• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Doğan Tugay sessizliğini bozdu…

Doğan Tugay sessizliğini bozdu…
Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay sessizliğini bozdu…

“ALİ ACAR’IN PSİKOLOJİSİ BOZUK! KATLİAM DİYOR, HALKINA KÜFREDİYOR, MEMLEKETİNİ CİĞERİ BEŞ PARA ETMEZ DİYE TANIMLIYOR VE TOPLULUK ÖNÜNDE TÜM BUNLARI KABUL EDEREK; ‘ALİ ACAR KÜFRÜ HAK EDENE YAPAR’ DİYOR. TÜM BU OLANLARDAN ENDİŞE DUYUYORUM…”

 

Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay sessizliğini bozdu… Belediye Başkanı Ali Acar’ın önce devlete ithafen söylemleri sonra memleketine ve halkına ağır hakaret ve küfürlerinin ulusal ve yerel medyaya yansımasından sonra ilk kez konuşan Tugay; olanları endişe ile izlediğini belirterek; “Katliam kelimesi, bir öldürmenin arkasından çıkan bir kelimedir. Demek ki bir kişi, insanları çok rahat bir şekilde öldürebileceğini, onları yok edebileceğini söylüyor burada! Bunun karşılığı yok! Ve buna alkış tutan da maalesef bazı yandaşlar var! Dehşet içindeyim” ifadesini kullandı!

 

Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, sessizliği bozdu!

Katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Doğan Tugay, sosyal medyada kişilerin özel hayatlarına karşı yapılmış her türlü yayının karşısında olduğunu söyleyerek bu paylaşımları yapanları da ağır ifadelerle eleştirdi. Tugay; “Sebepleri ne olursa olsun, bana göre özel hayatlara yapılmış olan tüm çirkin hareketlere karşıyım. Ancak kişilerin icraatlarına karşı yapılmış yayınlar varsa ve bunlar da belirli bilgi ve belgeye dayanıyorsa; bunları doğal karşılarım, dinlerim ve kendim de araştırırım” dedi…

Son günlerde medyaya düşen CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar’ın ses kayıtlarını dehşet verici olarak nitelendiren Tugay, duyduklarına önce inanamadığını söyledi. Ulusal basında da belgeleri ile birlikte yer bulan Acar’ın önüne gelene küfür ve katliam tehditlerinin yer aldığı ses kayıtlarının Marmaris’te şok etkisi yaratmasından sonra sessizliğini bozan Tugay, Ali Acar ve CHP tarafından yalanlanmayan konuşmalarda Marmaris ve Marmarisliler için sarf ettiği küfürleri dehşet verici olarak nitelendirerek; “Memleketini ciğeri beş para etmez diye tanımlayan bu belediye başkanı ile karşı karşıyayız” dedi.

YALANLAMADIĞI GİBİ ‘ALİ ACAR KÜFRÜ HAK EDENE YAPAR’ DİYOR”

Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay; “ben bir belediye başkanının ağzından “katliam” “bilmem ne çocukları” “katliam listesi hazır” “500 tane adamım hazır” “silahlı adamlarım var” “30 kişiyi o anda temizlerim” “bu memlekette katliam olur, adam kalmaz” “Ali Acar gücünü işte yüksek yargıdan almaktadır” “ben Kaymakamla, Emniyet Müdürüyle, Jandarmayla küsüm zaten işim

olmaz” gibi ve devlete karşı ahlaksız, Allahsız, kitapsız gibi küfürlerle hitap eden bir kişiyle karşı karşıya kaldığımızı görüyorum. Halkımız için çok üzülüyorum. Ve aynı zamanda bir devlet memuru olan ve şu anda Marmaris’te bulunmayan bir polis müdürüne de çok galiz bir şekilde “… tellalı” diyecek kadar da bana göre çok küstahça söylemleri görüyoruz.”

“MEMLEKETİNE CİĞERİ BEŞ PARA ETMEZ DİYEN BİR BELEDİYE BAŞKANI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ…”

Doğan Tugay, hayatı boyunca ağzına almadığı, alamayacağı küfürleri bir belediye başkanının halkına ve memleketine ithaf etmesinden çok büyük endişe ve utanç duyduğunu söyledi. Tugay; “Bunlardan en acısı da bana göre en talihsiz kullanılan kelime de şu; söyleyemeyeceğim bir kelimeyle başlayıp; ciğeri beş para etmez bir memleket, her türlü pislik bu memlekette diye devam edip halkına kadar küfürlere varan cümleleridir… Bu beni daha fazla yaraladı. Çünkü burada hepimiz bunun içine girdik. Devam ediyor. Bakın bunları söylüyor, bunlar sosyal medyada yayınlanıyor, bunları inkar etmiyor veya yalanlamıyor. Ve Bozburun mitinginde “Ali Acar küfrü hak edene yapar” diyor.

DEHŞET VERİCİ SÖYLEMLERİNE YENİLERİ DE EKLENİYOR

Doğan Tugay, Marmaris belediye Başkanı Ali Acar’ın Bozburun mitinginde yaptığı konuşmada sarf ettiği şu sözleri de hatırlattı; “Memleketini ciğeri beş para etmez ilan eden, halkına küfürler yağdıran Ali Acar bakın daha sonra Bozburun mitinginde neler demiş; “Ali Acar küfrü hak edene yapar! Ahlaklı olacaksınız, terbiyeli olacaksınız, Ali Acar’ı da delirtmeyeceksiniz. Başınıza geleceği kendiniz düşünün.” Bir de tehdit var! Anlayamadığım hakikaten düşünemeyeceğim kadar vahim kelimeleri sarf ediyor.

“ALİ ACAR SEVİYESİZLİĞİNE DEVAM EDİYOR VE ‘MARMARİSLİSİ DE REZİL VE AHLAKSIZDIR, KARADENİZLİSİ DE DOĞULUSU DA’ SÖYLEME CÜRETTİNİ GÖSTERİYOR”

Doğan Tugay konuşmasına şöyle devam etti; “Bu zat durmak bilmiyor ve bir başka toplantıda; ‘Marmarislisi de rezildir, ahlaksızdır, Karadenizlisi de böyledir, Doğulusu da böyledir’ diye bir ifade kullanıyor. Toplumun içinde! Yani pervasız, hiçbir şeyden çekinmeyen bir hal ve tavır içinde. Ben bunları anlamakta çok zorlanıyorum. Ve o zaman soruyorum, madem ki böyle bir rezil memleket, madem ki senin deyiminle rezil bir insan topluluğu o zaman niçin bu memlekete senin deyiminle rezil ve ahlaksız bir halka belediye başkanı olmak istiyorsun? Ne gereği var? Bu sorumuzun cevabını nasıl verecekler bakalım ben bekliyorum.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK!

“Özrü kabahatinden büyük. “Ali Acar küfrü hak edene söyler” diye de devlete küfrediyor, hakaret ediyor; kişilere küfrediyor, hakaret ediyor; ve tüm Marmaris Halkı’na hakaret ve küfürler yağdırıyor. Ve bunu da bütün toplumun önünde de teyit ediyor. Artık bana göre bu konularda mağdur olmuş kişilerin hukuksal hakları da artık ortaya çıkmış oluyor. Yani bu bir yasa dışı dinleme veya kayıt değil inkar etmedikleri hatta kabul ettikleri kaydın bir neticesi var ortada! Bizim de hukuk mücadelemiz tabi ki başlatılacak.”

“HANIMLARA SESLENİYORUM; “BU HAKARETLERE NASIL KATLANACAKSINIZ?”

Ak Parti Adayı Doğan Tugay, hanımlara seslendi; “Bu söylemleri duyan herkes, herhalde dehşet ve kaygı duyar! Hele hanımlar, Hanımlarımıza sesleniyorum; “Sizin çocuklarınızı kucağına

alarak fotoğraf çektiren bu söylemelerin sahibini nasıl karşılayacaksınız? Bu ifadeleri çocuklarınıza nasıl açıklayacaksınız? Çünkü yapılan hakaretler ve galiz küfürler tüm Marmaris’te yaşayanlara, çocuklar dahil hepimize karşı yapılmıştır. Özellikle hanımların böyle bu şekildeki çok aşağılıkça söylenen sözleri kabul edebileceğini hiç sanmıyorum. Çünkü hanımlar bu konuda çok daha duyarlı, çok daha titiz ve çok daha hassas…” dedi..

YÜKSEK YARGIDA KİM VAR? CEVAP VER!

Doğan Tugay; Ali Acar’ın ‘arkamda Yüksek yargı var’ söylemine bir an önce açıklık getirmesi gerektiğini söyledi; “Karşımızda silahlı adamları olduğunu, Marmaris Halkı’nın rezil, ahlaksız, Karadenizli’nin de, Doğu’lunun da aynı şekilde olduğunu ifade eden bunlar yetmiyormuş gibi de memleketi ciğeri beş para etmez memleket ve her türlü pislik burada diye tarif eden bir kişi var. Aynı zamanda 500 adamı var, silahlı adamları var. Katliam yapacağını söylüyor ve ‘bütün bu güçlerimi de yüksek yargıdaki ilişkilerimden alıyorum’ diye de bir ifade var! Şimdi Yüksek yargıda kimler var? Yüksek Yargıdaki acaba bu kişiler buna nasıl cevap verecek? Herhalde duymuşlardır. Gördüğüm kadarıyla ulusal medyaya da yansımış. Onlar da kör değil ya! Çok merak ediyorum Yüksek Yargıdaki beylerin böyle bir ifadeye nasıl cevap vereceklerini… Eğer veremezlerse o zaman Ali Acar doğru söylüyor, demek ki ilişkileri var!

ALİ ACAR’I DELİRTMEYECEKSİNİZ SÖYLEMİ…

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın Bozburun mitinginde; “Ali Acar’ı delirtmeyeceksiniz” “Ali Acar delirirse başınıza geleceği siz düşünün!” söylemini hatırlatan Tugay; “ bir de ulu orta halkı tehdit edecek kadar artık perdeyi, zinciri, kırmış ve yola devam eden bir kişilik var karşımızda! Bu çok tehlikeli bir söylemdir, büyük bir tehdittir. Seçimden sonra kaybederse de kazanırsa da bu tehditler her iki pozisyonda da geçerli diye düşünüyorum ben! Çünkü kullandığı kelime çok önemli. “Delirtmeyeceksiniz” kelimesi var! “Yani ben delirirsem eğer, her türlü her şeyi yapabilirim” demek istiyor. Ben bu söylemeleri duydukça inanın çok üzülüyorum bir Marmarisli olarak… Ve dehşete düşüyorum.

“ALİ ACAR’IN PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ”

Doğan Tugay; “Bu ifadelerin bilinçli olarak değil, bana göre bir öfke anında veya siyasi bir seçim arifesinde stresten kaynaklandığını düşünmek istiyorum. Buna inanmak istiyorum. Ve ben hala bir insanın özünde kötülük yapma isteğinin olamayacağı konusunda iyimserim ve konuda da hiçbir zaman kötümser olmadım. Bu nedenle Ali Acar’ın paranoyanın psikolojik baskısından kurtulmasını, insanlara insan oldukları için sevgi ve saygıyla yaklaşmasını ve tüm insanların kendilerine göre fikirlerinin ve düşüncelerinin görüşlerinin olduğu gerçeğinin anlamasını ve bunları da inşallah bir gün anlamasını diliyorum.

“ALİ ACAR’IN BU KÜFÜR VE TEHDİTLERİ KİŞİLİĞİNDE VE BEYİN YAPISINDA BOZUKLUK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

“Bir belediye başkanı bu sözleri söylememeliydi. Bırakın belediye başkanını, bir insan halkına ve insanlara böyle davranmamalıydı. Bu şekilde söylemlerde bulunmamalıydı. Bunlar, o kişinin kişiliğinde ve beyin yapısında maalesef bozukluklar olduğunun bir göstergesidir. Ve katliam kelimesi, bir öldürmenin arkasından çıkan bir kelimedir, demek ki bir kişi, insanları çok rahat bir şekilde öldürebileceğini, onları yok edebileceğini söylüyor burada! Bunun karşılığı yok! Ve buna alkış tutan da

maalesef bazı yandaşlar var! Bana gösterdiler; bir söyleşisinde “Hak edene küfür eder, delirtirseniz de her şeyi yapar” kelimesine ve cümlelerine alkış tuttular. Halbuki Marmarisli rezildir, ahlaksızdır dediği zaman alkış tuttuğu yöredeki insanın kardeşi de, amcası da, kızı da, o anda belki de Marmaris’te yaşıyordu! Demek ki bunları kabul ettiler. Bu maalesef bana göre feci bir anlayıştır. Bunun sonu hiçbir zaman huzur, neşe ve barış getirmez! Ve bunun sonunda da halk daima bir baskıyı kabullenir hale gelir. Burada herkese görev düşüyor. Ben bu konuda sivil toplum örgütlerimizin tümünü hanım örgütlerimizin tümünün bu konulara ivedilikle cevap vermesini dilerdim. Ama hala daha ses seda çıkmadı!

TOPLUMUMUZDA BASKI OLUŞTURMUŞLAR!

Mevcut belediye başkanının basın ve medyada yer alan küfür ve hakaretlerinden sonra halkınm sesliğini Acar taraından baskı altında tutulduğuna bağlayan Doğan Tugay; “ Suskunluğu anlayamıyorum. Bir uyuşukluk mu var toplumun üstünde veya bu kadar baskı altında ezilmişler mi? Eğer bu kadar ezilmişlerse; toplumumuza çok büyük haksızlıklar yapılmış demektir. Zaten 10 yıllık bu baskı psikolojisi toplumu hakikaten bir bunalım haline getirmiş. Bu insanlar artık öyle bir hale gelmiş ki, birçok konuya cevap veremeyecek bir korku ve baskının içine girmişler. Çünkü büyük bir eldeki otoritenin baskısı var! Bulunulan koltuk insanlara zulüm, baskı, ve korku koltuğu olarak ve otoritesi olarak kullanılmış. Bastırılmışlar. Çünkü bir tepki yok! Yani birkaç kişi sosyal medyada belki yorum yapmıştır onu bilemem, ama sivil toplum muhakkak suretle buna cevap vermeliydi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141