• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Erdoğan'dan polise müjde

Erdoğandan polise müjde
Başbakan Erdoğan, polislerle iftar açtı onlara müjde verdi. TOKİ, konut yapacak ve maaşlar bir kez daha iyileştirilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede Türkiye'nin büyük bir aşama kaydettiğini söyledi. Kendi iktidarları döneminde en yüksek zam oranın polislere yapıldığını hatırlatan Erdoğan bir de müjde verdi.

Başbakan Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen iftar yemeğinde, Emniyet mensupları ile bir araya geldi. Erdoğan, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, polislerin 163 yıldır, güvenliği, huzuru, esenliği sağlayan, emniyet teşkilatının mensupları olduğunu söyledi.

Polis teşkilatının tarih boyunca, ülkenin güvenliğini ve birliğini sağlama, milletin huzurunu teminat altına alma konusunda sarsılmaz bir irade ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, polis teşkilatının son yıllarda gerçekleştirdiği açılımlarla, görev alanında standartlarını yükseltme gayreti içinde olduğunu belirtti.

"Terörle mücadelemiz sürecek"
Terörün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de zaman zaman çirkin yüzünü gösterdiğini belirten Erdoğan, terörün kitleler üzerinde korku ve ümitsizlik dalgası oluşturmayı amaçladığını söyledi.

"Polis memuruna desteğimiz sürecek"
Bugüne kadar pek çok terör eyleminin polislerin çalışkanlığı, dikkati, fedakarlığı ve cesareti sayesinde önlendiğine işaret eden Erdoğan,"Hükümet olarak bizler de polisimize, şüphesiz ki daima destek vermek durumundayız. Bunu şartlarımız elverdiği derecede veriyoruz, vereceğiz. Özlük haklarından tutunuz, araç-gereç ve buna varıncaya kadar, en iyi şartlarda çalışmaların yürütülmesine varıncaya kadar. Bununla da övünmüyorum peşinen söyleyim, ama bazı gerçekleri de ortaya koymak istiyorum. En düşük polis maaşı 2002'nin sonunu söylüyorum 662 YTL idi bugün ise bin 776 YTL'dir. Artış oranı yüzde 167. Bu sürede kümülatif enflasyon ise yüzde 65,7. Yani yaklaşık enflasyonun 100 puan üzerinde artış gerçekleştirilmiş." dedi.

Erdoğan, dönemlerinde memurlar içerisinde en yüksek maaş artışını polislere yaptıkları vurgulayarak, bu seviyeleri de yeterli görmediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, imkanlar geliştikçe polislerin durumlarını daha da iyileştirme gayreti içinde olacaklarını ifade etti.

"TOKİ konut yapacak, lojman sıkıntılı kalmayacak"
Özellikle, doğu ve güney doğu illerinde çalışan polislerin konut ihtiyacını karşılamak için de bir atılımın içine girdiklerini anlatan Erdoğan, TOKİ'ye konut yaptırmak suretiyle lojman sıkıntısını giderme gayreti içinde olacaklarını kaydetti.

Şu ana kadar yapımına başlanan 10 bin adet konutun 5 bin 880'inin emniyet teşkilatına teslim edilerek polislerin kullanımına sunulduğunu ifade eden Erdoğan, kalan konutları da peyder pey tespit edeceklerini söyledi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141