• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Fehmi Koru ile Şamil Tayyar

Fehmi Koru ile Şamil Tayyar
Fehmi Koru ile Şamil Tayyar'ın arasına 1 numara girdi. Koru 1 numaranın sivil, Tayyar ise asker olduğu görüşünde..

Oysa 14 Ağustos'ta Fehmi Koru 1 numara için 'Cezaevinde bulunan eski asker' diyordu. Tayyar işte bu hatırlatmayı yapıyor meslektaşına, biraz da sitem dolu sözlerle..

Tayyar 1 numara'nın asker kökenli olduğunu ısrarla vurguluyor. Onun kaygısı Ergenekon'un sulandırılması ve yaşanan dezenformasyon.. Son yazımdır 1 Numara'ya dair diyen Tayyar bu sözlerle tartışmalara son noktayı koyuyor:
(...)'1 Numara' hadisesi de böyledir. Emre Aköz, dün Sabah'taki köşesinde çok iyi anlattı: 'Askerler, ordudaki hiyerarşiyi başka alanlarda da sürdürür. Böyle örtülü ve silahlı devlet işleri söz konusu olduğunda sivillerden emir almazlar.'

Mesajı çok netti: O nedenle 1 Numara sivil olmaz. Yarın bir sivili işaret ederlerse sadece yutturmacadır.

Doğru cümle budur.

Peki, Ergenekon'u en iyi bilen kalemlerden biri olarak Fehmi Koru, '1 Numara beklendiği gibi bir asker değil de söylendiği gibi bir işadamı çıkarsa, Ergenekon sanıldığı gibi bir 'yarı-militer' örgüt değil de bazı dengesiz eski askerleri de kullanan daha farklı bir yapılanma ise bu sizleri şaşırtır mı? Şaşırtmamalı' diye yazma ihtiyacı duydu.

Yukarıda hatırlattım; Oysa Koru, 14 Ağustos'ta '1 Numara' için 'Cezaevinde bulunan eski asker' diyordu.

Aradan geçen yaklaşık 4 ayda ne değişti?

Gerçi biliyorum, bana gelen maillerden anladığım kadarıyla, vatandaşlarımızın çoğunun zihninde '1 Numara'ya oturttuğu çok şöhretli bir işadamı var.

'Gölge İktidar' kitabımda tanımladığım gibi; 1 Numara'yı arıyorsanız, Ergenekon'u bir profesyonel şirket gibi düşünün. Sözgelimi Hürriyet'in 1 Numarası Ertuğrul Özkök'tür ama Aydın Doğan numara üstüdür.

Koru da Aköz gibi Ergenekon'un 1 Numarasını kamufle etmeye yönelik bir tezgahı deşifre etmek için o yazıyı kaleme aldıysa mesele yok. Kanaatim de o yöndedir. Yanılıyor olabilirim. Eğer, '1 Numara' algısı değiştiyse, o zaman gerekçeleriyle birlikte açıklamalıdır.

1 Numara önemli değil

Şahsıma yöneltilen soruların başında bu '1 Numara kim?' sorusu geliyor. Hatta toto oynayıp bana gönderenlerin sayısını hatırlamıyorum.

Önce şunun altını çizmeliyim; Bilmek ve ispat etmek aynı kavramlar değildir. Hukuken delil sayılabilecek bilgiye, belgeye sahip değilseniz nasıl açıklayacaksınız? Eminim ki, savcılar da ispat noktasında olabilselerdi 1 Numara'nın üzerine giderlerdi.

Geldiğimiz noktada inanın, 1 Numara'nın fazlaca ehemmiyeti de kalmadı. Önemli olan; Kan ve şiddetten beslenen, kaos pompalayan darbeci ve çarpık Ergenekon zihniyetinin hafızalardan kazılmasıdır.

Deniz Baykal'ın bile göğsünü gere gere 'Ergenekon'un avukatıyım' diye dolaştığı, sanıklara ait el bombalarının şaka konusu yapıldığı ve cezaevlerinin yatıra dönüştürüldüğü bu coğrafyada 1 Numara'yı bulsanız ne ifade eder?

Kaldı ki, bu 1 Numara'yı devletin tepesinde bilmeyen mi var Allah aşkına?

Benden bu kadar...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141