• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

En Kötü Dönem Geride Kaldı

En Kötü Dönem Geride Kaldı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Artık En Kötü Dönemin Geride Kaldığını Söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artık en kötü dönemin geride kaldığını söyledi.
Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığınca 20. Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen “Vergi Konulu Resim, Şiir ve Afiş Yarışması” ödül töreninden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın “Tünelin içine girdik. Öbür tarafa doğru bir ışık göründü. Işık, öbür tarafa çıkışı mı gösteriyor yoksa üzerimize gelen bir araba mıdır?” şeklindeki sözleriyle ilgili değerlendirilmesinin sorulması üzerine, en kötü dönemin geride kaldığını söyledi.


Göreceli de olsa bir toparlanmanın söz konusu olduğunu belirten Bakan Şimşek, “İnşallah bu kalıcı toparlanmaya dönüşür. Kalıcı toparlanma için, potansiyel büyümeye dönüş için biraz erken ama tabi ki en kötü dönem geride kaldı. Hem Türkiye'de, hem dünyada toparlanma sinyalleri alıyoruz. Tünelin ucunda her zaman bir ışık vardır. Tüneldeki karanlığı da, tünelin sonundaki aydınlığı da görüyoruz” diye konuştu.

IMF Başkan Yardımcısı Lipsky'nin bütçe açıklarının büyümeye engel teşkil ettiğine ilişkin sözlerinin hazırlatılması üzerine de Maliye Bakanı, Bakanlıktaki devir teslim sırasında da, başka zamanlarda da bütçe disipliniyle büyüme arasında pozitif ilişki olduğunu vurguladığını ifade etti ve “Farklı bir düşünce söz konusu değil” dedi.

AKARYAKIT SEKTÖRÜ VE GELİR İDARESİ

Maliye Bakanı Şimşek, EPDK'nın akaryakıtta fiyat indirimi talebiyle ilgili bir soru üzerine, bu sorunun muhatabının kendisi olmadığını vurguladı ve şunları söyledi:

“Ama akaryakıt sektöründe özellikle kaçakçılığa ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki dönemde de Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi olarak bu tür yanlış uygulamaların olmaması için gerekli bütün çabayı göstereceğiz.”

Şimşek, Gelir İdaresinin güçlendirilmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de, İdarenin daha güçlendirilmesi ve daha etkin hale getirilmesine yönelik çalışmaların süreceğini belirtti.

Gelir İdaresinin gerek mevzuat, gerek insan kaynakları, gerekse teknolojik alt yapı açısından daha da iyileştirilmesi ve güçlü bir Gelir İdaresine sahip olunmasıyla, harcamaların sağlıklı vergi gelirleriyle finanse edilebileceğine dikkati çeken Şimşek, “Bu konuda kararlıyız. Önümüzdeki dönemde bu yöndeki çalışmaları daha somut şekilde göreceksiniz. Ben, zaten gelir gelmez bir takım kanunlarda vergi uyumunu güçlendirecek adımlar attım. Bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

Maliye Bakanı, tütün mamullerindeki Ötv zammını hatırlatarak, “Bundan sonra yeni vergi artışı var mı?” diye soran bir gazeteciye de, şu karşılığı verdi:

“Bütçe dengelerimizi iyileştirmek için bir yanda tabi ki kısa dönemli atımlar atıyoruz. Öte yandan orta ve uzun vadede verginin tabana yayılması konusunda önemli adımlar atacağız. Olaya bütün olarak bakmak lazım. Kısa vadede atacağımız adımlar var ama önemli olan orta ve uzun vadede bizim mali disiplini sürdürebileceğimize olan inancımızı güçlendirecek adımlar atmak.”


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141