• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

DTP'lileri fena azarladı!

DTPlileri fena azarladı!
Erdoğan konuşuyordu. Dinleyenler üzerine alındı. Başbakan sinirlendi. "Lafımı dinle lafımı" diye bağırıp, fırçayı bastı...

Erdoğan konuşuyordu. Dinleyenler üzerine alındı. Başbakan sinirlendi. "Lafımı dinle lafımı" diye bağırıp, fırçayı bastı...

Erdoğan'dan tuhaf açıklama Erdoğan hassas yerden vurdu


Başbakan Erdoğan'ın bütçe görüşmeleri sırasında CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli'nin bütçeyle ilgili eleştirilerini yanıtlamak için kürsüye çıktı. Arada Güneydoğu gezisini anlattı. "Ama bazı illere gitmemizi hazmedemeyenler var. Cam çerçeve indirerek demokrasi olmaz. Demokrasinin yolu sandıktır oradan çıkacaksın" dedi. Ortalık karıştı... Erdoğan Hasip Kaplan'ı "lafımı dinle lafımı" diye uyardı. İki siyasetçi "göreceğiz" diye restleşti!

NEDEN ÜSTÜNÜZE ALINIYORSUNUZ Kİ!

Güneydoğu gezisi sözleri üzerine DTP sıraları Erdoğan'ı protesto etmek için ayaklandı. Hasip Kaplan bağırarak kürsüye doğru laf attı. Meclis Başkanı Toptan ortalığı yatıştırmaya çalışırken konuyu en iyi sekilde açıklayan cümleler de sarf etti: "Arkadaşlar lütfen susun! Başbakanın sözlerini siz niye üstünüze alınıyorsunuz ki"

SİZ BU ÜLKEDE NAZİZMİ HORTLATTINIZ

Ancak DTP'liler bu sözlerin kendilerine söylendiğinden öylesine emindiler ki protestoya devam ettiler. DTP'li milletvekillerinin ayağa kalkarak ''ülkeyi, insanları siz bölüyorsunuz'' diye tepki göstermesi üzerine Erdoğan, ''Bunu yapan sizsiniz. Siz bu ülkede Nazizmi hortlattınız, nazizmi..." diye patladı.

'YA SEV YA TERK ET' DEMEDİM


Hasip Kaplan "ya sev ye terk et dedin" deyince Erdoğan bir kez daha "ben öyle demedim. Şunları söyledim" diye konuşmaya başladı.

"O gün orada söylediklerim şunlardır: Ak partinin üç kırmızı çizgisi bulunuyor... Etnik bölgesel ve dinsel ayrımcılığa karşıyız. Kürktse kürtüm, lazsa lazım diyebilir. Ancak bizi bağlayan bir üst kültürümüz var..."

LAFIMI DİNLE LAFIMI?

Hasip Kaplan sürekli laf atmaya devam ediyordu. Erdoğan Kaplan'ı "lafımı dinle lafımı" diye uyardı ve "Bunlara karşı mısın değil misin? Bunu hazmedemeyen törer örgütü var." dedi. Ve sözlerine şöyle devam etti.

"Biz ne dedik tek vatan, tek bayrak, tek millet dedik. Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok. Buna karşı çıkan terör örgütü var. Sen de onlardan biriysen ben sana ne diyeyim? biz yaradılanın yaradandan dolayı seven bir kültürden geliyoruz..."

DTP'liler bu kez de Erdoğan'ın halkı aşağıladığıını ileri sürdü. ''Halka hakaret eden bir parti olmuş olsaydık, Güneydoğu'nun, Doğu'nun birinci partisi biz olmazdık. DTP'lilerin itirazı üzerine de "göreceğiz" diye cevap verdi. Ve ekledi: "Eğer gücünüz yetiyorsa parti olarak seçimlere girin..."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141