• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

DTP: "Sakıncası yok"

DTP: Sakıncası yok
Bahçeli'nin, Anayasa Mahkemesinin Görevlerini Sınırlama Önerisine AKP Sessiz Kalmayı Tercih Ederken, CHP Sert Tepki Gösterdi. DTP İse Destek Verebileceklerini Söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerini düzenleyen Anayasa'nın 148 ve 153'nci maddeleri dahil olmak üzere bu amaçla Meclis'te yapılacak düzenlemelere MHP'nin samimiyetle katkıda bulunmaya hazır" çağrısına AKP sessiz kalmayı tercih ederken, CHP sert tepki gösterdi. DTP ise destek verebileceklerini söyledi.


Bahçeli'nin önerisine AKP yönetimi şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor. AKP, öneriyi incelemeden görüş bildirmenin doğru olmayacağını söyleyerek, görüş bildirmemeyi tercih etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin kısıtlanmasına ilişkin önerisine karşı çıkmadı, ancak konuyu Grup Başkanvekilleri ile değerlendireceğini söyledi.

-"KEDİYE CİĞER EMANET EDİLMEZ"

CHP'liler ise Bahçeli'nin önerisine sert tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Anayasayı ihlal ettikleri Anayasa Mahkemesi tarafından tescil edenlere anayasa değişikliği yaptırılmaz. Kediye ciğer emanet edilmez" diyerek tepki gösterdi.

-NASIL BİR SİYASİ ÇIKAR PEŞİNDE ANLAMIŞ DEĞİLİZ-

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da, "Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını kısıtlamaya yönelikmiş. Sayın Bahçeli'nin bir buçuk ay önce buna benzer bir önerisi yine olmuştu. Sayın Bahçeli rejim için tehdit olacak olası anayasa değişikliklerine engel olabilmek için ve anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilmeyecek maddelerinin arkasından dolanılmasına fırsat verilmesi için her türlü anayasa değişikliğinde AKP'nin ötesinde AKP'liler adına yasa önerilerinde bulunuyor. Türbanda olduğu gibi. MHP hangi siyasi amacı güdüyor anlamış değiliz. Geniş tabanlı mutabakat önerisi de var. CHP bu mutabakatın içinde yer almayacaktır. Bu siyasi partinin yapacağı anayasa değişikliklerinde CHP yer almayacaktır" diye konuştu.

-SAKINCASI YOK-

DTP'liler ise MHP'nin önerisine sıcak bakıyor. DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, "Anayasa Mahkemesi'nin yetkileri "milli egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olan" konularda onun üzerinde olmamalı. Eğer Anayasa Mahkemesi halkın egemenliğinin üstünlüğünü kabul edecekse, ona göre bir düzenlemeye tabii tutulacaksa normal karşılamak lazım. Şu anda o tartışma var. O tartışmanın giderilmesi yönünde Meclis'e bir düzenleme gelirse desteklemem lazım" dedi.

Tepeden tırnağa bir anayasa düzenlemesi gerektiğini savunan Yaman, ülkenin çıkarları doğrultusunda ulusun egemenliğinin üzerinde başka bir kurumun kuruluşun oluşmaması bakımından bir düzenlemede sakınca görmüyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141