• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

En iyi hatipler belli oldu

En iyi hatipler belli oldu
Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Mehmet Nil Hıdır, birinci bölümü 4 Şubat'ta başlayıp geçtiğimiz günlerde biten ;

Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi'ne katılan ve eğitimlerini başarı ile tamamlayan 120 partiliye sertifikalarını tek tek dağıttı. Ayrıca ' siyaset akademisi' nin ikinci bölümü de geçtiğimiz hafta içinde başlatılmıştı. Toplantının ikinci bölümünde ise Muğla'nın tüm ilçelerinden toplam 13 kadının yarıştığı kadınlararası hitabet yarışması yapıldı.

HIDIR “ YERELDE DE YİNE İKTİDAR OLACAĞIZ”

Törene Ak Parti Muğla Milletvekillerinin yanı sıra İl Başkanı Gültekin Akça, İl Genel Meclisi Başkanı Cem Erkin, Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin ile çok sayıda partili katıldı. Törende ilk olarak konuşan Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, partilerinin tek rakibinin yine Ak Parti olduğunu belirterek yerel seçimlerde büyük bir oy çoğunluğu elde edeceklerini kaydetti. Herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini kaydeden Hıdır, “Bugün Türkiye'de Ak Partinin tek rakibi yine kendisidir. Doğudan batıya, kuzeyden güneye tek rakibimiz Ak partidir. Çünkü bizim yakınlarını siyasetten uzak tutan bir başbakanımız var. Seçim döneminde de hepimiz birlik ve beraberliğimizi devam ettirmeliyiz. Ben aday adayı oldum ama şans verilmedi diyerek ya da nasıl olsa ben aday olacağım diyerek yerimizde oturmak yok. Hepimiz aklıselim bir biçimde seçimlerde partimizin en iyi başarıyı elde edebilmesi için çalışmalıyız. Ancak böyle başarılı oluruz.

HIDIR “ YEREL SEÇİMLERDE Kİ STRATEJİMİZ, HALKA DANIŞMAKTIR”

Parti olarak önce kongrelerimizi tamamladık. Bu sebeple yerel seçimler sürecimizi başlattık. Geçtiğimiz cumartesi günü Ankara'da yerel seçimlerden sorumlu milletvekillerimiz Necati Çetinkaya ve Mustafa Ateş'in başkanlığındaki genel merkezimizdeki açıklamaları ile yerel seçim startı verildi. Bu ayın sonuna kadar belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve il genel meclisi üyelikleri için aday adaylığı müracaatları yapılacak. 1 Aralık' ta memur olup aday olmak isteyenlerin istifalarını verip müracaatları için start verdikleri gün olacak. 10 Aralık temayül yoklamalarının başladığı tarihtir. Bizde ön seçim yoktur. Merkez yoklaması vardır. Her ile 6 milletvekili görevlendirildi. Kimler seçilecekse 6 milletvekili temayül yoklamaları başladığında belde, ilçe ve il yönetimlerine bu isimleri soracaklar. Araştırmayı bu 6 milletvekili yapacak. Son olarak toplanan bu bilgiler il'den de alındıktan sonra Ankara'ya genel merkeze taşınacak. Genel merkez ondan sonra halkın arasında gizli olarak ilçeye bile haber vermeden kamuoyu araştırması yapacak. Bu araştırmaların sonunda da en son bize yani iki Muğla milletvekiline de son olarak fikirlerini soracak. Biz de tamamen demokratik ortam böyle işler. Biz 4. seçimimize giren seçim deneyimi kazanmış bir partiyiz artık. Yanlış yapma lüksümüz yoktur, olamaz da. İstişare ile diktatoryadan uzak bir çalışmanın içindeyiz. Bizde vatandaş ne derse o olur. Vatandaş kimi aday istiyor ise o bizim adayımız olur bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

ÖZDEN “ BAYANLAR SİYASETTE DAHA AKTİF OLMALI”

Günün ikinci konuşmasını ise AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden yaptı. Muğla Milletvekili Yüksel Özden, bayanların siyasette daha da aktif olmalarını gerektiğini belirterek, “Partimiz içinde siyaset yapacak kişilerin kendilerini siyaset alanında daha iyi geliştirmeleri için böyle bir eğitim programı uygulandı. Tüm Türkiye genelinde çok sayıda partilimiz eğitimden geçti. Arkadaşlarımız şimdi bizleri daha iyi temsil edecek durumdalar. Bundan da büyük bir başarı kazanacağız. Ancak bu tür çalışmalarda kadınlarında daha aktif olması gerekiyor” dedi.

MARMARİS'TEN DE AK PARTİLİLER SERTİFİKALARINI ALDILAR

Konuşmaların ardından Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi programının ilk ayağına katılan ve eğitimlerde başarı gösteren 120 partiliye sertifikaları dağıtıldı. Sertifikaları partililere Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden, Mehmet Nil Hıdır, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Cem Erkin dağıttı. Siyaset Akademisine daha önceki seminerlere katılan Marmaris'ten AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete'nin yanı sıra, A. Latif Hıdır, Zehra Tavacı, Zafer Alkan ve Salih Cankurt da sertifika aldılar.

13 BAYAN YARIŞTI

Muğla İl Özel İdare Salonunda yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinliğin ikinci bölümü ise KADINLARARASI HİTABET YARIŞMASI idi. Bu yarışmaya Muğla merkez dahil tüm ilçelerinden toplam 13 kadın katıldı. Katılan isimler. Ayşen Yaman –Köyceğiz, Esin Pirçi-Köyceğiz, Hilal Günay- Fethiye, Kadriye Özdamar- Ortaca, Yelda Erol Gökcan- Muğla Merkez, Raziye Şener- Yatağan, Rukiye Cengizer- Dalaman, Sebahat Gülsever-Ortaca, Saliha Altınbaş- Bodrum, Tülin Suna Şahin- Muğla Merkez, Ümran Akdokur- Marmaris, Zeynep Karacan- Muğla Merkez, Zübeyde Fellahoğlu- Muğla Merkez.


JÜRİDE SADİ TONBUL DA GÖREV YAPTI

Yarışmanın sonunda Muğla Merkezden Yelda Erol Gökcan birinci , Yatağan'dan Raziye Şener ikinci ve Muğla merkezden Zeynep Karacan üçüncü sırayı paylaştılar. Yarışmanın jürisinde, Jüri başkanlığını AK Parti Genel Merkezi Kadın Kollarından sorumlu Genel başkan yardımcısı Nurdan Şanlı yaptı. Jüri üyeliklerinde ise AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, AK Parti Muğla İl başkanı Gültekin Akça, Marmaris Yeni Sayfa Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sadi Tonbul ve Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi göreve aldılar. yürüttüler.Yarışmada kadınlara hazırlanmaları ile ilgili olarak on konu verildi. Her yarışmacı hanım bu konulardan birini seçmekte serbest oldu. Konular şöyle idi. Göç-Aile içi şiddet-Kadın ve istihdam- Küreselleşme- Çevre ve enerji verimliliği- Modernleşme ve kadın- Medeniyetler ittifakı- İnsan hakları- Kadının siyasi katılımı ve Fırsat Eşitliği olarak belirlenmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141