• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

ESDER: Milli piyango talih kuşu değil baykuş kuşudur

ESDER: Milli piyango talih kuşu değil baykuş kuşudur
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, son yıllarda insanların kolay yoldan para kazanma derdine düştüklerini dile getirdi.

     Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, son yıllarda insanların kolay yoldan para kazanma derdine düştüklerini dile getirerek, “Talih kuşu denilen, devlet eliyle meşrulaştırılan kumar, aileleri dağıtmaya ve huzursuzlukların baş sebeplerinden birisi olmaya devam ediyor” dedi.

 

     ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus yaptığı açıklamasında, kısa yoldan zengin olmak isteyenlerin hayallerini süsleyen Milli Piyango çekilişine sayılı günler kala, şans oyunlarına dünyada gösterilen ilginin Türkiye’de de diğer ülkelerden pek geri kalmadığını belirterek, “Piyango bileti alanların hayallerini süsleyen ikramiye, önceki yıllarda bu parayı kazanan kişilere huzur ve refah değil ardı ardına talihsiz olaylar yaşattı. Yaşanan hadiseler adeta talih kuşu değil de talihsizlik kuşu gibi ikramiyeyi kazananların hayatını altüst ederek pişmanlığı da beraberinde getirmiştir. Üretmeden kısa yoldan zengin olmanın hayaliyle insanlar kumarın pençesine mahkum edilmiştir.  Öte yandan geçmiş yıllarda bu yolla mal mülk sahibi olanların içler acısı halini de görüyoruz. Buna keza, büyük umutlar bağlanıp ikramiye çıkmayanların yaşadığı ruhsal çöküntünün ailede ve toplumdaki etkileri de had safhaya ulaşmıştır” dedi.  

 

    Genel Başkan Çelikus açıklamasına şu şekilde devam etti: “Her yerde Milli Piyango reklamı ve tanıtımı var. Yılbaşı öncesi Milli Piyango’dan çıkacak büyük ikramiye; gazete, televizyon, internet, sokaklar yani her yerde ve sürekli gösteriliyor, reklam ve tanıtımı yapılıyor. Hükümetin ve ilgili kuruluşların şans ve bahis meselesinde bu kadar teşvik edici olması yanlıştır. Anayasamızda, Devlet kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan vatandaşını korumak için gerekli tedbirleri alır derken, devlet bilakis bunları yaymakta ve yenilerini başlatmaktadır. Kumarhaneleri yasaklayıp, en büyük kumarı serbest bırakıyor. İşini dini yönüne bakacak olursan, Milli Piyango da diğer şans oyunları gibi haramdır.(On numara, Şans topu, Süper loto, Sayısal loto, İddaa, At yarışları…)İsminin başında ‘milli’ kelimesinin olması haram olmasını ortadan kaldırmaz” dedi.

 

Bu Paradan Kimseye Hayır Gelmedi!

 

     Her yıl, insanların büyük umutlarla aldıkları Milli Piyango biletleri şu ana kadar kimseye hayır getirmedi. Kimisi ailesini dağıttı, kimisi kumara alışarak parasının hepsini burada bitirdi, kimisi de intihar etti. Milli Piyango her yıl ibretlik hikayeler ortaya koysa da halen satılmaya devam ediliyor. İşte ibretlik hikayelerden bazıları…

 

* Salih Gümüşçay: En ünlü ama en talihsiz piyango talihlisi... 1989'da 5 milyar kazandı. 1 yıl sonra öldü. Tek başınaydı, yüzlerce akrabası çıktı. DNA testi için mezarı bile açıldı.

* Mehmet Sarıoğlu: Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde 40 yıl önce Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıktı. Yaşadığı baraka tipi evde donarak öldü. Can verdiğinde yapayalnızdı.

* Osman Kaplan: Denizli'nin Çivril ilçesinde marangoz olarak geçimini sağlarken hapse gerdi. 1999 yılında hapisten çıktıktan 2 gün sonra sayısal lotodan 340 milyar lira kazandı. İki çocuk babası Kaplan'ın ilk işi eşinden boşanmak oldu. İkinci evliliğini de kısa süre sonra bitirdi. Parasını tüketti ve başladığı yere döndü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141