahüratlar yaparken, tribünlerin kalan kısmı buna tepki gösterdi. Bir kaç dakika sonra bu kez tribünlerde Gezi tezahüratları başladı ama bu kez çok kısa sürdü. Çünkü tam o sırada Kuyt'un skoru 3-0 yapan golü geldi.
 
Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Ümit Kurt karşılamak istedi ancak top arka direğe açıldı. Tam o noktada kendini unutturan Dirk Kuyt tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe formasıyla ilk kez bir lig maçında 2 gol birden atmış oldu: 3-0
 
Arsenal maçının moral bozukluğunu üzerinden atmış görünen ve aynı etkiyi taraftarda da yaratmak isteyen sarı lacivertli oyuncular 3-0'a rağmen hız kesmedi. 39'da Selçuk, 40'ta Holmen'in vuruşları rakip kaleyi zorladı. Ancak başka gol olmayınca ilk 45 dakika 3-0 sona erdi.
 
f82969df98dadd043d90dc5345217222_k.jpg
 
Sivassporlu oyuncuların vuruşuyla başlayan 2. yarıda ilk tehlikeli akın ve gol yine Fenerbahçe'den geldi. Caner'in soldan ortasında Webo'nun şık kafa vuruşu, 4. Fenerbahçe golü olarak ağlarla buluşurken, dakikalar 49'u gösteriyordu.
 
Kopan maç, konuk ekibin de rahatlamasını ve daha çok pozisyona girmesini sağladı. Fenerbahçe'nin etkili oyunu karşısında bir türlü varlık gösteremeyen konuk Sivasspor, 55. dakikada ilk golünü attı. Burhan Eşer'in Fenerbahçe savunmasının arkasına yaptığı şık ortada Aatif Chahechouhe gelişine çok şık bir vuruşla, skoru 4-1'e getirdi.
 
70. dakikada gelişen Fenerbahçe kontraatağında Dirk Kuyt rakip ceza alanı sağ yan çizgisi üzerinden ceza alanına ortasını gönderdi. Emmanuel Emenike'nin çok yakın mesafeden vuruşunda üzerine doğru gelen topu kaleci Milan Borjan kontrol etti.
 
Fenerbahçe'nin dakikalar ilerledikçe düşen temposu, Sivasspor'a yaradı. 83. dakikada Fenerbahçe yarı sahasında topla buluşan Cicinho, arkadaşı Burhan Eşer ile paslaştıktan sonra rakibi Egemen Korkmaz'ı geçerek kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Cicinho'nun hafif sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta top, Volkan Demirel'e de çarparak ağlarla buluştu: 4-2
 
Maçın skorunu belirleyen ise Alper Potuk oldu. Sarı lacivertlilerin yeni transferi Alper, 90. dakikada sağ kanatan içeriye gelip nefis bir ara topu çıkaran Gökhan Gönül'ün pasıyla buluştu ve kalecinin altından topu filelere yolladı: 5-2
 
Ntv Spor
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141