• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de:

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de:
Benim ülkemin üzerinde birileri oyun oynamaya çalışıyor. O oyunları biz çok gördük ve çok bozduk

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Benim ülkemin üzerinde birileri oyun oynamaya çalışıyor. O oyunları biz çok gördük ve çok bozduk" dedi.

Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 hedefinde baş atı oynayan bir bakanlığın, Denizli'ye emanet edildiğini söyledi.

"Türkiye'de, yüzde 50'nin doğrudan desteklediği, yaklaşık olarak da 65-70'e kadar (Evet, bunlar bizim için uygundur, başarılıdır) denilebilen bir dönem yaşıyoruz" görüşünü dile getiren Zeybekci, "Türkiye'nin 3'te 2'sine varan vatandaşımızla dost ve kardeş ilişkilerimizle bu memlekete, bu ülkeye 11 yıldır hizmet ediyoruz. 11 yıldan beri hizmet anlamında destanlar yazdık. Birilerinin hayal dahi edemeyeceği, hayallerinden dahi geçmeyen hizmetler yaptık" dedi.

Zeybekci, Türkiye'de, geçmişte yüzde 7 bin faiz görüldüğüne değinerek, şöyle devam etti:

"Bir gecede, Türkiye'nin 40 bankasını kapattılar. Rahmetli Sabancı, (Bir gecede servetimin yüzde 50'sini kaybettim) dedi. O günleri gördük. IMF'nin memurları, Türkiye'de cirit atıyordu, başbakanın önüne koyduğu kağıtları imzalamasını emrediyordu. Dünya Bankası'nın gönderdiği memurlar, Türkiye'de başbakandan daha ileride, üstteydi. Özel olarak transfer ettik, kim olduğunu biliyorsunuz. Geldiğinde ilk söylediği şey şuydu; (Vakıflar Bankası, Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nı derhal kapatacaksınız.) Halk Bankası'nın 353 şubesini kapattılar. 2002'de 3 Kasım seçimlerinde milletin adamı geldi, milletin evladı geldi, başkalarının hayal dahi edemeyeceği cesaretle (Satmayacağız, kapatmayacağız) dedi. Üzerine 850 milyon dolar para istenen Vakıflar Bankası, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında üst üstte dünyanın en hızlı büyüyen bankası oldu. 353 şubesini kapattıkları Halk Bankası, sadece bu sene 150 civarında şube açtı."

Yıllık faizlerin bu yılın mayıs ayında yüzde 4,6'ya düştüğünü, "Kanal İstanbul" projesinin açıklandığını, dünyanın en büyük üç havaalanından birisinin yapımına başlandığını anlatan Zeybekci, şunları söyledi:

"Bu güzelliklerden sonra Gezi olaylarını başlattılar. Bunları başlatanlarla yapılan görüşmelerde, bir deklarasyon yayınladılar. Bu deklarasyonda neler vardı? (Kanal iptal edilsin, tüp geçit iptal edilsin, havaalanı yapılmasın, HES'ler iptal edilsin, nükleer santraller yapılmasın). Dün ve bugün maalesef benim ülkemde birileri çıktı, bazı firmaların göz hapsine alınması ve başındaki insanların gözaltına alınmasıyla ilgili mahkemelerden bilgi sızdırdı. Gözaltına alınsın, varlıkları dondurulsun dedikleri firmalar hangileri? Kanal projesini yapan, havaalanı ihalesini alan, üçüncü köprüyü yapan, HES'leri yapan, nükleerle ilgili çalışmaları yapan firmaların üzerine... Bunları aklınızın bir yerine koyun. Bakın nereden nereye işbirliği var, kimle kim ne yapıyor. Benim ülkemin üzerinde birileri oyun oynamaya çalışıyor. O oyunları biz çok gördük ve çok bozduk. Bu millet asla diz çökmedi, milyonlarca şehit verdi, aman demedi."

Zeybekci, 28 Şubat sürecinin bin yıl devam edeceğini söyleyenlerin, 1071'den beri bin yılın intikamını almak istediklerini vurgulayarak, "Onların bir hesapları var, milletin de hesabı var, Allah'ın da var. Biz bu millete hizmetkar olduk, devleti, millete hizmet edilmesi için yönetmeye geldik. Onun için hiç merak etmeyin. Abdestimiz sağlam ki namazımızdan şüphemiz olsun. Ama şunu asla unutmayalım, biz 76 milyonla kardeşiz. Birileri araya nifak tohumları sokacaktır, birileri araya bir şeyler koyacaktır. Şimdi bazı şeyler söylenir, bazı şeyler olur, kardeşler arasında böyle şeylere biz itibar etmeyiz, yarına bakarız, yarından sonraya bakarız. sonraki günlere bakarız, gelecek nesillere bakarız" diye konuştu.

Nihat Zeybekci, daha sonra Denizli İhracatçılar Birliğini ziyaret etti. Zeybekci, buradaki konuşmasında, "Bugünlerde siyaseti yine milletin, memleketin meselelerinin çözümünde tek çare olarak göstermeyip yine siyaset dışında, yine milletin iradesi dışında bazı şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Bunlar olacaktır. Bunlar, Türkiye gibi demokrasisi henüz oturmamış veyahut da demokrasi için bir evrim geçirmemiş ülkelerde böyle yaşanmaya bir süre daha devam edecektir ama emin olun bu bitecektir" dedi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Murat Aslan

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141