• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Evi ile arasına İsrail engelleri girdi

Evi ile arasına İsrail engelleri girdi
Filistinli Said er-Recebi'nin El-Halil kentinde15 yıl önce inşa ettiği evi ile arasına İsrail'in ördüğü teller ve engeller girdi.

Filistinli Said er-Recebi'nin El-Halil kentinde15 yıl önce inşa ettiği evi ile arasına İsrail'in ördüğü teller ve engeller girdi.

Filistinli Recebi, evinin İsrailli yerleşimciler tarafından işgal edilmesi, çevresine güvenlik güçlerinin dikenli teller örmesi sürecini ve yaşadığı olayları AA muhabirine anlattı.

15 kişilik bir ailenin reisi olan Recebi, "Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 15 yıl önce 700 metre kareye 4 katlı bir ev inşa etmeye başladım. 2007'de 3 dairesini hazırlamıştım ancak bir grup Yahudi yerleşimci El-Halil kentindeki Filistin Gayrimenkul Ofisi'nde burayı satın aldıklarını ileri sürerek evimi ele geçirdiler. Bugüne kadar da hakkımı alamadım" dedi.

Evine el konulmasının ardından İsrail mahkemelerinde hakkını arayan Recebi, Yahudi yerleşimcilerin ellerindeki evrakların sahte olduğunun kanıtlandığını ancak yargının nihai sonuç için kendisini oyaladığını belirterek, "Her şeye rağmen evimi geri alacağıma inanıyorum" ifadesini kullandı.

İsrail güvenlik güçlerinin evinin etrafına teller örerek ulaşımını engellediğini ifade eden Recebi, İsrail ordusunun evi için düzenlenen yürüyüşleri bastırdığını söyledi.

Kudüs'ün eski yerleşim bölgelerinden el-Belde el-Kadime'de onlarca kişinin ellerinden mülklerinin alındığına dikkati çeken Recebi, Filistin yönetiminden İsrail ile müzakere sürecinde Filistinliler için hayati önem taşıyan meseleleri ciddiyetle görüşmesini istedi. 

El-Halil valisi Kamil Hamid,  İsrail'in Filistin yolunu kesmek için resmi olarak eve el koyduğunu ifade ederek, "Recebi ailesinin elinde evin sahibi olduğuna dair resmi belgeler var. Yerleşimcilerin elindekiler ise sahte evraklar. Recebi'nin yaşadıkları, İsrail'in Filistin topraklarında keyfi tasarruflarda bulunmaya ve el-Belde el-Kadime'deki mülklere el koymaya devam ettiğinin göstergesi" diye konuştu.

Kiryat Arba yerleşim birimi ile el-Harem el-İbrahim Camisi arasındaki yoldan Filistinlilerin geçişi yasaklandı. Recebi'nin evi de bu yol üzerinde bulunuyor. 

El-Halil kentindeki el-Belde el-Kadime'deki yerleşim biriminde bin 500 İsraillli askerin korumasında 400 yerleşimci yaşıyor. Binlerce Filistinli el-Belde el-Kadime'den askerler ve yerleşimciler tarafından maruz kaldıkları saldırılar nedeniyle göç etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141