• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Dr. Mehmet Nil Hıdır sosyal medyadan soruları yanıtladı

Dr. Mehmet Nil Hıdır  sosyal medyadan  soruları yanıtladı
Cumhur İttifakı AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır sosyal medyada en çok merak edilenleri yanıtladı.

Dr. Hıdır seçimlere sayılı günler kala yaptığı açıklamada seçim atmosferini değerlendirdi. Nasıl bir Muğla hayal ettiğini ve hayal ettiği Muğla'yı nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.

Dr. Hıdır "Seçimlerde milli iradenin bizden yana tecelli etmesi için gayret ediyoruz. Mevcut yerel yönetimlerin 20 yıllık yönetim zafiyetinden hoşnut olmayan vatandaşlarımız AK Parti ve Cumhur İttifakımızı tercih ederek gelecek yıllarını kurtarmak istemektedir.

Yapılan anketlerde vatandaşlarımızın %72 oranında yerel yönetimlerden şikayetçi olması Muğlalı halkımız Antalya, Denizli örneğinde olduğu gibi trafik sorununu çözmüş, hayat pahalılığı olmayan halkla iç içe olan bir belediyenin özlemini çektiğini ortaya koymaktadır. Bu sebeple halkımızın tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana kullanacağına inanıyorum.

 

DR.MEHMET NİL HIDIR NASIL BİR MUĞLA VADEDİYOR?

Su fiyatlarının yüzde 50 daha ucuz olduğu, köprülü kavşaklarıyla trafik sorununun çözüldüğü, yaya üst geçitleriyle yaşlı ve çocuklarımızın güvenle yola çıktığı, üniversite öğrencileri için yüksek  kira ve hayat pahalılığı olmadığı ,denizi temiz , sokakları çöpten arındırılmış, doğayı ve tarım alanlarını koruyan, ürettiği ürünleri değerinde satabilen, her ilçesi doğalgaz ile ısınabilen, turizmi 12 aya çıkmış bir Muğla vadediyorum.

 

DR.MEHMET NİL HIDIR'IN PROJELERİ MUĞLA 'YA NELER KATACAK?

 

Antik Turizm alanlarını tanıtmakla termal turizmi yaygınlaşması ile, rafting ve doğal yürüyüş yollarının düzenlenmesi  ve spor kulüplerine kamp imkanı sunacak spor tesisleriyle 12 ay canlı bir turizm şehri olmayı hedefliyoruz. Dünya markası olabilecek zeytinyağımızın, çam balımızın kültür balıkçılığımızın ,et ve süt ürünlerimizin,  endemik bitkilerimizin üretimini ve marka değerini yükselterek tarımsal kalkınmayı hedefliyoruz. Organik ürünlerin en çok arandığı ve tercih edildiği günümüzde dünyanın en güzel toprak, su ve havasına sahip olan Muğla’ da yetişen organik ürünleri markalaştırarak dünyaya açmayı hedefliyoruz.

 

DR.MEHMET NİL HIDIR'IN EN BÜYÜK SOSYAL PROJESİ NEDİR?

 

Kamu hizmeti gören şoför esnafımızın, çarşı ve pazar esnafımızın yasa dışı baskılara yüksek kira, tabela vergisi, çalışma ruhsat bedeli güzergah bedeli su bedeli, atık su bedeli, köylerden dolmuş güzergahının kaldırılması dolmuşçuların müktesep haklarının elinden alınması gibi baskı ve zulmü kaldırmak en öncelikli sosyal projemizdir. Yaşlılarımızın sosyal hayata tutunmalarını sağlamak, kadınlarımıza rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri vermek, gençlerimize kariyer, mesleki eğitim ve iş imkanı sunmak,  çocuklarımıza okul sonrası etüt ve eğitici oyun alanları açmak, engelli yavrularımıza yeteneklerini geliştirebilecekleri ve arkadaşlıklar kurabilecekleri engelli sanat ve konuk evleri ,çiftçi ve köylümüzü şehirde misafir edebileceğimiz konuk evleri inşa etmek diğer sosyal projelerimizdir.

 

Hayatı kolaylaştıran güvenli ve akıllı sosyal konutlar, ulaşımda alternatif olan raylı sistem, butik havaalanları ile dışarıya açılan yeni turizm destinasyonları, deniz taşımacılığında  Marmaris- Fethiye- Bodrum feribot seferleri, Muğla’da  yeni ufuklar açacak olan projelerimiz arasındadır.

 

ŞEHİR HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN NELER YAPILACAK?

Şehir içi otoparklarla sokakları araç istilasından kurtarmak ve vatandaşın rahat  alış veriş yapmasının önünü açarak güvenli ulaşım yapmasını sağlamak başlıca hedeflerimiz arasındadır. Pazar yerlerinde bebek bakım odaları, sağlık kabinleri, yaşlılar için dinlenme odaları ve çocuk kreşleri ile kadınlara, erkeklere ve engellilere özel ve temiz tuvaletler şehir hayatını kolaylaştırıcı projelerimiz arasındadır.

 

KÖYLÜ VE ÇİFTÇİ İÇİN NELER YAPILACAK?

 

Kırsal kalkınmada içme suyu, tarımsal sulaması, köy içi parke taşları, köyler arası yolların sıcak asfaltı, köy konakları köyler için kapalı düğün salonları, seyyar çocuk havuzları meslek edinme ve sanat kursları ile mazot gübre ilaç alım garantili ürün destekleri ile ,imar yerleşim alanları ve imar planları, meraları, sera alanları ile yüzde yüz kalkınmış köylerimizin olmasını hedefliyoruz.

 

SANAT VE SANATÇIYA DESTEK VERİLEREK GENÇLER SOSYAL ALANLARDA AKTİF HALE GETİRİLECEK

 

Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi dünyaya açılan merkezlerimizde sanatseverlerimizin vakit geçirebileceği orkestra ,konser ve tiyatro sanat merkezlerini oluşturmak 24 saat halkımıza ve öğrencilere açık millet ķıraathaneleri ve millet bahçeleri düzenlemek hedeflerimiz arasındadır.

 

MUĞLA HALKI NASIL  SİYASET YAPILMASINI ARZU EDİYOR?

Halkımız şeffaf, güvenli ,dürüst, ilkeli, yararlı bir siyaset yapılmasını arzu etmektedir. Bu çerçevenin dışına çıkan gizli sözleşmeler, terör destekli gizli adaylar halkın anlayış ve bilgisinden kaçmayacaktır. Geniş tabana yayılmış ittifaklar ülkemize gelecek vadeden yegane siyasal çözümlerdir.

 

BU SEÇİMLER MUĞLA İÇİN KALKINMANIN  VE YENİ UFKUN BAŞLANGICI OLACAKTIR

Bu seçimler ülkemizin beka meselesi olduğu gibi Muğla için de kalkınmanın ve yeni ufukların başlangıcı olacağını ümit etmekteyim. Asil Muğla halkına ve Aziz milletimize olan güvenim tamdır." diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141