• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Erdoğan: 'AK Parti Kaybetse'

Erdoğan: AK Parti Kaybetse
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Krizi Bahane Ederek Kriz Fırsatçılığı Yapanların 'AK Parti Kaybetse' Diye Avuçlarını Ovuşturduğunu Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Krizi Bahane Ederek Kriz Fırsatçılığı Yapanların 'AK Parti Kaybetse' Diye Avuçlarını Ovuşturduğunu Söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik krizi bahane ederek kriz fırsatçılığı yapanların 'AK Parti kaybetse' diye avuçlarını ovuşturduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan partisince Zonguldak Madenci Anıtı önünde düzenlenen 60'ncı mitinginde, işçisini çıkaran patronlara sert mesajlar vererek, ''Patronlara dedik ki 'Bak, çıkarma işçi. Biz sana 6 ay boyunca maaşın yüzde 50'sini vereceğiz.' Eğer çıkarırlarsa seçimden sonra bizden çekecekleri var. Biz de onlarla uğraşacağız'' dedi.


Başına madenci bareti, boynuna Zonguldakspor kaşkolu takarak konuşma yapan Erdoğan, ülkenin bütün şehirlerinde aynı coşkuyla, aşkla, sevdayla kucaklandıklarını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: ''Türkiye'de bütün şehirler bir kez daha AK Parti diyor. AK Parti'nin belediyecilik hizmetleriyle tanışmamış insanlar farkı görüyor. Bu iş bizim uzmanlık alanımız. Bunların hangisinin belediyecilikle alakası var? Bunlar belediyeciliği görmüş, tanımış değil. Bunların belediyecilik yaptığı yerlerde illerimizin, ilçelerimizin, beldelerimizin hali ortada.''


"MADEN OCAKLARINI GÖREN İLK BAŞBAKAN BENİM"


1 Temmuz 2008 tarihinde Kozlu'da maden ocağına girerek işçilerle aynı ortamı paylaştığını hatırlatan Erdoğan, 3 bin işçi alacakları sözünü 8 ay sonra gerçekleştirdiklerini kaydetti. Erdoğan, 2002'de iktidar olmalarından bu yana kuruma 4 bin 240 işçi aldıklarını, bu alımlarla yıllık 1.5 milyon ton olan kömür üretimini kısa vadede 3 milyon tona, orta ve uzun vadede ise 5 milyon tona çıkaracaklarını açıkladı.


Bu arada mitinge katılan maden işçileri ile vatandaşlar'ın, "Büyük Başbakan, Madenci Başbakan" şeklinde slogan attıkları görüldü.

Konuşmasında CHP ve MHP liderlerine 'Siz işçi ve memura yönelik ne yaptınız?' diye soran Başbakan Erdoğan, krizden nemalananlar olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Bu yüzden krizlerden nemalanıyorlar, kriz fırsatçılığı yapıyorlar. Şimdi de küresel finans krizine sımsıkı sarılmışlar, işsizlik üzerinden istismar yapıyorlar. 'Ah, şu işsizlik artsa da bir ekonomik kriz çıksa da AK Parti kaybetse' diye avuçlarını ovuşturuyorlar. Sayın Baykal, Sayın Bahçeli, siz işsizliği önlemeyi bilirdiniz de hükümette olduğunuz dönemlerde neden çözmediniz? Üstelik o zaman ulusal bir kriz vardı. Sayın Bahçeli, 2000-2001 krizinde sen iktidarda değil miydin? Bu işi bu kadar iyi biliyordun da işçinin halinden iyi anlardın da niçin işçinin sorunlarını çözemediniz, işsizliği engelleyemediniz?''



'SAYIN BAHÇELİ DİKİLİ KONUTUN VAR MI?'


Önceki iktidarlar döneminde kesilen KEY paralarını ödemeye başladıklarını anımsatan Erdoğan, "Konut edindireceğiz dediler, işçiden, memurdan para kestiler. Ne oldu? Konut monut var mı ortada? Hak getire. Şimdi biz makbuzu getirene parasını ödemeye başladık. Şu ana kadar 3 katrilyon para ödedik, konut edindirme, yani KEY dedikleri olaydan dolayı. Siz borçlandınız, biz ödedik be Sayın Bahçeli, bu da mı yalan? TOKİ, üçlü koalisyon döneminde Sayın Bahçeli'ye bağlı bir kuruluştu. Sayın Bahçeli, kaç tane konut yaptın söyler misin? Dikili bir konutun var mı? 'Şu kadar konutu da biz yaptık' de. Bu dert ister dert, bu sevda ister sevda. Şimdi çıkmışsın sağda solda TOKİ'yi eleştiriyorsun, ayıp ya ayıp" diye konuştu.


İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödemelerin günü gününe yapıldığını, meslek edindirme kurslarında gençleri eğittiklerini, kısa çalışma ödeneğinin miktarını yüzde 50 oranında artırdıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, konuşmasında patronlara gözdağı vererek, şunları söyledi: ''İşverenlere ve patronlara dedik ki 'Bak, işçi çıkarma. Biz sana 6 ay boyunca maaşın yüzde 50'sini vereceğiz.' Eğer çıkarırlarsa seçimden sonra bizden çekecekleri var. Biz de onlarla uğraşacağız. Çünkü bu dar günde kalkıp da benim işçi kardeşimi kapıya koyanlar, kalkıp da bizim kapımıza gelirlerse 'kusura bakmayın' diyeceğiz. 'Sizi duymuyoruz' diyeceğiz. 'Çünkü siz emeğini kutsal saymadınız o insanların, dar günde onları kapıya koydunuz. O zaman bizim de sizi dinleyecek vaktimiz yok' diyeceğiz. Merak etmeyin hazırlıklarımız var.''


Başbakan Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve ilçe belediye başkan adayları ile halkı selamladı. Erdoğan, vatandaşlara kırmızı karanfil attı. Mitingin ardından Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gazipaşa caddesini dolduran halkı selamladı. Konvoyun geçişi sırasında CHP Seçim Bürosu'ndaki bazı kişilerden yuhalama sesleri gelmesi üzerine gerginlik yaşandı. Polis, seçim bürosunun önünde etten duvar örerek olası bir taşkınlığı önledi.


Daha sonra Zonguldak Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan, kentten ayrıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141