• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramını kutladı

Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramını kutladı
MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramını yayınladığı yazılı basın açıklaması ile kutladı.

Açıklamasında Tam Gün Yasasını ve Üniversitelerdeki kadrolaşmaları hedef alan Erdoğan Muğla'daki Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi muammasına da değindi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün bir hasta için 15 dakika ayrılması gerektiğini ifade etmesine rağmen Türkiye'de bu sürenin 3 dakikaya kadar inmesini de eleştiren Erdoğan'ın basın açıklaması şu şekilde:

 

İnsanı yaşatmayı, cana can katmayı, insanların çektiği acıları azaltmayı ve nihayetinde sağlıklı bir hayat yaşatmayı ilke edinen başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın hatırlandığı, sorunlarının gündeme getirildiği bir gün olan 14 Mart tarihi Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

 

Ülkemizde; son yıllarda uygulanan yanlış sağlık politikaları ile birlikte maalesef sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere toplumun bütün fertleri içinden çıkılmaz sıkıntılarla boğuşur hale getirilmiştir. Dünya Sağlık Örgütü’nün her hasta için en az 15 dakika ayrılması gerektiğini belirtmesine rağmen “performans sistemi” adında garabet ürünü bir sistem yürürlüğe koyularak bir hasta için 3 dakika bile ayrılamamaktadır. Öte yandan tam gün yasası olarak bilinen yasa ile birlikte tıp alanındaki işler daha da içinden çıkılmaz bir hal almıştır.

 

Gece gündüz demeden sağlıklı bir toplum için ellerindeki bütün imkanları kullanarak hizmet eden sağlık çalışanlarımız hayatımızın her anında görmesek de yanımızda olanlardır. Ancak milletimizin isteklerinin tersine üretilen politikalarla sağlık sektörü daha da zor duruma sokulmaktadır. Bu politikalardan birisi de üniversitelerdeki kadroların plansız bir şekilde arttırılarak eğitimdeki kalitenin düşürülmesidir. Maalesef bu durum tıp alanını da derinden etkilemiştir.

 

Yine Muğla ilimizde geleceğin doktorlarının eğitimlerini tam manasıyla alabilmesinin önünü açacak, üniversiteye bağlı bir Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastahanesi’nin olmaması da ayrı bir sorundur. Vatandaşlarımızın ve sağlık sektörü çalışanlarının performansları gerçekten arttırılmak isteniyorsa sanırım geleceğin doktorlarının ve sağlık çalışanlarının eğitimlerini en iyi şekilde almasının önü açılmalı ve bu doğrultuda atılacak olan adımlar ivedilikle atılmalıdır.

 

Bu duygu ve düşünceler ile; içinde bulundukları zor şartlara rağmen görevlerini yerine getirmek için canla başla çalışan başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar; sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle tamamlamak isterim: “Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141