• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

ENABİRDER RUS ENGELLİLERİ AĞIRLADI

ENABİRDER RUS ENGELLİLERİ AĞIRLADI
Engelli ve Aileleri Birliği Derneği (ENABİRDER) Rusya Beyaz Baston Görmeyenler Derneği üyelerini misafir etti.
Engelli ve Aileleri Birliği Derneği (ENABİRDER) Rusya Beyaz Baston Görmeyenler Derneği üyelerini misafir etti. Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un desteğiyle 14 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında “Ruhun Yelkenleri” projesi düzenlendi. Projenin ev sahiplerinden biri de Marmaris oldu. ‘Fountaine Pajot Helia 44 M Lady Sophie’ isimli katamaran 8 kişilik engelli mürettebatıyla Akdeniz etabına Marmaris’ten başladı. Yolculukta bu yıl ilk kez iki Türk de yer aldı. Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Başkanı ortopedik Engelli Tulgay Hasar ve başkan yardımcısı Gökhan Ganiomri, projeye katılan isimler oldu. 
whatsapp-image-2019-10-05-at-10.39.22.jpeg
Antalya’da son bulan seyrin ardından Engelli ve Aileleri Birliği Derneği yöneticileri, Rusya’dan gelen Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı ve beraberinde Rus engelli heyet projeye sağladığı destek için Marmaris Belediyesi’ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sporun ve sporcuların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Marmaris Belediyesi'nin ardından Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'u makamında ziyaret eden heyet, 'Ruhun Yelkenleri' projesi hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Kaymakam Aksoy; 'Engelli bireylerimizin hayatın içinde yer almaları ve spor aktivitelerinin içinde bulunmalarını çok takdir ediyorum. Engelli bireylerin de imkan verildiği sürece her şeyi başaracaklarının göstergesi olarak görüyorum. Arkadaşlarımızı farkındalık yaratmak adına yaptıkları bu girişimleri yürekten kutluyorum' dedi.
whatsapp-image-2019-10-05-at-10.08.46-(1).jpeg
Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Genel Başkanı Tulgay Hasar; ' Rusya Beyaz Baston görmeyenler Derneği Başkanı  Oleg Kolpashchikov ve beraberindeki Engelli heyeti nazik ziyaretinden dolayı teşekür ediyorum. Ülkelerimiz ve derneklerimiz engellerimiz farklı ola bilir önemli olan engelli farkındalık projelerimizdir. Rusya Beyaz Baston Görmeyenler Derneği ile Bizim Derneğimiz Engelli ve Aileleri Birliği Derneğimiz Dost kardes Dernek olarak görüyoruz, dostluğumuz ve sosyal sorumluluk  engelli projelerimizi el ele vererek hayata gecirecegiz' dedi. 
Ziyaretlerin ardından Atatürk Meydanı'nda toplanan ev sahibi ve konuk heyet üyeleri engelli farkındalığı yaratmak için vatandaşlara karanfil dağıttı. Rusya Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Başkanı Oleg Kolpashchikov misafirperverliğinden dolayı ENABİRDER Genel Başkanı Tulgay Hasar'a teşekkür ederek, aralık ayında Rusya'da yapılacak engelli konfernasına konuşmacı olarak davet etti.
whatsapp-image-2019-10-05-at-10.08.46.jpeg
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141