• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

En büyük vurguncu yakalandı

En büyük vurguncu yakalandı
FBI başta olmak üzere tüm gizli servislerin peşinde olduğu Türk hacker ChaO yakalandı. ChaO, Haber 7'ye 'Beni FBI bile yakalayamaz' demişti.

Tüm dünyaya kart kopyalama cihazı satan, adını sahte kredi kartı kopyalamayla duyuran uluslar arası sanal dolandırıcı Türk hacker ChaO yakalandı. Kamuoyunun ilk defa Haber 7'de İhsan Aydın ve Ersin Çelik'in hazırladığı yazı dizisiyle varlığından haberdar olduğu ChaO ve ekibi Emniyet mensuplarının 8 ay süren operasyonları sonucunda ele geçirildi. Haber 7'nin daha önce mail üzerinden görüştüğü ChaO “Beni FBI bile yakalayamaz” demişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada "Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak, Teşekkül Halinde Banka Aracı Kılınarak Kredi Kartı Kopyalamak, Sahte ATM Düzeneği İmal Etmek Ve Yurtdışına Pazarlamak" olayı ile ilgili olarak 08.09.2008 tarihinde operasyon başlatıldığı ve operasyon sonucu 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yakalanan şahısların, bankaların ATM/BTM cihazlarına düzenek yerleştirerek, bankamatikler üzerinden işlem yapan vatandaşların kart bilgileri ile şifrelerini ele geçiren ve elde ettikleri bu bilgiler ile kartların ikizini üreterek dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.

Sahte kredi kartı, banka kartı üreten, kart kopyalama cihazları yapan hackerlerin aynı zamanda sahte ATM/BTM tuş takımı ve kart giriş haznesi imal ederek bu cihazları yurt dışına sattıkları açıklandı.

DÜNYAYA SATIYORLARDI
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "08 Eylül'de İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yapılan operasyonlarda toplam 7 şahsın gözaltına alındığı, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; başta Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, İsveç, İspanya, Brezilya, Macaristan, Güney Afrika ve Sırbistan'a gönderilmek üzere hazırlanmış çok sayıda ATM Tuş Takımı ve Kart Giriş Haznesi ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi." denildi.

KİM BU ChaO?
Dünya'nın sayılı üç dört hackerinden olan ChaO nickli Çağatay Evyapan kimdir? "Beni FBI ve CIA bile yakalayamaz" diyen ChaO, dünyanın önde gelen banka kartı vurguncularından. Emniyet yetkililerinin uzun yıllardır izini sürdüğü fakat bir türlü ele geçirilemeyen ChaO'yu Türk kamuoyu ilk defa Haber 7'nin yapmış olduğu, banka kartı vurgunculuğunu anlatan yazı dizisi ile tanıdı. Yazı dizimiz yayınlanırken mail aracılığı ile Haber 7 ile irtibata geçen ChaO, banka kartı kopyalama sisteminin nasıl işlediğine dair bilgiler vermiş ve "Beni FBI bile yakalayamaz" demişti.

Kier kod adlı bilgisayar korsanının verdiği bilgiler doğrultsunda yapmış olduğu yazı dizi ile kredi kartı kopylama dolandırıcılığının kimlerin elinde ve hangi boyutlarda olduğuna dikkat çeken Haber 7 olarak şimdi de, dünyaca ünlü kart kopyalayıcı ChaO ile ilgili çok özel bir dosya hazırlıyoruz…


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141