• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

ENGELLİLERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ

ENGELLİLERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ
Engelli bireylerin yaptığı el emeği göz nuru ürünler Saman İskelesi’nde sergileniyor. 1 hafta sürecek etkinlik engellilerin hem sosyal hayata karışması hem de ekonomik kazanç sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Engelli bireylerin yaptığı el emeği göz nuru ürünler Saman İskelesi’nde sergileniyor.  1 hafta sürecek etkinlik engellilerin hem sosyal hayata karışması hem de ekonomik kazanç sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Engelli vatandaşların ürettiği el sanatları ürünleri, Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi ile Engelli ve Aileleri Birliği Derneği’nin organizasyonu ile Saman İskelesi’nde kurulan etkinlik alanında sergilenmeye başladı. Marmaris Belediyesi’nin de destek verdiği ve yöresel gıdaların da satışa sunulduğu etkinliğin açılışına Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcıları Hakan Köksal, İhsan Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Aydoğan Arslanca, Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Başkanı Tulgay Hasar, engelliler ve vatandaşlar katıldı. Pazar gününe kadar açık kalacak etkinliğin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen engelliler, “Hem sosyal hayatın içinde olmamız hem de ekonomik kazanç sağlamamız için bu tür çalışmaları çok önemli. Bize bu önemli fırsatı sunduğu için Belediye Başkanımız Oktay’a teşekkür ederiz” dedi.

dsc05737-min.jpg

AYRICALIK İSTEMİYORUZ

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ise derneğin 1960 yılında kurulduğunu ve engellilerle ilgili yasaların çıkmasında büyük emek harcadığını belirterek “Türkiye Cumhuriyeti’nin olmazsa olmaz koşullarından olan sosyal hukuk devletinin ilkelerinin işlemesi ve anayasal haklarımızın alınması mücadelesini veriyoruz. Tekerlekli sandalyeye mahkûm olmak, görme engelli olmak ya da zihinsel engelli olmak hiçbirimizin kendi arzusu değil. Bizler tamamen ülkenin yanlış işleyişinin kurbanlarıyız. Yani terörün, trafik kazalarının, akraba evliliğinin, doktorsuzluğun… Bizler kimsenin sızlayan vicdanı olmak istemiyoruz. Sadece sosyal devlette olduğu gibi eşit yurttaş olmak istiyoruz. Ayrıcalık istemiyoruz” diye konuştu.

dsc05744-min.jpg

ENGELLİ DOSTU BELEDİYE

Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk ise Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın selamını ileterek belediye olarak engellilere hizmet konusunda bir adım önde olduklarını söyledi. Öztürk,  “Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz bilincindeyiz. Gerek ilçemizde yaşayan gerekse tatile gelen engelli vatandaşlarımızın rahat etmesi amacıyla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Engelli plajımız bunun bir örneği. Şehirdeki üstyapı ve yol, kaldırım yaparken engelli kullanıma uygun olmasına çok dikkat ediyoruz. Uçmayan kalmasın diyerek engellilerimizi gökyüzü ile buluşturduk. Elimizden geldiği kadar bu kenti engelsiz bir kent yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay adına başkan yardımcılarına teşekkür plaketi verilmesinin ardından açılışı yapılan etkinlik, Pazar gününe kadar açık kalacak. Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Köksal ve İhsan Öztürk de alışveriş yaptı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141