• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Fazıl Say'ın tahtını sallıyo...

Fazıl Sayın tahtını sallıyo...
Avrupa ona sihirli parmaklar diyor! Genç Piyanist Tezcan Erol Avrupa'da kendinden bahsettirmeye başladı. Tezcan Erol'un Türkiye'deki konserlerine biletler günler öncesinden tükeniyor.

Piyanonun dahi çocuğu Tezcan Erol, Fazıl Say'ın tahtını sallıyor!

Türk sanatçıların dünya çapındaki başarılarına bir yenisi daha ekleniyor. Genç Piyanist Tezcan Erol Avrupa'da kendinden bahsettirmeye başladı. Tezcan Erol'un Türkiye'deki konserlerine biletler günler öncesinden tükeniyor.

11 yaşında ilk bestesini yapan piyanonun harika çocuğu Tezcan Erol İngiliz Kraliyet Müzik Akademisi'nde piyano eğitimi aldı. Almanya'da da bir süre eğitim alan Erol dinleyecileri adeta büyülüyor. Tezcan Erol ülkemize Fazıl Say'dan sonra dünya çapında bir piyanist daha yetiştirmiş olmanın gururunu yaşatıyor.


Geçen ay verdiği konseri kapalı gişe izlenen Genç piyanist Teczan Erol kendisine sihirli parmaklar diyenlere “Hayır insanlar müziği gerçekten çok seviyor, Ben sadece parmaklarımla onlara güzel bir ziyafet hazırlıyorum” diyor.


Tezcan Erol 28 Mayıs 2009 daki yeni konseri için oldukça heyecanlanıyor. Çünkü bu konserde Türkiye'de daha önce hiç denenmeyen Emprovize - Emprovizasyon (Doğaçlama) yönetemi uygulanacak. Konsere gelen izleyiciler konserin repertuarını ve tüm olup biteceklere kendileri karar verecekler.

Avrupa'da birçok kez denenmiş olan bu interaktif yaratı gecesi Türkiye'de hiç denenmemiştir. Emprovize piyano resitali, izleyicilerin de katılımıyla ortak duyguların müzikle bütünleştireceği bir Tezcan Erol akşamına dönüşecek.


Türkiye'deki Kaflarımızı karmakarışık karıştıran krizin ve tüm ülkenin bizi yoran politik çalkantılarından kurtulup, Tezcan Erol'un sihirli parmaklarının sizleri büyülü bir dünyanın içine çekeceği piyano resitaline gitmenizi öneriyoruz.


Tezcan Erol'un konseri için gerekli bilgileri www.tiyatromaan.com internet adresinden ya da 0 212 245 25 06 numaralı telefonlardan alabilir ya da rezervasyon yaptırabilirsiniz.


Peki Tezcan Erol'un Piyano resitalinde karşılacağınız;

Emprovize - Emprovizasyon (Doğaçlama) Ne Demektir ?

Müzikte yada şiirde daha önceden hazırlanıp düşünmeden, birdenbire, içinden geldiği gibi çalma veya söylemedir. Emprovizasyon çalışmalarının ilk kez ortaya çıkması ile ilgili kesin ve net bilgiler olmamasına rağmen birçok müzikolog rönesansa hatta m.ö.'ye dayandığını savunurlar. İnsanoğlu kendi sesini ve çevresindeki sesleri fark etmesi, tanıması ve çevresinde duyduğu sesleri taklit etmesi ile emprovize'nin doğduğunu savunurlar. Emprovizasyon'un Türk Müziğinde karşılığı taksimdir.


Do – Doğa – Doğaç Nedir ?

Do: Batı Müziği 9.yüzyıl'ın başına kadar notalamadan habersizdi.9.yüzyıl'ın ikinci yarısında ilk notalama sistemi ortaya çıktı. Arezzo'lu Guido'nun(Guido d'Arezzo) notalama sisteminin seslerin yüksekliğini kesin olarak belirtmeye başlamasıyla büyük bir ilerleme kaydedildi. 11.yüzyıl'da notaların üzerine dizildiği beş çizgiden oluşan “porte”nin kullanılmasıyla notaların yüksekliği (do,re,mi,fa,sol,la,si,do) ve kesin biçimde belirlenebilir hale geldi.Başlangıç ve son sesler do notası olduğu için ve armonide bütün akorlar içerisinde uyumlu bağlantısı olduğu için.

Doğa: Gelmiş geçmiş bütün büyük bestecilere baktığımızda esin kaynağı olarak doğayı ve doğada olan olay ve olguları gösterirler. Besteci için doğa ve doğada yaşayan canlıların hepsi birer esin kaynağıdır.

Doğaç: Doğaçlamayı her zaman konuşmak gibi görmüşümdür. Bestelemeyi de mektup yazmak gibi. Bir nevi doğaçlama hızlı pişen ve ağızda hoş bir tat bırakan kahve gibidir.Hayatımızda da anlık duygular yaşarız ve bu anlık duygular da müzisyeni müziğine, şairi şiirine,ressamı tuvaline, heykeltıraşı da heykeline yaklaştırır. Avrupa'da çok denenmiş olan bu interaktif yaratı gecesi Türkiye'de hiç denenmemiştir.Emprovize piyano resitali, sizlerinde katılımıyla ortak duygularımızı müzikle bütünleştireceğimiz bir akşama dönüşecek


 

 

 

  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141