• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Ergenekonun 8. dalgasında kim kim

Ergenekonun 8. dalgasında kim kim
Ergenekon'un 8. dalga operasyonda gözaltına alınanların örgütteki görevleri de ortaya çıktı. İşte zanlılar akıl almaz bağlantıları ve görev dağılımları:

Teğmenler gözaltınki Kemal ile kardeşi Neriman Aydın'a bağlı olarak Ankara'da 'Cihat Bölgeleri' oluşturmuş.

Zanlılardan Tolga Sarıoğlu, 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu'nun kara kutusu. Teğmenler ise, 6 Temmuz 2008'deki 6. dalgada gözaltına alınan emekli müfettiş Kemal ile kardeşi Neriman Aydın'a bağlı olarak Ankara'da 'Cihat Bölgeleri' oluşturmuş.

Ergenekon terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen 8. dalga operasyonda gözaltına alınanların örgütteki görevleri de ortaya çıktı.

İşte zanlılar ve görev dağılımları:

Seyhan Soylu: Örgüt adına, istihbarat toplamak, örgüt çıkarları için bazı siyasi, işadamı ve bürokratları kadın ve içki alemlerine çağırarak onların çıplak görüntülerini çekmek ve şantaj yapmak.

Tolga Sarıoğlu: Seyhan Soylu'nun hem sevgilisi hem de kara kutusu konumundaki Sarıoğlu, Soylu'nun örgüt adına elde ettiği tüm belge bilgi ve verileri muhafaza ediyor. Sarıoğlu konuşursa, Soylu'nun yaptığı tüm karanlık olaylar aydınlanacak.

Levent Temiz: Örgütün siyasi ayağını oluşturuyor. Örgüt, Temiz sayesinde ilk önce MHP'yi ele geçirerek, bu partiyi Ergenekon lehinde kullanmayı planladı. Temiz'de, örgüt için 'Kızılelma' oluşumuna katılarak, ülkücülerle ulusalcıları bir çatı altında toplamayı planladı.

Ancak MHP'den gerekli desteği görmeyince bu plan bozuldu. Daha sonra Prof. Dr. Ümit Özdağ ile MHP başkanlığını almaya çalıştılar ancak bu da olmadı.

Teğmen M.A.Ç : Ankara'da görevli. Komutanları ile ilgili topladığı istihbarat bilgilerini Kemal ve Neriman Aydın'a iletiyor. Darbe planları yaparak, TSK'nın alt kadro subayları arasında 'Darbe olacak' diyerek darbe zemini oluşturmaya çalışıyor.

Teğmen N.Ç: Kırklareli'nde görevli, bu da komutanlarla ilgili olarak topladığı her türlü istihbarat bilgilerini Kemal ve Neriman Aydın'a iletiyor.

Teğmen E.M: Hakkari'de görevli, Kemal ve Neriman Aydın ile birlikte oluşturdukları karargah evlerinde toplantılar düzenliyorlar.

Koordineyi sağlıyor

Teğmen H.U: Ankara'da görevli. Karargah evlerini koordine ediyor.

Teğmen Ö.K: Elazığ'da görevli, Kemal ve Neriman Aydın'ın Harp Okulu Öğrencileri için oluşturduğu karargah evlerinde ders veriyor. Örgütün propagandasını yaparak örgüte eleman temin ediyor.

Y.T: Ankara Kara Harp Okulu Öğrencisi, Kemal ve Neriman Aydın ile sıklıkla görüşüyor. Onların düzenlediği toplantılara katılarak, kendi arkadaşlarının psikolojik ve siyası yapılarıyla ilgili örgüte bilgi aktarıyor.

Kurtce Bektaş: Teğmen MAÇ grubunda faaliyet gösterip onunla ilişkili. Hizbul Tahrir Örgütü içerisinde sürekli olarak sohbetler düzenleyip, toplantılara katılıyor. Hizbul Tahrir örgütü ile teğmenler grubu arasında iletişimi sağlıyor.

Süleyman Solmaz: Bektaş ile birlikte aynı hücrede görev yapıyor. Bektaş'ın yardımcısı konumunda. nDoğukan Yorulmaz: Bektaş'ın grubunda çalışıyor.

Hamza Demir: Kemal Aydın'ın Ankara'daki bazı arsa işlerini takip ediyor. Bazı kişilerin fişlenmesi için istihbarat çalışmaları yapıyor. Demir de Teğmenler grubunda yer alıyor.

Rıza Demir: Ankara'da Hizbul Tahrir örgütü içerisinde faaliyet gösteriyor. Piknik ve toplantılar düzenleyerek örgütsel faaliyetlerde bulunuyor.

Mehmet Oğuz Kazancı: Ankara'da Cihat Bölgeleriyle irtibatlı. Solmaz'ın eniştesi.

Mahmut Oğuz: Topladığı arkadaş grubunu ve bazı kişileri Hizbul Tahrir grubuna sokarak. Örgütün tabanının güçlenmesini sağlıyor.

5 TEĞMENE TUTUKLAMA TALEBİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 teğmen ile 1 askeri öğrenci, adliyeye sevk edildi.Savcılık katına çıkarılan zanlılara kelepçe takılmaması dikkat çekti.

Gözaltına alınan 4 teğmen ve 1 askeri öğrenci tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, 1 teğmen serbest bırakıldı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan 5 teğmen ile 1 askeri öğrenci, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarına ifade verdi. Savcılık sorgularının ardından 4 teğmen ile 1 askeri öğrenci tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 1 teğmen ise serbest bırakıldı.

İSTANBUL (Bugün)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141