• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

EŞREF KOLÇAK’IN ANİ ÖLÜMÜ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

EŞREF KOLÇAK’IN ANİ ÖLÜMÜ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU
Türk sinemasının efsane ismi Eşref Kolçak geçtiğimiz gün uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Yıllardır Gemlik’te yaşayan efsane oyuncu, bugün ikindi namazından sonra eşi Özcan Kolçak ve oğlu Harun Kolçak’ın yanına defnedildi.

Sanat hayatında yüzlerce projeye imza atan ve birçok sayıda ödüllere layık görülen Türk sinemasının unutulmaz ismi Eşref Kolçak’ın ani ölümü, daha önce birlikte çalıştığı yapımcı İhsan Taş’ı üzüntüye boğdu. 

Temel ile Dursun İstanbul’da isimli sinema filminde beraber çalıştığı yapımcı İhsan Taş, Eşref Kolçak’ın vefat haberini alır almaz İstanbul’dan, Bursa’nın gemlik ilçesine gelerek sanatçının yakınları ile bir araya geldi. Sanatçının yeğeni Turan Kolçak, komşusu Nihat Çitil, Sanatçı dostları Burak Kaya, Metin Yıldırım ve Sanatçının yakın dostu Rıdvan Kaya ile birlikte cenazeye ev sahipliği yaptılar.

Daha önce filmlerinde bir çok Yeşilçamın emektar oyuncularına yer vermesi ile tanınan yapımcı İhsan Taş üzüntüsünü şöyle dile getirdi “Temel ile Dursun İstanbul’da isimli projemizde birlikte çalışmaktan büyük onur duyduğum Yeşilçam’ın çınarı Eşref Kolçak’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Hepimiz onların filmleri ile büyüdük, onlar bize sinemayı sevdiren kahramanlar. Ben bugün yapımcı olarak var isem onların bize bu mesleği sevdirmesi sayesindedir.  Yalnız Türk sinemasının değil, tüm Türk halkının da başı sağ olsun” diye konuştu.

 

Oyuncu Burak Kaya, Eşref Kolçak’ın ani ölümü ile ilgili şunları söyledi “Eşref hoca  ile ilk tanışmamız Kaçış 1950 filmimizin galasında  oldu. Filmi izledikten sonra yanıma gelip sarılmıştı ve oyunculuk anlamında çok katkısı oldu. En büyük şansım benimde Bursa’da yaşıyor olmamdı çünkü bu vesile ile dostluğumuz güçlendi. Onun her sözü benim rehberim oldu bütün tecrübesini bana aktardı fırsat buldukça bol bol sohbet ederdik ve ben onun sohbetini büyük bir heyecanla dinlerdim çünkü Eşref Kolçak demek Türk sinemasıydı ben onun ağzından türk sinemasını yakından tanıma fırsatı buldum. Türk sineması Çınarını, ben ise Hocamı kaybettim diye konuştu.

Büyük ustayı son yolculuğunda yapımcı İhsan Taş, Burak Kaya, Hülya Koçyiğit, Türker İnanoğlu, Metin Yıldırım ve Nuri Alço'nun yanı sıra bir çok emektar oyuncular ve Türkiye’nin her köşesinden sevenleri yalnız bırakmadı.

ihsan-tas-esref-kolcak.jpgburak-kaya-esref-kolcak.jpg

esref-kolcak-ihsan-tas.jpg

ihsan-tas--esref-kolcak.jpg

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141