• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de
Zeybekci: "Şimdi dövizi yukarı doğru götürmeye çalışarak tek bir istedikleri var; 'Bunlar Türkiye'den gitmesin, faizleri yükseltelim.' Yükselmeyecek, yükseltmeyeceğiz, giden gitsin"- "28 AB üyesi ülkenin ekonomisinden daha iyi bir ekonomisi va

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Şimdi dövizi yukarı doğru götürmeye çalışarak tek bir istedikleri var; 'Bunlar Türkiye'den gitmesin, faizleri yükseltelim.' Yükselmeyecek, yükseltmeyeceğiz, giden gitsin" dedi.

Çivril ilçesinde, Hükümet Konağı önünde vatandaşlara hitap eden Zeybekci, bazı sıkıntılar yaşandığını ancak bunların gelip geçici olduğunu söyledi.

Çok güzel günlerin geleceğini, memleketin çok daha güzel günler göreceğini dile getiren Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bunlar yüce dağlardaki esen rüzgar gibidir. Rüzgar dağdan ne koparır ki, hiç. 2001-2002 döneminde anayasa krizinde yaşadığımız ekonomik zafiyetlerimiz olsaydı bize bir etkisi olurdu ama bugün Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. İstense de bu memlekette ekonomik kriz çıkarılamaz. O kadar sağlam. Allah, Başbakanımızdan ve hükümetlerimizden razı olsun. Ekonomimiz o kadar güçlü. Resmi bir veri olarak söylüyorum. Bugün Türkiye'de kamu maliyesi, devletin borç hali 28 Avrupa Birliği (AB) ülkesinden daha iyi. Onun için diyoruz ki istesek de bu memlekette kriz çıkmaz, kimse de bu memlekette kriz çıkaramaz."

Zeybekci, Türkiye'nin, geçen yılın mayıs ayında tarihinin en muhteşem günlerini yaşadığını vurguladı. Bunun ardından birilerinin başka şeyler düşünmeye başladığını anlatan Zeybekci, "Çünkü 'kültür coğrafyası' dediğimiz, ecdadımızın emaneti olan coğrafyada, Orta Asya'dan Balkanlar'a, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar bu alanda hayal bile edilmeyecek şeyler yapmaya başladık. 3 milyar dolar para, hibe olarak oralara yardım edildi. İstanbul'da birileri 3-5 ağacı ki her biri bizim için önemli, 3-5 ağacı bahane ederek bir şey başlattı, Türkiye'nin tamamına yaymaya çalıştı" ifadesini kullandı.

- "Birbirine ne kadar benziyor değil mi?"

Türkiye'de 3'üncü havalimanını, 3'üncü köprüyü, tüp geçidi istemeyenlerin, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde yapamadıklarını şimdi gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Zeybekci, geçen hafta İstanbul'da Türkiye'nin en itibarlı, en büyük firmalarının mal varlıklarının dondurulduğunu hatırlattı. Onların, havalimanını, köprüyü, ikinci tüp geçidi, nükleer santrali yapacak firmalar olduğunu ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Birbirine ne kadar benziyor değil mi? 'Bunlar yapılmasın' diyenler bu sefer başka türlü durdurmak istedi. Çünkü bu milletin yürüyüşünün farkındaydılar. Orada olmadı, burada. Burada olmadı, şurada. Bakın daha denemeye devam edecekler ama her seferinde bu millet onlara derslerini verip gönderecek gerisin geriye. Şunu da asla unutmayacağız; sağcısıyla solcusuyla Alevi'siyle Sünni'siyle Kürt'üyle Türk'üyle bu memlekette yaşayan 76 milyonuyla yetmedi bu coğrafyada Balkanlar'dan Çin Seddi'ne, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar biz kardeşiz. Özellikle bu ülkede yaşayanlar, biz kardeşiz. Bugünler gelip geçtikten, toz duman geçtikten sonra beraber yaşadığımız kardeşlerimizle hep beraber kucaklaşacağız yine. Bundan emin olun."

Zeybekci, sıkıntıların 1-2 hafta içinde geçtiğinin görüleceğine işaret etti.

Ekonominin rahatlayacağını söyleyen Zeybekci, "28 AB üyesi ülkenin ekonomisinden daha iyi bir ekonomisi var bugün Türkiye'nin. O haldeyiz. Şimdi dövizi yukarı doğru götürmeye çalışarak tek bir istedikleri var; 'Bunlar Türkiye'den gitmesin, faizleri yükseltelim.' Yükselmeyecek, yükseltmeyeceğiz, giden gitsin. Türk ekonomisine bundan hiçbir şey olmaz, merak etmeyin" diye konuştu.

Daha sonra Zeybekci, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan ve Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan'a makamlarında ziyarette bulundu. Zeybekci'ye ziyaretlerinde, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan eşlik etti.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Sedat Gök

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141