• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Erdoğan, "Sayın Baykal Kaç Kez Geldi Mardin'e

Erdoğan, Sayın Baykal Kaç Kez Geldi Mardine
Erdoğan, "Sayın Baykal Kaç Kez Geldi Mardin'e. Sayın Bahçeli Kaç Kez Geldi Mardin'e. Bunlar Mardin'in Yolunu Biliyorlar Mı?. Bunlar, Mardin'in Yolunu Bilmiyorlar Ki Nasıl Gelsinler." Dedi.

'BUNLAR MARDİN'İN YOLUNU BİLMEZ'

Erdoğan, "Sayın Baykal Kaç Kez Geldi Mardin'e. Sayın Bahçeli Kaç Kez Geldi Mardin'e. Bunlar Mardin'in Yolunu Biliyorlar Mı?. Bunlar, Mardin'in Yolunu Bilmiyorlar Ki Nasıl Gelsinler." Dedi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal kaç kez geldi Mardin'e. Sayın Bahçeli kaç kez geldi Mardin'e. Bunlar Mardin'in yolunu biliyorlar mı?. Bunlar, Mardin'in yolunu bilmiyorlar ki nasıl gelsinler." dedi.
Mardin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde Mardinspor bayrağını boynuna takarak konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.


Erdoğan, "Sayın Baykal kaç kez geldi Mardin'e. Sayın Bahçeli kaç kez geldi Mardin'e. Bunlar Mardin'in yolunu biliyorlar mı?. Bunlar, Mardin'in yolunu bilmiyorlar ki nasıl gelsinler. Korkarım, bunlar Mardin'in haritadaki yerini bile bilmezler. Meclis'te konuşurken, (Biz Cumhuriyet'in kuruluşundan daha eskiyiz) diyorlar. Bugüne kadar Mardin için ne yaptınız?. Bugüne kadar gelen iktidarlar Mardin için ne yaptı?. Biz üniversiteyi kuracağız dedik, kurduk. Sayın Baykal beni televizyona davet ediyor. Bırak televizyonu Mardin'e gel, Mardin'e. Bak oy buradan çıkıyor." dedi.

AK Parti iktidarının Türkiye'nin 780 bin kilometresine hizmet götürmek için gece gündüz çalıştığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu ülkeyi yönetmeye talip değiller mi?. Bunlar Ankara'nın dışına çıkamıyorlar. Bunlar Ankara'ya mahkum siyaset yapıyorlar. Ankara Mardin'e bin kilometre değil, binlerce kilometre uzaklıktaydı. Halkın talepleri vardı ama Ankara'nın kör sağır duvarlarını aşamıyordu. Biz iktidara geldik, bütün duvarları yıktık. Ankara, Kırıkkale'ye ne kadar yakınsa Mardin'e de o kadar yakın, Ankara Iğdır'a ne kadar yakınsa Mardin'e o kadar yakın." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bölgeye hizmet getirilmesinden rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, "Yol yapıyoruz rahatsız oluyorlar, köprü yapıyoruz rahatsız oluyorlar, hastane yapıyoruz rahatsız oluyorlar, üniversite yapıyoruz rahatsız oluyorlar. Hizmetlerimiz gelişiyor, kardeşliğimiz pekişiyor, ülkemiz kalkınıyor. Bundan bile rahatsız oluyorlar. Mardin gelişiyor, rahatsız oluyorlar, istedikleri kadar rahatsız olsunlar. TRT 6'ya karşı çıktılar. Her türlü yeniliğe karşı çıktılar, reforma karşı çıktılar. Ne yaparsak yapalım bunlar rahatsız oluyorlar. Değişimden rahatsız oluyorlar. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar. Mardin'e küçük düşünmek yakışmaz. Biz de Mardin için büyük düşünüyoruz, Türkiye için büyük düşünüyoruz." şeklinde konuştu.


"ARTIK TÜRKİYE DÜNYANIN 5 KITASINDA KONUŞULUYOR"


Ortadoğu'da her zaman barış ve kardeşliğin tesisinin yanında olduklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek vücut olduk ve tek ses verdik. Artık Türkiye dünyanın 5 kıtasında konuşuluyor. Dünya, Türkiye'nin barışa yaptığı katkıları konuşuyor. Benim her bir vatandaşım dünyanın tüm ülkesinde alnı ak başı dik geziyor. Benim vatandaşım dünya ülkelerinde Türk pasaportunu gururla taşıyor. Birlik ve bütünlüğümüzü bozanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürmek için gayret gösterenlere izin vermeyeceğiz. "

Başbakan Erdoğan, bu konuşmalarını Mehmet Akif Ersoy'un şiiri ile devam ettirdi. Erdoğan, "Zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem, Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem" deyince vatandaşlar, sevinç çığlıkları attı.

Erdoğan, "Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum, Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum." deyince de vatandaşlar, Türkiye seninle gurur duyuyor", Mardin seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar attı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti :"Bizler tarih boyunca zalimin karşısında olmuşuz, zalimlerin karşısında olmuşuz. Biz böyle bir ecdadın torunuyuz. Selçuklu döneminde, Osmanlı döneminde, Cumhuriyet döneminde bu böyledir. Tarih boyunca mazlumu korumuşuz, hala da korumaya devam ediyoruz."

Başbakan Erdoğan'ın konuşmaları sırasında bir grup vatandaş, "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" diye slogan atınca, Erdoğan, "Vurmayalım, vurmayalım. Biz burada barışı ve kardeşliği konuşuyoruz. Zaten siz sandıkta gereğini yapıyorsunuz" diye cevap verdi.

Mardin'e kurulan Artuklu Üniversitesi'nin de kısa zamanda büyük işler başardığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Japonya'da eğitimini tamamlayan hocamız gelip Artuklu Üniversitesi'ni kurdu. Artuklu Üniversitesi kısa zamanda adından söz ettirmeye başladı. Kürt Dili ve Edebiyatı için yoğun çalışmalar başladı. Bunun için toplantılar düzenlendi. Süryani bölümü için de çalışmalar devam ediyor. Artık Oksford'da olan Mardin'de de olacak. Şarkiyat Enstitüsü Mardin'de de kurulacak. Mardin, bu üniversite ile adını dünyaya duyuracak." şeklinde konuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141