• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Erdoğan Van'da DTP'ye çattı

Erdoğan Vanda DTPye çattı
Başbakan Erdoğan'ın hedefinde bu kez DTP vardı. Bu partiyi provokasyon çıkarmakla suçladı.

Başbakan Erdoğan Van mitinginde DTP'yi nifak ve provokasyon çıkarmakla suçladı. Erdoğan Vanlı vatandaşların duygularının her iki taraf tarafından istismar edildiğini öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6,5 yıllık iktidarları döneminde Güneydoğu'ya 11,5 katrilyon TL harcama yaptıklarını söyledi.
Başbakan Erdoğan Van'da vatandaşların coşkusuyla karşılaştı.

Miting alanına "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile gelen Başbakan Erdoğan, Van'ın ilçelerini tek tek sayarak, bütün vatandaşları saygıyla selamladığını söyledi.

BİZİ MAHÇUP ETMEDİNİZ

Erdoğan, "Ahde vefanıza teşekkür ediyorum. Siz hiçbir zaman bizi mahcup etmediniz. Bizi her zaman kucakladınız. bağrınıza bastınız. Teşekkür ediyorum. Van'a başbakan olarak altıncı gelişim. 15 Mart'ta başbakanlığımda 6 yılım dolacak. Van'a geçen gelişimde, o gün muhteşem bir açılış gerçekleştirdik. 4 ay sonra yeniden Van'dayım. 22 köy okulunu, 43 dersliği, 34 öğretmen lojmanını ve 5 sağlık merkezini açacağız. Van'ı kalkındırmak için Van'ı güzelleştirmek için gecemizi gündüze katıyoruz. Bu şehrimizi doğunun yıldızı dünyanın marka şehirlerinden biri haline getirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "6,5 yıl yıl öncesine gidelim o gün nasıl bir Van vardı, bu gün nasıl bir Van var. Van'ın AK Parti belediyeciliği ile nereden nereye geldiğini çok net görüyorsunuz. Türkiye'nin 81 vilayetinde olduğu gibi Van'da da diyorum ki işimiz hizmet gücümüz millet. Durmak yol yola devam." dedi.

Vanlıların, Çanakkale Savaşı'nda bütün askerlerle omuz omuza mücadele ettiğini ve şehadet şerbeti içtiğini belirten Erdoğan, "Biz Çanakkale'de de Sarıkamış'ta da bu vatanın savunmasını hep birlikte yaptık. Biz bu vatanın üzerinde birlikte sevindik, birlikte üzüldük, birlikte ağladık, birlikte horon teptik. Şehitlerimizin ardından aynı duaları okuduk. Yaşadığımız acı ve tatlı günler bizi birbirimize kardeş yaptı. Aynı bayrağın altında bu toprağın birinci sınıf vatandaşı olarak geleceğe umutlu bakacağız." diye konuştu.



"SEÇİM SANDIĞI UFUKTA GÖRÜNDÜ. ŞİMDİ PROVOKASYONLARA YENİDEN BAŞLADILAR"

Bölgede huzurdan rahatsız olanların bulunduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Huzurdan rahatsız olanlar nifak üretmeye çalışıyorlar. Yasakların ortadan kalkması bunları rahatsız ediyor. Seçim sandığı ufukta göründü. Şimdi provokasyonlara yeniden başladılar. Türkiye'nin huzur ortamını yeniden sabote etmeye başladılar. Böyle Türkiye sevdası olur mu?. Bir taraf Van'daki kardeşlerimin duygularını istismar ediyor, diğer taraf bunun üzerinden rant devşirmeye çalışıyor. AK Parti bu kirli hesapların içinde olmayacak. AK Parti aldatan olmadı bundan sonra da olmayacak. Biz bütün samimiyetimizle milletimizin karşısına çıkıyor, yapacaklarımızı söylüyoruz yapamayacaklarımızı asla söylemiyoruz. İstismara asla tevessül etmiyoruz."

PARALAR GÜVENLİĞE DEĞİL YATIRIMA HARCANDI

Erdoğan, "Demokrasi zeminden asla sapmadık sapmıyoruz. Biz ne dedik etnik milliyetçilik yapmayacağız. Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dinsel milliyetçilik yapmayacağız. Bugüne kadar hiçbir zaman etnik siyaset yapmadık ama bugün etnik siyaset yapan var mı var. Biz bunlara karşıyız. Biz Türkiye'yi Mevlana'nın sevgisiyle seviyoruz. Yaradılanı Yaradandan ötürü seviyoruz. İnsanlarımızı Mevlana felsefesiyle seviyoruz. Biz tevazuda toprak gibi olacağız, toprak. Bunu başaracağız. Bunu başaran bir Türkiye'de dünya ülkelerinden daha çok ilerleyecektir. 6,5 yılda bizim bu bölgelere yaptığımız para 11,5 katrilyon harcama yaptık. Bir siyasi parti çıkmış, bu paraların güvenliğe harcandığını söylüyor, kesinlikle yalan. Onların yaptığı harcama ile bizimki farklı. Bunlar hesabı kitabı bilmeden halkımızı aldatmaya çalışıyorlar. Bunlar dürüst yaklaşımlar değil."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141