• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Ergenekon'da derin gözaltı !

Ergenekonda derin gözaltı !
9.dalgada İstanbul'da gözaltına alınan eski savcı Ertaç Giray'ın Ergenekon'un Danıştay bağlantısındaki önemli ismi olduğu ileri sürülüyor

Ergenekon'da derin gözaltı !
9.dalgada İstanbul'da gözaltına alınan eski savcı Ertaç Giray'ın Ergenekon'un Danıştay bağlantısındaki önemli ismi olduğu ileri sürülüyor.

Ergenekon'da yeni dalga boyutunda İstanbul'da gözaltına alınan eski savcı Ertaç Giray'ın Ergenekon'un Danıştay bağlantısındaki önemli bir isim olduğu ileri sürülüyor. Savcı Zekeriya Öz'ün Ergenekon davasının önemli ayaklarından biri olan Danıştay saldırısı bağlantısı için Ertaç Giray'ı gözaltına aldırdığı ve Giray'ın sorgusu ile önemli ipuçlarına ulaşılacağı belirtiliyor.

Eski savcı Ertaç Giray, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın sorgusu sonrası aranmaya başlanan Muzaffer Tekin'in teslim olmasını önleyen kişi olarak kayıtlara geçti. Ancak Danıştay saldırısının üzerinden iki yıldan fazla süre geçtikten sonra Giray gözaltına alındı. Ertaç Giray'ı esrarengiz kişi kılan yalnızca bu ipuçları değil. Ertaç Giray aynı zamanda MİT'in tepesinde birkaç yıl önce istihbarat savaşının yaşanmasına neden olan kavganın önemli kişilerinden Mehmet Eymür'ün de avukatı.

MUZAFFER TEKİN'İ GİZLEDİ
Danıştay saldırısında “kilit isim” olduğu ortaya atılan ancak daha sonra bu iddiları yalanlayan Muzaffer Tekin, gözaltına alındıktan sonra kendisinin teslim olmak istediği ancak avukat arkadaşı Ertaç Giray tarafından vazgeçirildiği sorgusunda kayıtlara geçti. Ancak o günden bu güne Ertaç Giray'ın bu konu ile ilgili herhangi bir sorgusuna baş vurulmadı. Danıştay saldırısında ismi geçen Muzaffer Tekin silahlı baskının gerçekleştiği 17 Mayıs 2006 akşamı polise teslim olmak istediği ancak bu girişiminin Tekin tarafından önlendiğini, 26 Mayıs 2006 günü Ankara Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunda da ifade ediyor.

YEMEKTEKİ ERGENEKON TUTUKLUSU
Muzaffer Tekin, olay akşamı Fenerbahçe Ordu Evi'nde İsmail Paker, Zekeriya Öztürk ve devre arkadaşı Rafet Aslan'la yemekte iken, eşinden gelen telefonla evinin polis tarafından arandığını öğrendi. Muzaffer Tekin hemen evine gitmek istediği ancak İsmail Paker ve M. Zekeriya Öztürk'ün kendisini engelliğini ifade etti. İsmail Paker, Zekeriya Öztürk ve Ertaç Giray, Muzaffer Tekin'i teslim olmaması için ikna ederken Ertaç Giray da, Tekin'den teslim olmamasını bir süre sonra kendisinin onu teslim edeceğini belirterek Tekin'in teslim olmasını önlediği belirtiliyor. Zekeriya Öztürk bir süre sonra Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zekeriya Öztürk ve İsmail Paker'in, Muzaffer Tekin'i, yalnız polisten değil, ağabeyi Rıza Tekin'den bile kaçırmak istedikleri belirtiliyor. Rafet Aslan'ın tanık ifadesinde belirtildiği üzere, Rıza Tekin, kardeşi Muzaffer'in hastaneye gönderilmesi için, Zekeriya ve İsmail'i tehdit etmek zorunda kaldığı soruşturma kayıtlarına geçti. Bu arada Zekeriya Öztürk'ün Avukat Ertaç Giray'a vekalet çıkarmak için Muzaffer Tekin'in kimlik kartını aldığı da belirtiliyor.

MEHMET EYMÜR'ÜN AVUKATI ERTAÇ GİRAY
Eski Sarıyer Cumhuriyet Savcısı olan Ertaç Giray, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve polis tarafından aranan Banker Bako olarak tanınan Baki Cengiz Aygün'ü evinde saklayan savcı olarak da tanınıyor. Banker Backo'nun Giray'ın evinde saklandığını saptayan emniyet, Şişli'deki eve baskın düzenledi. Ancak evin sahibinin savcı olması nedeniyle içeri giremeyen polis, Banker Bako'nun dışarı çıkmasını beklemek zorunda kaldı. İşte bu saklama olayı yüzünden hakkında 1999 yılında "suç işleyeni saklamak" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ertaç Giray, mahkum olarak meslekten ayrılmış ve avukatlığa başlamıştı.

Ertaç Giray, MİT Kontrterör Dairesi Başkan Vekili iken tasfiye edilen ve ABD'ye kaçan ve halen Princes otellerinin güvenlik sorumlusu görevini yapan Mehmet Eymür'ün de avukatı. Doğu Perinçek'e suikast soruşturması dosyasında Mehmet Eymür'ün Ertaç Giray'a verdiği vekaletname soruşturma dosyasında bulunuyor. Giray, aynı zamanda Ergenekon tutuklusu Zekeriya Öztürk'ün de avukatı.

DANIŞTAY SALDIRISI İLE İLGİLİ TELEFON GÖRÜŞMELERİ
Danıştay saldırısının ardından gözaltına alınan Alparslan Arslan'ın görüşme yaptığı kişilerin arasında Muzaffer Tekin'de çıkınca Tekin'in gözaltına alınması gündeme geldi. Evinin arandığını ve kendisinin gözaltına alınacağını duyan Muzeffer Tekin ise intihar girişiminde bulundu. Danışay saldırganının Tekin ile görüşmesinin ardından Muzaffer Tekin'in görüştüğü kişilerin de telefonları dinlemeye alındı. Ancak polisçe kaydedilen bu görüşmelerin danıştay saldırısı ile ilişkisi kurulamadı. İşte Tekin'i kendisini bıçaklamaya kadar götüren süreçteki o görüşmeler:

20 Mayıs 2006, Saat: 11.26…
Kimliği belirlenemeyen bir kişi, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ü arayarak, heyecanlı bir şekilde Tekin'in intihar girişiminde bulunduğunu anlatıyor:

X Şahıs: Abi, acil Kanarya'ya gelin!
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Ne oldu?
X Şahıs: Kendine zarar vermiş komutanım!
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Allah cezanızı versin!

Saat :11.30
X şahıs Öztürk'ü tekrar arıyor.
X Şahıs: Abi durumu iyi, bıçakla zarar vermiş kalbine, kanamayı durdurduk.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Geliyorum şimdi.

"NE AMBULANSI"
Saat: 12.35
Rafet isimli bir kişi Öztürk'ü arıyor. Öztürk, Rafet'e “komutanım” diye hitap ediyor.
RAFET ASLAN: Yav bir ambulans çağırdınız mı siz?
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Komutanım hareket halindeyiz, tamam.
RAFET ASLAN: Nasıl sakin olayım ya, kıpırdatamıyoruz diyor adam yerinden ya!
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Tamam sakin olun komutanım, sakin olun.
RAFET ASLAN: Ambulans var mı orada kardeşim, sakinim ben.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Yok, burası ambulanslık falan filanlık bir yer değil komutanım. Yani dağ başı gibi bir yer… 'durdurduk kanamayı' dedi. Şimdi ambulans çağıracak durumumuz yok, yol kazılı, şehir kazılı…

Saat: 15.32
Öztürk, Levent Temiz'i arıyor.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Levent ne kadar avukat varsa toparla hemen Acıbadem Hastanesi'ne gelin, Kemal burada değil. Evet, intihar teşebbüsünde bulundu.
LEVENT TEMİZ: İmza mı?
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Muzaffer abi, tahammül edemedi adam (…)
Basını çekiyorum buraya, olayı yükselticem.
Saat 15.37
Öztürk, avukat Kemal'i arıyor ve “Desteğinize ihtiyacımız var, basını çağırıp olayı yükselteceğim” diyor. Kemal ise bunun hata olacağını, eğer olayı büyütürse bunun bir (Tekin'e yönelik) bir komplo olmadığının anlaşılacağını söylüyor:

"OLAYI YÜKSELTİCEM"
KEMAL KERİNÇSİZ: Ya ne oldu?
ZEKERİYA ÖZTÜRK: İntihar teşebbüsünde bulundu abi bu sabah.
KEMAL KERİNÇSİZ: Emin misin intihar olduğundan?
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Eminim abi eminim, kendisi bıçaklamış ben konuştum kendisiyle.
KEMAL KERİNÇSİZ: Birileri bir b..k yapmasın?
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Değil, değil eminiz ondan.
(…)
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Tam denk getiremiyor, evet tam denk getiremiyor ama, tamam mı? Abi desteğinize ihtiyacımız var. Basını çekiyorum buraya, olayı yükselticem…
KEMAL KERİNÇSİZ: Yükseltme işte, hata yapıyorsun Mehmet.
ZEKERİYA ÖSTÜRK: Niye abi?
KEMAL KERİNÇSİZ: Hata yapıyorsun, bir şey yok ortada.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Nasıl yok?
KEMAL KERİNÇSİZ: Olmayan bir şeyi büyütme.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Hayır olmayan şey şu, komplo yani, bu şekilde yani olayı…
KEMAL KERİNÇSİZ: Ama şimdi sen olayı büyütürsen bunun komplo olmadığı anlaşılacak. Onların işine yarar, burada sağduyulu ve itidalli ol. Çünkü neden? Çünkü Muzaffer yüzbaşının bu meseleye karışmadığı herkesçe malum ve biliniyor. Devlet de çok iyi biliyor.
(…)
KEMAL KERİNÇSİZ: Şimdi bu Muzaffer yüzbaşının üzerinde şüphe buldukları daha da yoğunlaşacak.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Onun farkındayım abi.
KEMAL KERİNÇSİZ: Keşke böyle bir şey yapmamış olsaydı.

"BİZE DE UZANIYOR"
Saat: 15.45
Öztürk, avukat Kemal'i arıyor.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Ne yapayım, şimdi olay dönüyor, bize uzanıyor. Yurtsever kardeşler varmış bir tane.
KEMAL KERİNÇSİZ: Hee?
ZEKERİYA ÖZTÜRK örgüt üyesi miyiz, değil miyiz… Bunun altı var ya çok iğrenç, bu işin altı çok iğrenç Kemalciğim, bu işin altı b.., şimdi avukatlar gerekiyor bana, ifade veriyorum.
KEMAL KERİNÇSİZ: Peki sana ne suçlama getiriyorlar? Yurtsever Hareketi falan mı diyorlar?
ZEKERİYA ÖZTÜRK: He bunu sordular, güldüm tabii.
KEMAL KERİNÇSİZ: Anladım, peki Muzaffer'le alakalı bir bağlantı soruyorlar mı?
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Var tabii abi, ilişkimiz olduğunu biliyorlar, zaten bütün görüntüler, şeyler. Bizim büronun orada MOBESE var, oradaki kayıtlarımız var, telefon görüşmelerimiz var…

Saat: 20.41
Zekeriya Öztürk, Ertaç Giray'ı arıyor.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Ertaç abi.
ERTAÇ GİRAY: Efendim Zekeriya?
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Hocaya ulaşamıyorum, ev telefonunu biliyorsanız bir arayın da onun aracında Muzaffer abinin bıçağı var, onu almamız lazım. Burada olaylar geriliyor.
ERTAÇ GİRAY: Gerildiği belli zaten.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Geriliyor, hoca şimdi kayboldu ortadan, onu biz şey yapmadık etmedik, yalnız orada suç aleti var, suç aletini ver, adamlar (polisler) şüphelenmeye başladılar.
ERTAÇ GİRAY: Tamam, yüzükleri takıp hemen geliyorum.
ZEKERİYA ÖZTÜRK: Tamam abi, tamam.

MUZAFFER TEKİN ALPARSLAN ARSLAN İÇİN 'KAHPE' DEDİ
Tekin, adının Danıştay saldırısında geçmesi üzerine hayatına son verme girişiminde bulundu. Gözaltına alınan Tekin hakkında mahkeme takipsizlik kararı verdi. Tekin, dava dosyasındaki notlarında Danıştay'a saldıran Alparslan Arslan'dan 'kahpe' diye söz ediyor.

Kim kimdir?
Ertaç: Zekeriya Öztürk'ün avukatı eski savcı Ertaç Giray
Levent: Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz
Kemal: Avukat Kemal Kerinçsiz (Ergenekon davasında tutuklu)
Rafet: Emekli Yüzbaşı Rafet Arslan, Tekin'in devre arkadaşı(Ergenekon Örgütü üyesi olmaktan dava açıldı)

GAZETEPORT

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141