• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de
Zeybekci: "Bu günler inşallah Türkiye'de demokrasinin, hukukun dünya standartlarında bir yere oturması için doğum sancılarıdır. Bu doğum sancılarından inşallah nur topu gibi yeni bir güzellik, yeni bir ufuk doğacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu günler inşallah Türkiye'de demokrasinin, hukukun dünya standartlarında bir yere oturması için doğum sancılarıdır. Bu doğum sancılarından inşallah nur topu gibi yeni bir güzellik, yeni bir ufuk doğacak" dedi.

Zeybekci, Beyağaç ilçesi Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

"Bugün sizin evladınız, sizin kardeşiniz, Sayın Başbakan'ımızın teveccühü ile Türkiye'nin ekonomisinden sorumlu, ekonomi bakanı oldu" diyen Zeybekci, başarılı olması için hemşehrilerinden kendisine dua etmesini istedi.

Birlik beraberliğin, kardeşliğin, huzur ve barışın bozulmamasını isteyen Zeybekci, "Bugünlerde aramızda bazı şeyleri bozmak isteyenler olabilir. Bunlar her dönemde oldu, her zaman oldu. Menderes'te de oldu. Özal'da da oldu. 1960'ta, 71'de, 80'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da. Yüzde 50 oy verilen, 336 milletvekili olan bir partiyi kapatmak istediler. Olmaya da devam edecek. Bu topraklar kolay topraklar değil" diye konuştu.

Türkiye'nin hiç kimsenin hayal bile edemediği noktaya geldiğini, ülkenin IMF'ye olan borçlarından kurtularak, borç verme konumuna geldiğini anlatan Nihat Zeybekci, şunları söyledi:

"Bölge coğrafyasında artık ağabey olmuş. Her yere yetişir olmuş. Somali'ye, Açe'ye yetişir olmuş, Balkanlara, Kosova'ya, her yere yetişir olmuş. Bırakırlar mı Türkiye'yi böyle bir durumda. İşte Gezi diye Taksim'de 8-10 ağaç kesiliyor bahanesiyle neler yaptılar. Allah razı olsun sayın Başbakan'ımızdan o da çıktı dedi ki 'Yeter, buraya kadar, bundan sonrası yok. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir irade tanımıyoruz' dedi. Orada başaramadılar, şimdi kardeşi kardeşe düşürerek başka şekilde yapmaya çalışacaklar, yine deneyecekler, yine başaramayacaklar ama bu son denemeleri olacak."

Dik duracaklarını ama diklenmeyeceklerini ifade eden Zeybekci, kardeşliği bozmayacaklarını söyledi. Bugünlerin geçeceğini dile getiren Zeybekçi, "Bugünlerde bize biraz sitemli bakan kardeşlerimizle yine kucaklaşacağız. Bunlar gelip geçecek. Bunlar birilerinin piyonları, birilerinin oyunları, olanlara karşı mücadelemiz olacak ama kardeşliğimizi, birlik beraberliğimizi asla bozmayacağız ve bozdurtmayacağız. Biz kardeşiz" dedi.

Türkiye'nin şu anda yaşadığı sıkıntıların bundan önce yaşanan sıkıntıların yanında sinek vızılltısı kadar önemli olmadığını vurgulayan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Türkiye güçlüdür. Hazinenin hiç kimseye borcu yok. Merkez Bankası güçlü, her alanıyla güçlü. Bunlar doğum sancılarıdır. Bu günler inşallah Türkiye'de demokrasinin, hukukun dünya standartlarında bir yere oturması için doğum sancılarıdır. Bu doğum sancılarından inşallah nur topu gibi yeni bir güzellik, yeni bir ufuk doğacak."

Zeybekci, Beyağaç ilçesinde Mihrişah Valide Sultan Vakfı'ndan Hazine'ye geçen arsa ve arazilerin 2B düzenlemesi ile çözüme kavuşturulması sonucu tapularına kavuşan bazı vatandaşlara tapularını verdi.

Bakan Zeybekci, daha sonra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri ile kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret etti.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Orhan Topal

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141