• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Erdoğan'dan PKK'ya hodri meydan

Erdoğandan PKKya hodri meydan
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van ziyareti çerçevesinde Vanlılara sesleniyor. Van'a 5. gelişimi diyen Erdoğan, PKK'ya hodri meydan dedi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'daki konuşmasında şunları söyledi:

Benim Van'la ilgili bir hayalim var. Şu havaalanına dünyanın heryerinden uçak inse.İşadamları, turistler gelse. Bir havaalanı yetmese. Dünyanın heryerinden insanlar buraya akın etse. Van, ekoturizm, inanç turizmi, dağcılık turizmi için insanları burada ağırlasa. Bütün turizm tesisleri burayı çevrelere. 100. yıl üniversitesine dünyanın her yerinden öğrenciler akın etse. Bir üniversite yetmese.

Van sağlık turizmi için, kış sporları için bütün dünyadan çok sayıda turisti burada ağırlasa. Devasa fabrikalar Van'ı çevrelese. 100. Yıl üniversitesine dünyanın her köşesinden gençler koşarak gelse. Bir üniversite yetmese yanına bir tane daha açılsa. Van turizmin, eğitimin merkezi haine gelse ve böyle bütün dünyada tanınsa. Bölge ülkelerinden ciddi bir çekim oluştursa. Bitlis'i Hakkari'yi Ağrı'yı da içine alsa. Kültür, sanat, spor daha da gelişse, Van dünyada bir marka haline gelse.

Bunlar benim hayallerim ama bunlar asla ve asla ulaşılamaz hayaller değil. Bunlar elde edemeyeceğimiz hedefler değil. yeterki buna inanalım ve bu amaç doğrultusunda çalışalım.

Batı ile doğu arasındaki ayrımı ortadan kaldırıyoruz. Daha önce buralara yapılacak yatırımlar ihmal edilmişti. Şimdi bu açığı kapatıyoruz. Her bir Vanlı kardşeim bu hayal için bu hedefler için çalışmalı. İnanın başarırız. inanın yaparız.

İşte biz böyleydik ama bir kırılma noktası yaşadık ve o sıkıntılı dönemlere geldik. Şimdi küllerinden doğan bir millet var... Ülkenin sorunlarıyla ilgilenmeyenler sokaklarda araba yakmakla meşgul... Başbakan şuraya niçin geliyor, başbakan buraya niçin geliyor demekle meşguller. Onlar buraya uğramadığı zaman Tayyip Erdoğan buradaydı. Başbakan olarak benim Van'a 5. gelişim. Tabi onlar burada Başbakan görmeye alışık değillerdi. Ben onlar için aykırı bir başbakanım. Geliyoruz ve geleceğiz, gezmediğimiz 1 metre kare yer kalmayacak. Gittiğimiz yere biz barışı, sevgiyi götürürüz... Bizim farkımız budur. Amacımız vatandaşımızın hayat standardını yükseltmektir.

6 aydır Türkiye'nin bu açılışlarını yapmak üzere illerini dolaşıyorum. 6 yıldır Türkiye'nin yollarını dolaşıyorum. Göreve geldiğimizde Türkiye'de 6 bin km duble yol vardı. Biz 5.5 yıl içerisinde 9 bin kilometre duble yol ilave ettik. Hedefimiz göreve başlarken söyledik 15 bin km duble yol yapacağız demiştik. Şimdi 6 bin km yol daha yapacağız.

Bir gittiğimiz yere barışı ve kardeşliği götürürüz. Şu anda ülkemiz çok farklı bir yerde. Gelsinler şu Van'a baksınlar Van'a. Açılışını yapacağımız tesisleri tek tek sayacak değilim. Buna zaten vaktimiz yetmez. TOKİ tarafından, İl özel idaresi tarafından yaptırılan tesisleri bugün Van'lı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Toplu Konut İdaremiz Van'da tam 2.066 konutu yaptı ve teslim etti. Hükümet olarak eğitim, sağlık, emniyet önceliklerimiz arasında.

- Bugün Van'da 60 ilkokul, 23 köy okuluna 32 ilave dersliği, spor salonlarını 122 öğretmen lojmanını da halkımıza bugün kazandırıyoruz. Yavrularımız gidecekleri okul bulamıyorlardı. Gelip de bir taş koymadılar Van'a. İşte Van'ın son 6 yıl içerisinde eğitimde elde ettiği başarılar ortada. Van'a 2374 derslik kazandırdık. Van'ın turizm alt yapısı daha ileri noktalara taşınacak. 7222 bilgisayarı okullara gönderdik.

Değerli kardeşlerim bakınız; birileri silahla uğraşırken benim yavrularım bilgisayar tuşlarına basıyor. Biz silahlı dolaşanlara muhalifiz. Bir insanı öldürmenin tüm insanları öldürmek olduğuna inananlardanız. Silahla değil, hodri meydan. Barışa mesaj gönderenler gelsin Van'da bunu görsünler. Bir taraftan insan hakları, özgürlük diyeceksin. Nerede demokrasi. Diğer tartaftan silahların gölgesinde insanları fikirlereni hipotek koyacaksın.

Van'da 43.555 kız öğrencimizi Haydi Kızlar Okula kampanyasıyla okula kazandık. Tehditle demokrasi olmaz. Okuyamadım, okul yok, kitabım yok bahanelerini asla kabul edemeyiz. Öğrencilerin ders kitaplarını her yıl sene başında sıralarının üzerine koyduk mu, koyduk. Sağlık alanında da Van büyük bir dönüşüm yaşıyor. Bakanlığımız Van genelinde 15 sağlık ocağını bitirdi.

Asla aramıza nifak tohumunu ekemeyecekler. Bizi bölemeyecekler. Terörö inant kalkınmayaq devam edeceğiz. Türküyle, Kürdüyle Arnavutuyla kardeştir. Yol arkadaşıdır.

Ayrıntılar gelecek....

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141