• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Düşen Uçakta Biten Kariyer Hedefi

Düşen Uçakta Biten Kariyer Hedefi
Düşen Uçağın İçindeki 216 Yolcudan Biri Olan Fatma Ceren Necipoğlu'nun (37) Brezilya'daki Konseri Mesleki Hayatında Bir Kariyer Olarak Gördüğü Ortaya Çıktı.

Düşen Fransa Havayollarına (Air France) ait uçağın içindeki 216 yolcudan biri olan Anadolu Üniversitesi Konservatuar bölümü öğretim görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu'nun (37) Brezilya'daki konseri mesleki hayatında bir kariyer olarak gördüğü ve bunun için 3 aydan bu yana hazırlandığı ortaya çıktı. Necipoğlu'nun bütün planlarını Brezilya'daki konser için yaptığı ve gitmeden önce kentte bir resital verdiği kaydedildi. Cerenoğlu'nun Türkiye'de ilk defa Türk müziğini Arp ile yorumladığı ve Türkiye Arpisler buluşması projesini hayata geçirdiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sık sık Arp konseri verdiği belirtildi. Otomobile dair ne varsa...

Öğretim görevlisi Necipoğlu'nun içinde bulunduğu uçağın düştüğü haberinin duyulması Eskişehir'deki çalışma arkadaşlarını ve öğrencilerini üzüntüye boğdu. Üzücü olayın ardından Anadolu Üniversitesi'nde endişeli bekleyiş sürerken, Necipoğlu'nun görev yaptığı Konservatuar Bölümü adeta sessizliğe gömüldü. Necipoğlu'nun bölümünde derslere ara verilirken çalışma arkadaşları ve öğrenciler okulda bir araya geldi. Bekâr olan, ailesi İstanbul'da yaşayan ve AÜ Yunusemre Yerleşkesi'ndeki lojmanda kalan Necipoğlu'nun yaşadığına dair gelecek sürpriz haberden hala umutlarını kesmeyen akademisyenler ve öğrenciler birbirlerini teselli ediyor.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, kendisini öğrencilerinin başarısı için eğitime adayan Necipoğlu'nun kaybının kendilerini derin bir üzüntüye boğduğunu söyledi.

Necipoğlu'nun Brezilya'ya davet üzerine konser vermeye gittiğini belirten Prof. Dr. Sürmeli; ''Necipoğlu, başarılı bir sanatçı olarak öğrencilerine kol kanat geren bir arkadaşımızdı. Onların başarısı için gece gündüz çalışırdı. 24 Mayısta başlayan ve 1 Haziranda sona eren 4. Rio Arp Festivali'ne katılmak için davetli gitti, iki resital verdi. Her şey bir kısmettir. Yorumun bittiği yer diye düşünüyorum. Bugün dönem sonu sınavını yapacaktı, ancak maalesef olmadı." diye konuştu.


Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Yaşar Hoşcan ise konservatuar olarak acı ve üzüntülü bir gün yaşadıklarını kaydetti. Arkadaşları olarak halen kalplerinde umut taşıdıklarını dile getiren Prof. Dr. Hoşcan " Dualarımız arkadaşımızla. Umudumuzu yitirmedik, bekleyişimiz sürüyor" dedi.

Hoşcan, öğrencilerinin de çok üzüntülü olduğunu ve küçük oldukları için de kimseyle görüştürmediklerini dile getirerek, "4 tane öğrencisi var. Onların imtihanı için erken geliyordu. Küçük oldukları için kimseyle görüştürmüyoruz" ifadesini kullandı.


BREZİLYA KONSERİ HAYALİYDİ


Öte yandan, Necipoğlu ile ilgili ilginç ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Devlet Konservatuarı Piyano Bilim Sanat Dalı Başkanı ve Necipoğlu'nun 7 yıllık arkadaşı olan Doç. Dr. Serra Balkan Can, " Necipoğlu Brezilya'da konser vermeyi çok hayal ediyordu" ifadesini kullandı.


Necipoğlu'nun Brezilya'daki konseri mesleki hayatında bir kariyer olarak gördüğü ve bu bağlamda 3 ay bu konser için hazırlandığını vurgulayan Doç. Dr. Can, şöyle devam etti: "Necipoğlu, bütün planlarını Brezilya'daki konser için yaptı. 3 ay boyunca geceli gündüzlü bu konsere hazırlandı. Brezilya'da onun için konser vermek büyük bir hayal ve önemli bir hedefti. Uzun zamandır bunun hayalini kuruyordu. Tüm hazırlıklarını yaptıktan sonra Brezilya'ya gitmeden önce kentte bir resital verdi. Kendisiyle gitmeden önce oturup konuştuk, bana dedi ki; 'Brezilya konseri benim içim mesleki bir kariyer olacak. Bunu çok istiyorum ve başarılı da olacağım.' Ben de kendisine bunu başaracağını, dualarımızın ve gönlümüzün kendisiyle olduğunu ilettim. Çalışmalarından dolayı çok yorgundu, ama Brezilya'da konser vereceği için de çok mutluydu. O konserin meyvesini almak istiyordu."


Kendisiyle Brezilya'ya gitmeden önce öğrencileri için yapılacak olan sınavın tarihi değiştirdilerini kaydeden Doç. Dr. Can, "Sınav tarihleri Brezilya konseri ile çakıştı. Onları değiştirdik. Aslında 2 Haziran'da gelecekti. Bana 'Hocam mümkünse imtihan tarihini 3 Haziran'a alabilir miyiz?' dedi. Oturup sınav tarihini 3 Haziran'a aldık. Onun için Brezilya'da konser vermek çok büyük bir hedefti." açıklamasını yaptı.


Necipoğlu'nun başarılı bir öğretmen ve aynı zamanda sanatçı olduğunu ve Türkiye'de ilkleri başardığını ifade eden Can, "Necipoğlu, Türkiye'de ilk defa Türk müziğini Arp ile yorumladı. Türkiye Arpisler buluşması projesini hayata geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerine sık sık Arp konseri verdi. Bizim Arp bölümümüz kurdu." diye konuştu.


UÇAĞA BİNMEDEN İKİ SAAT ÖNCE ÖĞRENCİLERİYLE TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞ


Necipoğlu'nun söz konusu düşen uçağa binmeden 2 saat önce öğrencileri ile telefonla görüştüğü ortaya çıktı.

Anadolu Üniversitesi Konservatuar bölümünde eğitim gören ve isminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci, Necipoğlu'yla uçağa binmeden 2 saat önce cep telefonu ile görüştüklerini belirtti. Söz konusu öğrenci, şöyle devam etti: "Yolculuktan 2 saat önce cep telefonundan arkadaşlarımız ile birlikte görüştük. Bize Brezilya'dan Fransa'ya 2 uçak olduğunu ve bunlardan birine bineceğini söyledi. Uçağının düştüğünü öğrendik. Çok üzgünüz hocamız iyi bir insandı inşallah sağ salim kurtulur."


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141