• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Dünyada 104 Milyar Adet Noodle Tüketiliyor

Dünyada 104 Milyar Adet Noodle Tüketiliyor
Türkiye’de un üretiminde ilk üç firma arasında yer alan ve Türkiye’nin ilk 100 ihracatçısı arasında bulunan Erişler Gıda, perakende sektörüne NUDO markasıyla adım atıyor.

Uzak Doğu mutfağının değişmezi noodle, NUDO sayesinde tamamen doğal ve katkısız bir içerikle Türk damak zevkine uygun bir forma kavuşuyor. Pazara iddialı giren Erişler Gıda, 25 milyon adetlik Türkiye noodle pazarını 1 yılda 4’e katlayacak

Dünyanın yaklaşık 50 ülkesine 2013 yılında 240 bin ton un ihracatı yapan, 100 milyon doları aşan ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisi için katma değer oluşturan Erişler Gıda, 3,5 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda NUDO markasını piyasaya sundu.  Uzak Doğu mutfağının değişmezi noodle, NUDO sayesinde Türk damak zevkine uygun hale geldi.

Sıcak suyla 3 dakikada hazırlanarak pratik, hızlı aynı zamanda doyurucu ve lezzetli bir alternatif sunan NUDO; sofra, bardak ve poşet şeklindeki ürünleriyle tüketicilerle buluşacak.

64 yıllık gıda sektörü tecrübesi NUDO’ya taşındı

Erişler Gıda Perakende Grubu Genel Müdürü Abdullah Eriş, lansman toplantısında şunları söyledi: “21. yüzyılda artık gıda üretmek bir vicdan meselesi haline geldi. 64 yıldır gıda alanında çalışan Erişler Gıda olarak NUDO’yu sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesi kullanmadan ürettiğimiz için bugün içimiz çok rahat. NUDO’ya tüketiciler nezdinde yıllardır pek çok tartışmaya konu olan MSG eklenmemiştir ve gıda renklendiricisi, yapay koruyucu, tatlandırıcı ve yapay aroma içermemektedir. Bu yüzden  çalışanların, gençlerin ve çocukların 7’den 70’e herkesin severek tükettiği noodle’u doğal ve sağlıklı bir forma kavuşturarak tüketicilerle buluşturduğumuz için çok mutluyuz.”

150 milyon dolarlık ihracat hedefleniyor

Bu pazara ilk giren Türk firması olarak jenerik marka olacaklarına inandığını belirten Abdullah Eriş, NUDO’nun Erişler Gıda’nın perakende sektöründeki taşıyıcı markası olacağını vurguladı. Erişler Gıda olarak bugün dünyanın yaklaşık 50 ülkesine 2013 yılında 240 bin ton un ihracatı yaptıklarını ve bu ihracatla ülke ekonomisi için 100 milyon doları aşkın katma değer oluşturduklarını belirten Abdullah Eriş, bu tecrübeyi NUDO’ya da taşıyacaklarına dikkat çekti.

Abdullah Eriş, NUDO’yu önümüzdeki dönemde ihraç etmeyi planladıkları öncelikli hedef pazarları arasında; Avrupa Birliği ve komşu ülkelerin yanı sıra Afrika Ülkeleri ve Orta Doğu ülkelerini sıraladı. Tüm dünyada hızla artan noodle tüketimi ve NUDO’nun sağlıklı ve katkısız formülü sayesinde ihracatta önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çeken Abdullah Eriş, 2023 yılında 150 milyon dolarlık NUDO ihracatı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Dünyada 104 milyar adet noodle tüketiliyor

Erişler Gıda Perakende Grubu Satış Müdürü Niyazi Hamzaoğlu NUDO için yolculuklarına ‘Neden Türkiye’de  damak zevkimize uyan noodle yok?’ sorusuyla başladıklarını belirtti. Dünyada artan noodle tüketimine dikkat çeken Niyazi Hamzaoğlu şunları söyledi: “Dünyada 5 bin yıllık mazisi olan noodle, tüm dünyada hızlı yaşam trendinin giderek yaygınlaşması ve genç nüfusun yaşam tercihlerine uygunluğundan ötürü her geçen gün daha fazla tüketilmektedir.  Rakamlara baktığımızda, dünya genelinde 2012 yılında gerçekleşen noodle tüketimi, 102 milyar adete ulaştı. Türkiye’nin yakın çevresindeki ülkelere baktığımızda ise Rusya’da 2,1 milyar adet, Suudi Arabistan’da 590 milyon adet, Kazakistan ve Özbekistan gibi Türki Cumhuriyetlerde ortalama 150’şer milyon adet ve Almanya’da ise 200 milyon adete yakın noodle tüketildiğini görüyoruz. 2022 yılında ise noodle tüketimi 200 milyar adetleri geçecek.”

Türkiye pazarını 4 katını çıkarıp, 150 milyon adet satış rakamı yakalayacağız

Türkiye’de noodle pazarının henüz olgunlaşmadığını belirten Niyazi Hamzaoğlu, 2012 yılında yaklaşık 10 milyon; 2013 yılında da yaklaşık 25 milyon adet noodle satıldığını belirtti. NUDO ile ilk yıl hedeflerinin pazar büyüklüğünü 4 katına çıkarmak olduğunu söyleyen Hamzaoğlu,  2014 yılında 70 milyon adet, 2015 yılında ise 150 milyon adet NUDO satışını hedeflediklerine dikkat çekti. NUDO’nun pratik, kaliteli, sağlıklı ve yenilikçi vizyonuyla pazarın lokomotif markası olacağını belirten Hamzaoğlu, ulusal, discount ve yerel perakende noktalarında yer aldıklarını söyledi. Hamzaoğlu, önümüzdeki dönemde alternatif satış kanalları ile doğrudan hedef kitlelerin bulunduğu noktalara da NUDO’yu taşıyacaklarını sözlerine ekledi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141