• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Erdoğan'dan Doğan'a: Bu hamur daha çok su götürür

Erdoğandan Doğana: Bu hamur daha çok su götürür
Erdoğan-Doğan kavgasında 2. perde: Doğan'ın acelesi ne? Bu işin altında ne var? Size bir hafta süre, açıklayın. Kara kaplı defteri açıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Doğan'ı, kendisi hakkındaki iddiaları ispatlamaya çağırarak, "Sayın Doğan çok rahatsız olmuş. Yazılı cevap vermiş. Bu yazılı cevabın yanıtsız kalması mümkün değil, çünkü bu hamur daha çok su kaldırır" dedi.

İstanbul'da, AKP Bayrampaşa İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Doğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

'YAZARSAN DOĞRULARI YAZ'
Aydın Doğan ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün kendisine cevap verme yarışına girdiğini savunan Erdoğan şunları söyledi:

"İnsani duyguları sömürenleri yazmayılım mı? diyorlar. Yaz da doğruları yaz, yalan ve iftira yazma. Daha düne kadar Baykal ile paslaşma halinde, 'Başbakan Erdoğan'a elden verilen yardım paralarının makbuzu deniliyordu. Ne oldu o belge? Nerede o sözünü ettiğin o tutunak? Ben hadi ispatlayın deyince yarım ağız, "Başbakan'a elden değil, Başbakanlık'a verildiğini söylüyorsurnuz. Bu ikisi aynı şey mi? Madem öyle baştan yazsaydınız. Doğrusunu ben konuştuktan sonra mı öğrendiniz?"

Erdoğan, Aydın Doğan'ın "İddia sahibi ben değilim" şeklindeki savunmasına da şu yanıtı verdi:

'DOĞAN YATAKLIK EDİYOR'
"Sayın Aydın Doğan, dün "İddia sahibi ben değilim. Sanıklardan biri toplanan paraların Başbakan Erdoğan'a verilmek üzere birisine verildiğini söylüyordu. Benim medyam mahkeme sefahati hakkında bilgi veriyordu" diyordu. Hukukta yataklık etmek gibi bir olay var. Sayın Doğan şu anda böyle bir iddiaya yataklık ettiğinin farkında mısın?

ÇAMUR AT İZİ KALSIN
"Başbakanlık Basın Müşaviri'nden bir teyit etsene. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir başbakanına iftira atmanın ne kadar çirkin olduğunu düşünmüyor musun? Yoksa eski komünüstlerin iftira at çamur kalsın mantığıyla mı hareket ediyorsun?"

HANGİMİZ YALAN HANGİMİZ DOĞRU SÖYLÜYOR?
"Tutanak dediniz, ama yayınlayamadığınız üzerinde rakam olmayan bir makbuz. Herhangi bir paranın yatırıldığını kanıtlamıyor. Mahkeme sefahati hakkında böyle mi bilgi veriyorsunuz? Bak bugün Başbakanlık diye yazıyor, yayın yönetmenin. Sen hala Başbakan'a verildiği diyorsun. Hangimiz yalan hangimiz doğru söylüyor.?

İnsanların şefer ve haysiyetine saldıracaksınız sonra ne var bunda diyeceksiniz? Kusura bakmayın: Bu kadar ucuz değil. Basın özgünlüğü size yalan yazma, insanların şefer ve haysiyetleri ile oynama hakkını vermez. Bunun adına basın özgürlüğü denemez. Doğan, "Ben NTV ve Baykal'ın yalancısıyım diyor. Baykal'a ben Doğan'ın yalancısıyım diyor. Şıracının şahidi bozacı. Oyun mu oynuyoruz? Böyle tezgah olur mu? Tayyip Erdoğan hiç bir zaman yanlışın ve yanlış yapanın yanında olmamıştır. Suçlu ile masumun birbirinden ayırt edileceği yer gazete sayfaları değildir. Suçluyla masumun ayrılacağı yer mahkeme salonlarıdır. Önce birini suçlu ilan edeceksiniz sonra sonra aklanınca susacaksın.

BİR HAFTA SÜRE
Aydın Doğan'ın ne acelesi var?" Bunun altında ne var açıklayın. Telaşınız niye? Size bir hafta süre.. Gelecek hafta kongrelerle ilgili gelecek hafta yine İstanbul'dayım. Açıkladın açıklamadın ben açıklayacağım. RTÜK Başkanı ile ne işiniz var? Peşinen niye suçlu ilan ediyorsunuz? CNN'in karasal yayıncılık işi ile ilgili alakası var mı?

Alman makamları Türk hükümetinin baskısı yok diyor. Böylemi gazetecilik yapıyorsun sen. Özgür basını susuturmak istiyormuşuz. Böyle cevap mı olur? Kimseye bu yazdıklarını yutturamazsın. Hilton'un soununu belediyenin sorunu olduğunu biliyorum diyor. Belediyenin sorunu da niye bana geldin. Niye bana ricada bulundun?


ÇEVRECİ DOĞAN SEVSİNLER SENİ
Sayın Aydın Doğan kovaladığın iş hakkın değil. Çevreci Doğan.. Gazetelerinde çevreci çevreci diyorsun ya.. Çevreci Doğan sevsinler seni.. Ben bu kadar parayı burayı otel yapmak için mi verdim. Aynen bunu söyledi. Bugüne kadar bunlar böyle zengin oldu. Önce köşeye sıkıştırılar. Köşeye sıkıştırılınca da iş biter.

MAAŞLI SİLAHŞÖRLERİN VAR
Sadece konu bu değil. Bu hamur daha su kaldırır dedim ya Bundan sonra onlar yazacak biz açıklayacağız. Böylece kara kaplı defterler ortaya çıkacak. Sen eleştirirken, hakaret ederken bu hakkın da, bizler susacağız öyle mi? Kusura bakma. Attığın her iftiranın cevabını alacaksın. Önümüzdeki hafta içinde Sayın Baykal ve sözcülerinin kampanyalarla ilgili sayın grup başkanlarımdan belgeli cevapları duyacaksınız. Şimdiye kadar eteklerindekiler dökülsün diye bekledik. Biz mücadele vererek iktidara geldik.

Demokrasilerde eleştirme hakkı sana da senin gazetelerine de sana değildir. Siyasetçiler için de bu geçerli. Tek taraflı özgürlük olmaz. Eleştirmek istiyorsan eleştirilmeyi de göze alacaksın. Cevap hakkına ne kadar saygılı olduğunu yaptığın yayınlarla ortaya koyuyorsun. Senin maaşlı köşe yazarların silahşörlerin var. Benim yok. Milletim bunu görüyor. Eleştirilere tahammül konusuna girme. Dersine iyi çalış

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141