• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

ERDOĞAN: BAHÇELİ DÜN NEYSE BUGÜNDE O'DUR

ERDOĞAN: BAHÇELİ DÜN NEYSE BUGÜNDE ODUR
Milletvekili Mehmet Erdoğan ilçe teşkilatında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan: "Avrupa Birliğinin Türkiye'ye bakışında sıkıntılar var. Bu karardan önce gerek pkk gerekse Fetullahcı terör örgütünün 15 Temmuzdaki Türkiye deki eylemlerine k

MHP MYK Üyesi Muğla Milletvekili ve Darbe Komisyon Üyesi Mehmet Erdoğan ve MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz'la beraber Marmaris ilçe teşkilatını ziyaret etti.

 

MHP Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Milletvekili Erdoğan, yeni oluşan yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Erdoğan: "15 Temmuz gecesi yaşadığımız malum durumun ortaya çıkarılması ve bundan sonra Türk milletinin, Türk devletinin böyle bir sıkıntıyla karşılaşması için alınması gereken tebbirlerin araştırmakla görevli komisyon olarak  yoğun bir şekilde çalma sarp ettik. Aşağı yukarı komisyonun süresinin yarıdan fazlası şuana kadar kullandık. önümüzdeki haftalarda çalışmamıza devam edeceğiz. Komisyon önemli kişileri dinledi. Daha dinlenmesi gereken önümüzde önemli kişiler var. Bu konuda sıkıntılar var. Geçtiğimiz hafta ulusal basına da yansıdığı gibi iktidar partisi milletvekilleri bizce önemli gördüğümüz şahsiyetlerin dinlemesini değişik gerekçelerle red ediyorlar. Bunların başında da darbeye katılan fiel o gece, darbeye iştirak  eden, o gece bazı televizyon kanalları ve TRT kanallarında okunan Yurtta Sulh konseyin bildirisinin altında imzası bulunan şuan tutuklu olan Tuğgeneral Mehmet  Partigöç. Yine o gece Ankara'yı Meclisi toplayan uçakların kalktığı Akıncı Hava Üstü komutanı ve bazı önemli kişilerin mutlak dinlemesi gerekir. Bu Fetocu terör örgütüyle ilgili sıkıntıların  ortaya çıkarması konusunda komisyonunda önemli bilgilere ulaşıldığını kabul etmek gerekir. 15 Temmuz da yaşanan süreç kabul edilebilir bir süreç değildir. Bu MHP'nin bu olayın ortaya çıkmasından itibaren, ortaya koyduğu tavız açıktır. Sayın Genel başkanımız o gece herkesten önce genel merkeze gelmiştir. Herkesten önce açıklama yapmıştır. Genel Başkanımız, sayın başbakanı aramış. Bizim darbeye karşı olduğumuzu ve devletin, hükümetin yanında olduğumuzu belirmiştir. Kendisinin basın açıklama yapmasını süratle istemiştir. 22:35 ulusal basında genel başkanımız bu işin karşısında olduğunu açıklamıştır. Bu önemli olaydır. Daha ortada kimse yokken, tavrını net olarak koymuştur. Bunu bazı kişiler farklı değerlendirebilir. O onların meselesidir ama,daha ortada hiç kimse yokken, MHP Türk Milletinin, demokrasiden, yanında yerini almıştır.  Bazıları şimdi bu durumu istismar eden 15 Temmuzdan sonrasında gelişmeler var.  Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz sonrası duruşunu onaylıyoruz. Genel Başkanımız 14 Temmuz da  aynı yerdeydi. 2015'de aynı yerdeydi. 2014'de aynı yerdeydi. Hani başkaları gibi ortaya çıkan günübirlik siyasete göre, her gün durumunu ve konumunu değiştiren bir genel başkanımız yok. Türk devletinin, Türk milletinin bekası konusunda her zaman aynı yerde duran, duruşunu sergileyen bir genel başkanımız var. 

TURİZM CAN ÇEKİYOR

MHP MYK Üyesi Erdoğan, 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimiyle birlikte daha öncesinde can çekişen turizm sektörünün artık can çekişmenin de ötesinde, bittiğini söyledi.

Daha önce turizm sektörünün sorunlarıyla ilgili verdikleri önergelere atıfta bulunan Erdoğan ve çözüm önerilerinin ve uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi.

Konuşmasında turizmcilerin sorunlarını tek tek sayan Erdoğan bu sorunların çözümleriyle ilgili birçok öneriyi de Genel Kurul ile paylaştı.

 “Nisan ayında Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir araştırma önergesi verdik ve tekliflerimizi, önerilerimizi sunduk. Ancak, Hükûmet önerilerimizi duymazdan geldi, şimdi bizi dinlemediği gibi o gün de önerilerimizin hiçbirini dinlemedi. O günden bugüne turizm can çekişmekteydi, ancak 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte artık turizm can çekişmekten de öteye geçti, tamamıyla bitti, tükendi. Bugün Bodrum’daki otellerin doluluk oranı yüzde 25’in altına indi. Marmaris ve Datça’yı zaten konuşmaya gerek yok, on beş gündür orası bu darbeci subayların, askerlerin aranması sebebiyle tamamıyla abluka altına alındı dolayısıyla hiçbir turizm faaliyeti gerçekleştirilemedi.” Diyen Erdoğan; Hükûmetin bu olağanüstü hâl ilanından sonra aldığı birtakım kararlar var. Bunlardan bir tanesi de kamuda izinlerin tamamın kaldırılması. Bu sebeple bugüne kadar turizm sektöründeki iptallerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Bu, can çekişen turizm sektörünü tamamıyla bitirdi. Sayın Kültür ve Turizm Bakanı geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında turizm sektörünün 56 sektörün motoru olduğunu dolayısıyla turizmde hayat devam etmezse, sektör çalışmazsa bu 56 sektörün de bundan olumsuz etkileneceğini söyledi.

Kamuda Çalışanların İzinler Amirlerin Yetkisine Bırakılsın; Turizmci Nefes Alsın

“Bu bakımdan turizmciye, efendim birtakım otelciye ya da başkalarına vereceğiniz destekler turizm sektörünün sorunlarını ve ona bağlı sektörlerin sorunlarını çözmeyecektir. Çözüm, sektörün çalıştırılmasıdır. Bunun için de bu kamudaki izin meselesinin muhakkak ki yeniden gündeme alınması ve amirlerin takdirine bırakılması, hiç olmazsa, insanların bir ay, 20 gün değilse bile birer haftalık paketler hâlinde izinleri kullanmasının sağlanması lazım.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasında yer verdiği ve turizm sektörünün nefes almasını sağlayacak diğer çözüm önerileri şu şekildeydi:

Yapılandırma Değil Erteleme!                                                                                     “Turizm sektöründeki vatandaşlar yani geliri yok ki bu yapılandırmadan nasıl istifade edecek? Bu bakımdan bu insanların ekmek teknesinin dönecek hâle gelmesi lazım.

Sektördeki  insanların çoğunun çektiği krediler ve kamuya olan borçlarından dolayı hesaplarında bloke var, bunun kaldırılması lazım ki insanlar faaliyetlerine devam edebilsin.

Ecrimisil bedellerinin bu sene alınmaması konusunda Sayın Bakana defalarca söyledik. Bugün Sayın Bakanın bizi dinleyecek vakti olmadığı için yine dinlemekte zorluk çekiyor. Bu ecrimisillerin muhakkak bu sene için alınmaması lazım.

Personelin sigorta primlerinin ödenmesinde kolaylık sağlanması, primlerin bir kısmının devlet tarafından ödenmesi lazım.                                                                                                    Yine, sezon başında bu sektörde hizmet veren işletmelerin çektiği kredilerin muhakkak yapılandırılması lazım.

Yine, yerel yönetimlere de çok önemli görevler düşmektedir. Bu Büyükşehir Kanunu’ndan sonra bu turizm tesislerinin kullandıkları su fiyatları çok yükselmiştir bunlara da bir kolaylık sağlanması lazım.

Kanun kapsamında olmamakla beraber bu turizm sektöründeki insanların en önemli şikâyetlerinden birisi de elektrik dağıtım şirketlerinin davranış biçimleridir. Elektrik dağıtım şirketlerine olan borçlarını ödeyemeyen işletmelerin ya elektrikleri kesilmekte ya da çok fahiş fiyatlarla bunlar taksitlendirilmektedir. Bu konuda da Hükûmetin sektöre destek çıkması gerekir. Aksi takdirde, bu sene bu sektördeki istihdam ve diğer sebeplerle iflas edecek ve çaresiz kalacak çok insan vardır. Bu yarayı hâlâ tedavi etme imkânı vardır. Hükûmeti bu konuda göreve davet ediyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yayınlanmayan Açıklaması

Erdoğan'a 15 Temmuz darbesi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te yaptığı açıklamanın yayınlanmasıyla ilgili soruna; "Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamanın  bazı yerel ve ulusal organlarınca yayınlandığını biliyoruz. Ama esas yayınlaması gereken bazı ajansların zamanında yerine ulaştırmadığı biliniyor.  O ajanslar kendi içinde bir soruşturma yürütüyor. Bazı görev değişlikleri de oluyor. Önümüzdeki günlerde bu işin detayları netleşecektir. Tabiki şunu da ifade etmek lazım. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti bütünüyle bir imtihan vermiştir. Siyasetiyle, vatandaşıyla ama burada ben bunu darbe komisyonun ilk toplantılarının birisinde, komisyon çalışmalarını basının takip etmesiyle ilgili tartışma sırasında ifade ettim. Burada da ifade etmemekte fayda var. Elbette o günün kahramanlarından önemli birisi de basındır. Çünkü başta sayın Cumhurbaşkanın, sayın genel başkanımız, hükümetin ve o gün darbe karşısında dik duruş sergileyen komutanlarımızın açıklamalarını kamuoyuna duyurmuş ve üzerine düşeni yapmıştır. Bütün basın mensuplarına teşekkür ederim. Eğer bu açıklamalar duyulmasaydı, darbecilerin işi daha kolay olabilirdi. Sayın Cumhurbaşkanının açıklamasını bazı ajanslar bir saat gecikmeyle ilgili yerlere ulaştığı söyleniyor.  Böyle dakikaların önemli olduğu bir süreçte, bu bir saat ihmalin ortaya çıkarılmasıyla ilgili çalışmaların yapılması gerekir.

AVRUPA PARLAMENTOSU KARARI

Avrupa Birliğinin Türkiye'ye bakışında sıkıntılar var. Bu karardan önce gerek pkk gerekse Fetullahcı terör örgütünün 15 Temmuzdaki Türkiye deki eylemlerine katılan bir takım insanlarına Avrupa kucak açması onlara sahiplenmesini öncelikle kınıyoruz. Böyle bir dostluk olmaz. Türkiye'de Türk devletinin birliğine dirliğine dinamit koyan her kim olursa olsun, bizim de içinde olduğumuz birlik mensupları tarafından sahiplenilmesi hatta korunması kabul edilemez. Ama bunun ötesinde Avrupa birliği, Türkiye ilişkileri konusunda   biraz daha karşılıklı sağduyuya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Kalemci: Soru çalan, adamdan devlet yöneticisi olmaz

MHP Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci, Oluşturmuş olduğumuz yeni yönetim kurulu arkadaşlarımızla uyumlu bir şekilde çalışmalara başladık. Amacımız partimizi laik olduğu yere taşımaktır. Hedef budur. Daha önce demiştik. Üç hilali Marmaris'te en yüksek tepeye dikeceğiz. Bu sözümüzün arkasındayız.. Yolumuz Allah yoludur. Yol bellidir. Bu yolda haram yoktur. Fitne fesata yer yoktur. MHP Türk İslam ülküsüne adanmış millet ve vatana feda edilmiş  ömürlerin şeref ve namus yuvasıdır.

Allah son nefesimize kadar bizleri ülkülerimizden, ilkelerimizden ve Türk milletine mensubiyet şuurundan ayırmasın. 11 milyon nüfusu varken yarısı kör yarısı topal yarısı sağlıksızken kurulan bu Türk Devletini inşa edenlerin iradesi unutulmaz.

Biz vatan için şehit düşenleri asla unutmayız. Bir de şehit düşüren hainler de hiç unutmayız.

Hep diyoruz toprağın altında düz yatabilmek için toprağın üstünde dik durmamız lazım. Ömrümü yüce Türk milletinin bekası için adıyan önce ülkem ve milletim sonra partim diyen liderimiz var.

15 Temmuz da bunu göstermiştir. Bizler milletimizin mutluluk ve hürriyetini sağlamayı gaye edinmişiz. Politika günü kurtarmak gösteri yapmak oy almak değil. Yarını bu günden kurtarmaktır. Yok pkk bizi aldattı, kandırdı. Yok Cemaat, yok Esat, yok ABD böyle siyaset olmaz.

Türk milliyetçileri varken, bu aziz vatan parçalamayacak. Bu devlet yıkılmayacaktır. Bu büyük millet bölünmeyecektir. Bu topraklar çok kan gördü. Ama bilinmelidir ki Türk Milleti hepsini tarihine gömdü. Bütünlüğümüzü kasteden hain eller mutlaka kırılmalıdır. Soru çalan, adamdan devlet yöneticisi olur mu. Bizler hak bildiğimiz yolda yürümeye devam ediyoruz. Safımız ay yıldızlı al bayrağın altında. Türk milletinin ve devletinin ebedi hayatını düşünen milliyetçilerin vatan severlerin meydana getirdiği saftır. Saflarımızı sıklaştırmanın zamanı gelmiştir. Bizim gözümüzde Türk milleti bölünmez kutsal bir bütündür. Her geçen gün davamız vatandaşlarımız tarafından daha iyi anlaşılmaktadır" dedi.  

(Temel Irmak)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141