• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

DÖNÜŞÜM KARARI ŞOFÖR ESNAFININ

DÖNÜŞÜM KARARI ŞOFÖR ESNAFININ
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla ili genelinde başlattığı Halk Otobüsüne dönüşümüne kooperatifler, birlik ve köy statülü araç sahipleri ilgi gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla ili genelinde başlattığı Halk Otobüsüne dönüşümüne kooperatifler, birlik ve köy statülü araç sahipleri ilgi gösterdi. Muğla ili genelinde vatandaşlara daha kaliteli, modern, engelli rampalı araçlarla hizmet vermek ve vatandaşların yasal hakları olan 65 yaş üstü, şehit yakını, gaziler, sporcular gibi toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaları için başlatılan Halk Otobüsüne dönüşüm kapsamında 21 kooperatif ve birlik araçları 544 üyesi ile Özel Toplu Taşıma aracı statüsüne geçti. Marmaris’te ise durum farklı. Araçların çoğu henüz dönüşüme dahil değil.

KARARI ŞOFÖR ESNAFIM VERİR

Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Alper Kolukısa’nın kendisini telefonla arayak ‘Sen nasılsın başkansın, dönüşüm için şoförlere bile sözün geçmiyor’ dediğini aktardı. Tarım; ‘Bu memur arkadaşa söyleyecek çok fazla lafım yok. Bir makama getirildi diye herkesin kendisinin buyruğuna gireceğini mi düşünüyor acaba? Ben burada şoför esnafının sözcüsüyüm. Karar kendilerine ait. Onun bunun telefon açmasıyla yürümüyor burada işler. Herkes haddini bilsin, ben büyükşehirin memuru değil, Marmaris şoför esnafının oylarıyla seçilmiş bir başkanım’ dedi.

AMACIMIZ HERKESE HİZMET

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, Muğla ili genelinde vatandaşlara insan odaklı, çevreye duyarlı, kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmak için çalıştıklarını, şoför esnafıyla birlikte hareket ederek ulaşımda dönüşümü gerçekleştirdiklerini söyledi. Alper Kolukısa; “Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/05/2015 tarihli ve 169 sayılı kararı ile özel taşımacılık statüsündeki kooperatif, birlik ve köy statülü araçların Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne dönüşümü için çalışmalar sürüyor, buna Marmaris’i de dahil etmek istiyoruz’ dedi.

ŞİRİNLİK DEĞİL, TECRÜBE LAZIM

Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, geçenlerde yaşanan kazanın ardından, “İlçemizin oto garında üzülerek söylüyorum elim bir trafik kazasında Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na ait halk otobüsü maalesef, 1 yolcuyu ezerek ölümüne sebep oldu. Ulaştırma Daire Başkanlığı hiçbir açıklama yapmadığı gibi, işi sanki bizimle uğraşmakmış gibi bizimle uğraşmaya devam ediyor. Tecrübesiz kadın şoför çalıştırmak insanların canı pahasına makyajdan başka, şirinlikten başka bir şey değildir. Can taşıyan insanların eğitimi ve tecrübesi tam olmalı. Umut ediyorum ki başka üzücü olaylarla karşılaşmayalım’’

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141