• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Doğru söz acıdır

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

Hayat devam ediyor bak, en güzel şey mutlu olmak,

Gideceğiz çırılçıplak, hayat ne garip, hayat çok garip,

Yalan olur bir gün yalan, yaşadığım aşkın sevdan,

Yaradan'dır baki kalan, hayat ne garip, hayat çok garip,

Evet  yukarıdaki sözler Tahir Peker, Mahsun Kırmızıgül ikilisine ait. Mahsun Kırmızıgül ve Cem Karaca  düet yaparak şarkıyı eşsiz hale getirmiştiler. Rahmetli Cem Karaca Hayat ne garip derdi. Kısa bir süre sonra Karaca hakkın rahmetine kavuşmuştu. Allah rahmet eylesin.

 

Gariplikten Onuncu Köye uzanan yol...

"Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" atasözümüz vardır. Atasözünü incelediğimizde; Zamanımızda ahlak öyle bozuldu ki herkes çıkar peşinde, herkes iki yüzlü. Onun için kimin çıkarına dokunursa dokunsun sözünü esirgemeyen hatır gönül demeyerek doğruyu söyleyen kişiyi kimse sevmez. Herkes onu yanından uzaklaştırır. Şeklinde.

 

Başıma ne geldiyse eğilmemekten ve doğruyu yazıp söylemekten geldi. Ve asla ilkelerimden vazgeçmeyeceğim. Doğru yazanı ve söyleyeni sevmeyenler çoğaldı. Zaman salla başını al maaşı olmuşken, doğrucu insanları artık mum yakıp arar olduk.

Anlamadığım durum şudur; gelmişsin elli veya altmış yaşına, doğruya doğru diyemedikten sonra ne için yaşıyorsun ki.

Yaşamanın bir anlamı ve gayesi vardır.

Efendim.

Bir de, idare ve görmeme işi çıktı. İnsanlık nereye gidiyor.

Bu gidişe hep beraber dur demeliyiz.

Menfaatçilere fırsat vermemek gerekir. Menfaati uğruna onurunu ve insanlığı ayaklar altına alanlardan kimseye fayda olmaz. O an onun söyledikleri kulağınıza hoş gelebilir. Ama zaman geçtikçe ahlar vahlar işe yarayabilir.

Birde sosyal medya kahramanları var. Yalan yanlış şeyleri yazıp, beş dakika sonra siliyorlar. Neden sildin deyince 'mektup' yerine ulaşmış diyerek, nasıl rant sağladıklarını belirmiş oluyorlar. Bunlara  vereceksin tokatı. Laftan anlamazlar artık.

Gelelim iki yüzlü insanlara. Her grubun içine girmeyi başarılar. Herşeye olumlu cevap ve destek vererek karşısında değil, yanındayım izi verirler. O aslında kendi işe ve menfaatine bakar. Ülke batmış, umursamaz bile. Sadece kendi menfaatine bakar. Çevrenize iyice bakınız. Gerçek dostlarınız hep bir köşeden sizi izliyordur. Aman dostumun başına iş gelmesin diye.

Mazlum, acı çeken, zulme uğrayan, hakkı yenen adaletin bir gün tecelli edeceğine inanarak sabretmelidir. Dünyada hakkını alamazsa dahi, ahrette Yüce Allah’ın ilahi adalet terazisi önünde zalimin, mağdur edenin hesap vereceğini, cezasını bulacağını Allah’ın vaadi olarak bilmelidir. Güzel bir söz de “Uğradığınız haksızlığın hesabını soramadığınızda üzülmeyin. Zira bazı hesapları sorma kuvvet ve kudreti sadece Allah’a aittir” denilmektedir. Zulme uğrasa da, hayat devam etmektedir, sabır ve tevekkül mazlum için mükâfattır.

Hayat ne garip...

Ve...

Kimi ölüyor, kimi doğuyor.

Hayat devam ediyor.

Hakkımız olanı alacağız.

Ey gönül sabır eyle...

(Allah Emanet Olunuz)

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141