• BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Erdoğan'ın ayıpladığı O kadın!

Erdoğanın ayıpladığı O kadın!
Erdoğan bugün Tunceli'deydi. Kürsüye çıktı. Hedefinde o vardı. Bakın Erdoğan'ın ayıpladığı o kadın kim?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Tunceli'deydi. Olaylar daha Erdoğan Tunceli'ye gitmeden çıktı. Dün akşam Tunceli'de polis kontrol noktasına taciz ateşi açıldı.

Tunceli'nin DTP'li Belediye Başkanı Songül Abdi ise Başbakan'a teşekkür eden pankartları teker teker indirtip, onu karşılamaya gitmeyeceğini söyledi.

Erdoğan bugün Tunceli Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada Songül Abdi'yi hedef aldı.

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'in Ankara'da kendisini ziyaret ettiğini ve kendisinin de bir Başbakan olarak Abdil'i kabul ettiğini anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

BENİ ZİYARET ETTİ

''Buradan yerel yönetim, Başbakan olarak bana gelmiştir, -buranın yerel yönetim başkanı gerçi benim muhatabım değil ayrı mesele- Ankara'da bir Başbakan olarak kabul edip, sıkıntılarını dinletikten sonra hükümet olarak ve AK Parti belediyeleri olarak Tunceli Belediyesine, halkına araç gereç yardımlarını her ay aldığı yardımların dışında ekstra olarak gönderdik ki belediye ayağa kalksın. Bazı gazetelerde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın Tunceli'ye gelişini haber veren, halkın 'hoşgeldiniz' davetini ortaya koyan veyahut partimizin pankartlarını, belediyenin araç gereçleriyle toplamanın hangi insani yaklaşım tarzına uyduğunu ben Tunceli kardeşlerimin takdirine bırakıyorum.

BARIŞA KATKI DEĞİL

Halkımızı hükümetimize karşı, devletimize karşı ayaklanmaya davet etmek, çağırmak, olumsuz, çirkin yaklaşımlar sergileyici bazı haberleri içeren veya düşünceyi içeren bir açıklama yapmak, bu ülkenin barışına katkı değildir. Bunlar çok yanlış şeylerdir. Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Bu, AK Parti'nin üç ilkesinden bir tanesi. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla biriz beraberiz, bir bütünüz; çatımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Biz bunda birleştik. Kimlik siyaseti yapmıyorum, yapmayın diyorum. Herkesin kimliğine herkes saygı duysun.

BÖLGESEL MİLLİYETÇİLİĞE KARŞIYIM

Kesinlikle bölgesel milliyetçiliğe karşıyım, gel yatırımları tamamen batıya yap, Doğu'yu, Güneydoğu'yu, Karadeniz'i, Güney'i ihmal et. 780 bin kilometre karenin tamamına yatırımları yapacaksın. AK Parti iktidarı bunu gerçekleştiren bir ilk. Şu anda Tunceli'nin ilköğretime ve ortaöğretimine fiziki anlamda ihtiyacı yok, Türkiye'de ilkler arasında. Herkes söz veriyordu, üniversite diye. Buyurun biz ne dedik, '81 vilayetin hepsine üniversite kuracağız' dedik, inanmadılar. Şimdi Tunceli Üniversitesi var. Şu anda 3 fakültesi var. Bunlar artacak, Tunceli üniversite ili haline geldi. Laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. Bunların kanununu çıkardık. Bugüne kadar Tunceli'yi sevenler, Tunceli'den yana olduğunu söyleyenler niçin bu adımları atmadılar? Halep oradaysa arşın Tunceli'de.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141