• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Dündar'ın Ergenekon'da aile fotosu

Dündarın Ergenekonda aile fotosu
7 Gölge, geçen hafta Uğur Dündar'ın Ergenekon İddianamesinde adının geçtiğinizi yazmıştı. Sıkı durun, şimdi de Ergenekon aile fotoğrafını anlatıyor.

7 Gölge, geçen hafta Haber 7'de Uğur Dündar'ın Ergenekon bağlantılarını yazdığında, bu konulara ilgisi olmayanlar şaşkınlığını ortaya koydu. Ergenekon tutuklu sanığı Sami Hoştan ile "Bunca zamanın dostu“ olduğunu yazdığımızda garipseyenler çıktı.

Hatta bu iddiasını bir adım daha ileri götürüp, Uğur Dündar'ın "Medyanın temiz yüzü“ olduğunu ileri sürenler bile çıktı.

7 Gölge, arşivin tozlu raflarına elini uzattığında bu kez başka bağlantılara rastladı. Neler mi dersiniz? Ama isterseniz gelin Uğur Dündar'a geçmeden önce çok yakın tarihe bir yolculuğa çıkalım.

Tarih 24 Aralık 2006. Yer Aydın Doğan'ın Hilton Oteli'nin en görkemli salonu. "Hilton o zaman Aydın Doğan'ın değildi“ demeyin sakın. Bu törenin yapıldığı tarihte Hilton'u Aydın Doğan alalı bir yıldan fazla olmuştu. Her ne ise…

Bu konu birilerinin aklına takılır diye paylaştım. "Bak bak! Adamcağız daha Hilton'u da o zaman almamıştı bile, her fırsatta çamur atmaya kalkıyor“ diye düşünenlerin aklı orada kalmasın diye bu ayrıntıyı paylıştım.

Her ne ise biz ödül törenine gelelim. Ödülü veren bir internet sitesi. Öyle doğru dürüst kimsenin bildiği bir site de değil. İnternetajans diye bir site. Sahibi kim mi? Onu da söyleyeyim. Bu yazıyı yazarken baktım şimdi. Sahibi 240 günden beri tutuklu biri.

"Ne tutuklusu?“ demeyin bak. Gönül koyacağım şimdi. Elbette Ergenekon davasından. 240 günden beri cezaevinde bulunan Vedat Yenerer'in sahibi olduğu site.

 

Yenerer, bir ödül töreni düzenliyor. Ödülün adı “Yılın Kuvvacıları”. Hilton Oteli'nin salonunda "çok seçkin isimler" var. Artık kamuyonunun yakından tanıdığı isimler. Oturanlar arasındakilerle zaman kaybetmeyelim. Gelin hemen sahneye gözümüzü çevirelim, ödül alanların kimler olduğunu görelim.

Hani şu kirli bağlantıların vazgeçilmez avukatı Kemal Kerinçsiz, şimdi CHP sıralarında oturan o dönemin Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nur Serter, malum savcı Vural Savaş, Turan Çömez, Trabzon'daki papaz cinayeti üzerine katilleri öven türkü söylediği için kamuoyunun yeniden hatırladığı İsmail Türüt, şimdi kırmızı pasaportla aranan Turan Çömez ve Ergenekon'un tutuklu bulunan en önemli sanığı emekli general Veli Küçük. Evet, en büyük ödül Veli Küçük'e verildi.

Tabii liste uzayıp gidiyor. Başka isimler de var elbette. Ama seçmece bir liste tabii. Merak edenler Haber7 arşivinden kısa bir tur atarsa, 7 Gölge'nin buraya almadığı başka bilgilere de ulaşabilirler.

”Bütün bunların Uğur Dündar ile ne alakası var? Adamı karalamak için bütün bunları bize niye okuttun?” demeye kalkmayın. Sabrınızı daha fazla zorlamayacağım artık.

Ergenekon davasının medyadaki ayağından olduğu öne sürülen Vedat Yenerer, bir yıl önce yine bir ödül töreni düzenlemişti. 2005 yılının en iyi kuvvacılarını ödüllendirmişti. Yer biraz farklı. Sirkeci Garı. Sirkecinin bekleme salonunda bulunan önemli kunuklar bir yere gitmek için bir araya gelmemişlerdi. Kimi ödül alacaktı, kimi ödül dağıtacaktı

 

 

sterseniz yine ödül verenlere takılmadan yine sahneye bakalım. Ödül alanlar listesini gözden geçirelim. Hükümete ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğu için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın, yine aynı gerekçe ile olsa gerek Hürriyet yazarı Tufan Türenç var. Aslında listenin neredeyse hepsi tanıdık gelecek size. Ama ben iki üç isim daha paylaşacağım.

Ergenekon'un en üst rütbeli sanığı olarak cezaevinde bulunan emekli orgeneral Hurşit Tolon, yine Ergenekon çetesi davası ortaya çıktığından beri adı gündemden hiç düşmeyen Sevgi Erenerol ve Uğur Dündar. Yo yo yanlış okumadınız. Arena Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar.

Şimdi kalıkıp da bana, “Belki Uğur Dündar'a başka nedenden ödül verdiler?” gibi bir söz etmeyin ne olursunuz. Turan Çömez'e, Veli Küçük'e, Hurşit Tolon'a, Sevgi Erenerol'a niçin ödül verildi ise Uğur Dündar'a da aynı gerekçe ile verildi.

kullanÇünkü Uğur Dündar'ı aileden biri olarak görüyorlar. Yer altı dünyasının en önemli isimlerinden olan Sami Hoştan Ergenekon İddianamesi'nin 250. sayfasında Uğur Dündar için söylediği önemli bir söz vardı. Uğur Dündar, Sami Hoştan'a karşı ekrandan söylediklerinde biraz ileri gitmişti, Sami Hoştan da “Bunu pek anlamış değilim. Hem dost oluyoruz, hem�” demişti.

Hani Uğur Dündar, geçen hafta yazdıklarımıza karşı kendi sitesinde ne cevap vermişti. "Adım bir şeye karıştırılır diye kimse ile görünmekten çekiniyorum" anlamında sözler etmişti.

Uğur Dündar'ın bu titizliği doğru ise ortaya şöyle bir tablo çıkıyor. Birincisi, Uğur Dündar'ın iddia ettiği gibi bir titizliği yok demektir. Uğur Dündar iddiasının arkasında ise bu durumda ortaya bir başka nokta çıkıyor.

Bu durumda da Ergenekon Çetesi'nin aile fotoğrafına girmekte bir sakınca görmüyor demektir. Görünen gerçek de bu galiba.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141