• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

ERDOĞAN'DAN MEDYAYA ELEŞTİRİ

ERDOĞANDAN MEDYAYA ELEŞTİRİ
Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'taki Akreditasyon Uygulamasıyla İlgili İlk Kez Konuştu.

ERDOĞAN'DAN MEDYAYA ELEŞTİRİ

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'taki Akreditasyon Uygulamasıyla İlgili İlk Kez Konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık'taki akreditasyon uygulamasıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, "Arkadaşlar, muhabirler yalan yanlış haber yapıyorsa akreditasyonları iptal edilebilir. O medya organı veya grubu bir başkasını göndersin. Yalan yanlış haber yapanlarla biz yola devam etmeyiz. Bizim ölçümüz o. Yalan yanlış haber yapmayacak." dedi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Bilkent Otel'de düzenlenen ''Uluslararası İş'te Kadın Kongresi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ekonomik paketin ne zaman açıklanacağına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirtti ve ''Şu gün denmez'' cevabını verdi. Erdoğan, çalışmalar tam, sağlıklı olarak neticelendirdikten sonra gerekli açıklamaları yapacaklarını ifade ederek, paketteki bazı konuların uygulamaya girdiğini söyledi. Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Varlıkların Türkiye'ye nakli ve içerdeki varlıkların bu noktada kayıt altına alınması hususları aslında paketin bir nevi adımıdır."

Girişimcilerin, kendi kayıtdışı varlıklarını sermayelerine eklemeyip devletten bir şeyler beklemesinin doğru olmadığını kaydeden Erdoğan, "Onun için finans sektörüne de bazı davetlerimiz, çağrılarımız oldu biliyorsunuz. Kredi çağırma gibi bazı yanlışların içine girmemeleri hususunda hep beraber taşın altına elimizi sokacağız ve en az zararla

bu krizi atlatacağız." diye konuştu. Erdoğan, bir soru üzerine, IMF ile görüşmelerin henüz netleşmediğini ve devam ettiğini aktardı.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'ta uygulanmaya başlanan akreditasyon uygulamasını da değerlendirdi. Bir gazetecinin ''Yıllardır sizi takip eden muhabirlerin Başbakanlığa akreditasyonları iptal edildi. Bu konudaki görüşünüz nedir?'' sorusu üzerine Erdoğan şöyle konuştu: ''Arkadaşlar, muhabirler yalan yanlış haber yapıyorsa akreditasyonları iptal edilebilir. O medya organı veya grubu bir başkasını göndersin. Yalan yanlış haber yapanlarla biz yola devam etmeyiz. Bizim ölçümüz o. Yalan yanlış haber yapmayacak."


BAYRAKTAR'IN ADAYLIĞI

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise "Değerli arkadaşlar böyle bir şey söz konusu değil ve arkadaşımız şu anda bulunduğu yerde görevine devam ediyor." cevabını verdi.

AK Parti'deki aday belirleme sürecini anlatan Erdoğan, aday olmak isteyenlerin 1 Aralık'a kadar istifa etmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Aday adayı olmak hiçbir zaman, aday olma garantisi anlamına gelmez. Hiç kimsenin böyle bir garantisi yoktur. Eğer birilerine söz verme yöntemi seçilirse burada bir defa olayın demokratik olarak bir yarışı sürdürmeye engel olması gibi parti içi ihtilafları da artırır. Biz bunu hiç ihtilaf olmaz anlamında konuşmuyoruz. En asgariye indirmek suretiyle konuşuyoruz." sözleriyle değerlendirdi. Hiçbir partide olmayan temayül yoklamalarını AK Parti olarak yapmaya devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki hafta Cumartesi-Pazar temayül yoklamalarına Büyükşehirlerden başlayacağız. Bu temayül yoklamalarından sonra şu anda bizde olan belediyelerimizde yola devam edeceğimiz arkadaşlarımıza 'sen artık adayımızsın, çalışmalarını aynı kararlılıkla devam ettir' diyeceğiz. Ama bu dönemde adayımız olamayacaksa da diyeceğiz ki artık sen seçime kadar çalışmalarını sürdüreceksin. Seçimden sonra artık yeni bir isim, temayülden kim çıkıyorsa onunla yola devam edeceğiz. 'Sana da çok çok teşekkür ediyoruz' diyeceğiz. Kimse bu makamlara geldiği zaman ilanihai burada kalacak değil."

Temayül yoklamalarını 81 ilde komisyon oluşturarak yapılacağını da vurgulayan Erdoğan, "Bunun yanında o ilin milletvekili arkadaşlarımızla bunların değerlendirmelerini yapacağız o değerlendirmelerden sonra MYK'da bu değerlendirmeleri yapacağız. Tüm bu değerlendirmelerin neticesinde de adaylarımızı belirleyeceğiz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141