• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Ergenekon'da tahliye kararı

Ergenekonda tahliye kararı
Günlerdir devam eden Ergenekon duruşmasından bir tahliye kararı çıktı. Bakın kim tahliye edildi?

Ergenekon Duruşması'ndan bir tahliye kararı çıktı. Tutuklu sanık emekli Yüzbaşı Gazi Güder tahliye edildi.

Ergenekon davasının görülmesine devam edilen duruşmasında savunmasını yapan tutuklu sanıklardan emekli yüzbaşı Gazi Güder, hakkındaki tüm suçlamaları reddederken, örgüt üyesi olmadığını ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak saklamanın da yapısına ters olduğunu öne sürdü.

Güder, sanıklardan Ayşe Asuman Özdemir ve soruşturma aşamasında ölen Kuddusi Okkır'ı tanıdığını belirterek, "Bekir Öztürk'e sadece bir bayram mesajım olduğundan ötürü onunla irtibatım olduğu belirtilmiştir. Kuddusi Okkır, yazılım geliştiren ve bilgisayar işi yapan şirketimde danışman olarak görev yapmaktaydı. Onunla irtibatım bu konu üzerineydi. İddianamede Ayşe Asuman Özdemir'e "Karargahta olmalısınız" şeklinde attığım e-mailden farklı anlamlar çıkarılmaya çalışılıyor. O e-mailin konusuna ilişkin öncesinde 3-4 farklı e-mail vardı. Onlar görmezlikten gelinmiş. Ayşe Asuman Özdemir, yazdığı bazı yazılardan ötürü bana tehditler aldığını söylüyordu. Bende kendisini yazdığı yazılardan ötürü sadece uyardım. Karargah kelimesi günümüzde şirketleri içinde kullanılmakta.

Kod isim kullanmışlığım yoktur. Kimseye emir vermedim. Kendi şirketimde çalışanlara da "Şunu yap, bunu yap" tarzında konuşmadım. Yaradılana saygım var, yaradandan ötürü. Emir vermek yapımda yok. Bünyesinde yetişmekten onur duyduğum Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 1984'te emekli oldum. ABD'ye gittim. Bilgisayara konusunda mastır yaptım. Daha sonra bilgi işlem semineri konusunda sözlük yazdım. Halen birçok üniversitede yazdığım sözlük kaynak olarak kullanılır" dedi.

Emekli Yüzbaşı Güder, emekli olduktan sonra aldığı paraya hiç dokunmadığını ve emekli maaşını da yoksul çocuklara eğitim bursu olarak verdiğini ifade ederek, "Ulusal Köy Kütüphanesi projesi kapsamında Mersin'deki evimi 50 bin YTL'ye sattım. Ulusal Köy Kütüphanesi projesinde, "Ey Türk milleti gelin, bir ve beraber olalım, sorunları birlikte çözebiliriz" dedim. Bu proje kapsamında 500'ün üzerinde okula kütüphane kurdum. Valilik projemiz için benimle görüştü. Valilikten bana "Hemen dernekleşin, maddi ve manevi destek verelim" denildi. Kişisel verileri hukuka aykırı olarak saklamışlığım yoktur. İş başvurusu yapan kişilerden aldığımız özgeçmişler vardır. Özgeçmişlerin üzerinde bir iki satırlık "Şu konuları iyi bilmekte, şu konuları iyi bilmemekte" şekline notlar vardır. Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum" diye konuştu.

Savunması tamamlanan tutuklu sanıklardan emekli yüzbaşı Güder'in çapraz sorgusunun ardından tahliyesine karar verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141