• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

“Esnaf odası yanımızda değil”

“Esnaf odası yanımızda değil”
AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Partinin Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan geçtiğimiz cumartesi “Marmaris Restaurant – Bar – Market - Yiyecek İçecek yapan ve Satanları Derneği”ne (MARBİDER) z

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Partinin Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan geçtiğimiz cumartesi “Marmaris Restaurant – Bar – Market - Yiyecek İçecek yapan ve Satanları Derneği”ne (MARBİDER) ziyarette bulundu. Yüksel Özden ve Kadem Mete, yaklaşık iki saat süren ziyaretin büyük bölümünde MARBİDER Başkanı Hikmet Çakır ile dernek üyelerinin sorunlarını, şikayetlerini ve isteklerini dinledi.

Hikmet Çakır, bir yıl önce kurulan ve 120 üyesi bulunan dernekleri hakkında bilgiler aktardıktan sonra Marmaris turizminin kötü gidişinin en büyük sorumlusu olarak kendilerinin gösterildiğini belirterek “Sektörümüzü şamar oğluna çevirdiler” dedi.

“Esnaf odası yanımızda değil”
Hikmet Çakır, şöyle konuştu: “Amacımız, yaptığımız işi tam anlamıyla Marmaris'in kalitesini yükseltecek, hizmetler vermek. Bu amaçla bütün üst düzey yöneticilerden bu konuda yardımlarını alarak, kaliteyi arttırmak istiyoruz. Sorunlarımıza kesin ve kalıcı çözümler bulmak için kurduk. Marmaris'te bu kuruma ihtiyaç vardı ve elimizi taşın altına koyarak bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Asıl amacımız oda olmak. Esnaf Odası bizim sorunlarımızı çözüm getiremiyor”

“Esnaf rahatsız”
“Esnaf Marmaris'te sahipsiz. Bir sorunumuz olduğunda gidecek hiçbir yerimiz yok. Çaresizlik içindeyiz. Marmaris'te böyle bir yönetim anlayışı istemiyoruz. Marmaris'te bizler otelcisiyle restorancısıyla, mağazasıyla, hamamcısıyla, balıkçısıyla, barcısıyla, marketçisiyle, bütün partileriyle, sivil toplum örgütleri ile beraber çalışmak esnafa saygı duyulan bir yönetim anlayışı istiyoruz. Bizleri önümüzde yol gösterecek sıkıntılarımızı çözmemize yardımcı olacak bir muhatabımız yok, bizi yönlendirecek yöneticilere ihtiyacımız var. Bizler Marmaris'te turisti öyle memnun etmişiz ki, her yıl bize gelen turistler var. Ancak bizler böyle kaliteli hizmet verirken, cezalandırılıyoruz. Daha önceden böyle sorunlar yoktu. Marmaris'te birde şöyle bir algılama var. Bir iş yapacağın zaman hemen bu şunun adamı şunun için yapıyor şeklinde değerlendirmeler var. Birilerinin arka bahçesi olarak görülüyor. Biz kimsenin yanında değiliz biz hakkımızı arıyoruz. Yerel yönetim sürekli esnafı eziyor. Küçük esnafın hiç halini hatırını soran sorunlarını dinleyen yok. Yurt dışına bir tane temsilci bile gönderemiyoruz. Bizler kazandığımız ölçüde vergimizi veriyoruz. Çoluğumuzu çocuğumuzu ailemizi geçindiriyoruz. Yüzlerce insanı da çalışma imkanı sunup onlara ekmek veriyoruz. Bizler bunu karşılığını almak istiyoruz.”
Hikmet Çakır ve dernek üyelerini uzun uzun dinleyen Yüksel Özden, sorunların çözülebilmesi için birlikteliğin şart olduğunu savundu. Ak Partili bir belediye yönetiminin, ilçe sorunlarını çözebileceğini savunan Özden şunları söyledi:
“Oda olabilmek için faaliyetlerinizi gösterip derneğinizi kanıtlamalısınız. Sizin turizm bölgesinde böyle bir çalışmalar yaparak sıkıntılarınızı çözmeye çalışmanız için dernek kurmuş olmanız gerekten takdir edilmesi gereken bir şey. Sizlerin yapmaya çalıştığınız olay mesleğinize sahip çıkmak olduğunu anlıyorum. Kendi sorunlarınızı sahip çıkmanız ve bunu dert edinmeniz çok güzel. Bizler Ak Parti olarak yerel yönetimde katılımcı yönetimcileriz. Biz bir şeyin Belediye Başkanı olarak, yani buraya gelecek olan Belediye Başkanının bu şehri yönetmeye taliptir. Oraya oturup da oturduğu yerden şehri hükmediyorsa o bizim belediye başkanımız olamaz. Bizler bu sorunlarınızda dahil Marmaris'in tüm sorunlarının çözülmesinde Ak Parti sayesinde Ak Partili bir belediye sayesinde olacağını vurguluyoruz. Bizde amaç birlikte, el ele, beraber çalışmaktır. Sizlerin sayesinde Türk kültürünü ve mutfağını tanıtma fırsatı buluyoruz. Ancak otelcilerimiz her şey dahil istemiyle Türk mutfağını tanıtamaz. Turistin istediği, Türk kültürlerini tanımak. İnşallah sorunlarınızı hep beraber çözeceğiz”
Kadem Mete de dernek üyelerini otelcileri şikayet etmesi üzerine bir ara söze girdi ve “Otelcileri asla ve asla kendinize rakip olarak görmeyin” dedi. Mete bu konu üzerindeki görüşlerini şu sözlerle anlattı:
“Ben otelciyim, otelin içerisinde restoranımız da var. Otelcilikle restoran birbirine rakip olamaz. Biz konaklama sektörüyüz. İsterlerse oda kahvaltı kalırlar, isterlerse yarım pansiyon kalırlar. Birde son zamanlarda turizme ciddi bir darbe vurduğuna inandığım her şey dahil sistemi ile karşılaştık. Bu tamamıyla bu müşterinin kendi tercihidir. Ne siz otelcileri kötüleyin nede başkaları restoran kötülesin. Gerçek olan bir şey var bizler aynı taraftayız. Bu işi bilmeyenler zaten ortadadır. Turizm bakanımızın geçen günkü ziyaretinde bir müjde verdi. Tüm tesisler Turizm Bakanlığının denetimi altına alınacak. Apartıyla bir yıldızlı oteliyle hepsi bakanlık bünyesine alınacak. Bakanlık bunları bünyesine alırken buradaki eksiklikleri görecek. Yani kayıtlar yapılırken bütün eksiklikler meydana çıkacak. Şartları yerine getirmeyen işletmeler men edilecek. Bu sayede her otel her şey dahil sisteminden yararlanamayacak. Dolayısıyla bu müşteriler restoranlarda yemeğini yiyecek. Bakıyorsunuz ki apart otel her şey dahil sisteminde hizmet veriyor. Bunlara hep beraber çözüm bulmamız gerekiyor.”

Milli Eğitimle işbirliği

Toplantıya katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan MARBİDER üyelerine her türlü eğitimi verme konusunda işbirliği yapacaklarını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141