• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de
Bakan Zeybekci: "Siyaset bir rekabet işi. Siyasetin belirli bir ahlak çerçevesinin dışına çıkmadığı sürece siyasi partiler arasında rekabet olması son derece doğaldır ve demokrasinin gereğidir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Siyaset bir rekabet işi. Siyasetin belirli bir ahlak çerçevesinin dışına çıkmadığı sürece siyasi partiler arasında rekabet olması son derece doğaldır ve demokrasinin gereğidir" dedi.

Denizli'de bulunan Zeybekci, Kale ve Tavas ilçelerini ziyaret etti. Zeybekci'yi Kale ilçesinde MHP'li Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve vatandaşlar davul zurna ile karşıladı. Kale Kaymakamı İsa Karaaslan'ı makamında ziyaret eden Zeybekci, ardından Kale Düğün Salonu'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Zeybekci, siyasetin bir rekabet işi olduğunu belirtti.

Siyaset yapan partiler arasında rekabetin son derece doğal olduğunu kaydeden Nihat Zeybekci, şunları söyledi:

"Siyasi partiler, yalan, dolan ve iftira olmadan kendi aralarında rekabet ederler. Siyaset bir rekabet işi. Siyasetin belirli bir ahlak çerçevesinin dışına çıkmadığı sürece siyasi partiler arasında rekabet olması son derece doğaldır ve demokrasinin gereğidir. Birileri bu ülkenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muassır medeniyet seviyesine ve onun ötesine geçmeyi hiç istemeyecektir. Birileri biz yükseldikçe kahrolacaktır. Türkiye 2013'ün mayıs ayında faizler tarihimizin en düşük seviyesine indi. Türkiye iki tane nükleer santral ihalesini, 3. köprünün ihalesini yaptı. Asya ile Avrupa'yı Abdülhamid Han'ın rüyasını denizin altından birleştirdi. Türkiye Anadolu'nun her yerinde hizmet seferberliği başlattı."

Bir gazetecinin, Kale ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı İsmail Yarımca'nın kendisini davul zurna ile karşılamasıyla ilgili sorusuna Bakan Zeybekci, "Teşekkür ediyoruz. Biz aynı ovanın, vadinin ve aynı ülkenin insanlarıyız. Tabi ki siyasette tatlı bir rekabet olmalı ama kardeşlik çizgileri de hiçbir zaman aşılmamalı. Kardeşlik çizgilerinin etrafından hep beraber buluşmalı, hizmet için yarışılmalı. Türkiye'de gerginlik yok. Siz 'gergin bir ortam var' diye diye siz geriyorsunuz. Nerede gergin bir ortam var. Bu tarz problemler siyasette, ülke yönetiminde yaşanan şeyler. Gerginlik var diyerek gerginlik çıkarmayalım. Bence her şey normalin az üzerinde diyelim" cevabını verdi.

Daha sonra Tavas'a geçen Nihat Zeybekci, Kaymakam Ali Arıkan ve Belediye Başkanı Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay'ı makamlarında ziyaret etti

Muhabir: İbrahim Süzer
Yayınlayan: Orhan Topal

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141