• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Doğa tutkunlarının adresi Geyik Kanyonu turizme kazandırılacak

Doğa tutkunlarının adresi Geyik Kanyonu turizme kazandırılacak
Bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile son yıllarda doğaseverlerin dikkatini çeken Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak nitelendirilen Geyik Kanyonu'nun turizme kazandırılma

DURMUŞ GENÇ - Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak nitelendirilen Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu'nun bölge turizmine kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Mağaraların ve dik kanyonların irili ufaklı şelalelerle süslendiği Geyik Kanyonu, son yıllarda doğa sporcuları ve fotoğrafçılar tarafından ilgi görüyor. İsmini, geyiklerin geçiş güzergahı olmasından alan Geyik Kanyonu, bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak anılıyor.

Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu'nun turizme kazandırılması için Ula Kaymakamlığı ve Arıcılar köyü muhtarlığı tarafından hazırlanan projeye, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) maddi destek verme kararı aldı.

Arıcılar köyü muhtarı Mehmet Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ula Kaymakamlığı ile hazırladıkları "Doğal Cennet: Geyik Kanyonu Projesi"ni GEKA'ya sunduklarını, projelerinin 260 bin lira destek almaya hak kazandığını söyledi.

Yıllardır Geyik Kanyonu'nun tanıtılıp ziyaretçilerin ilgisini çekebilmek için çalışma yürüttüklerini ifade eden Uzun, ziyaretçilerin kanyonda yürüyüş yaparken kent hayatından uzaklaşıp doğa ile iç içe olmanın huzuru yaşadıklarını dile getirdi.

Arıcı köyünün kanyonun başlangıç noktası olduğunu belirten Uzun, "20 kilometrelik kanyonda yer alan parkurlar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Proje tamamlandıktan sonra yıllardır dağ keçilerinin tek yaşam alanı ve geçiş noktası olarak bilinen Geyik Kanyonu, yürütülecek tanıtım çalışmaları ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olacak" dedi.

- Ziyaretçiler her parkurda ayrı bir güzellikle karşılaşıyor

Geyik Kanyonu'na yabancı ziyaretçilerin yanı sıra yakın illerden gelen dağcıların da kamp kurduklarına işaret eden Uzun, şöyle devam etti:

"Ziyaretçiler, kanyondaki gezilerinin her noktasında ayrı bir güzellikle karşılaşıyor. Kanyonda dağ keçilerine, mağara içlerinde sarkıt ve dikitlere, irili ufaklı çok sayıda şelaleye, endemik bitki türleri ve sığla ağaçlarına rastlamak mümkün. Kanyon, sadece kayalardan oluşmuş değil. Burada yeşilin her tonunu bulmak mümkün."

- Hedef yılda 20 bin ziyaretçi çekebilmek

Uzun, projenin GEKA tarafından kabul edilmesinin ardından çalışmalara başladıklarını anlatarak, proje kapsamında ziyaretçilerin oturup dinlenebilecekleri otantik ortamlar oluşturulacağını, bölgede yetiştirilen doğal ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını söyledi.

Köyde yaşayanların tamamına yakınının arıcılıkla uğraştığına dikkati çeken Uzun, şunları söyledi:

"Projede arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi için köylülere yönelik eğitim çalışmaları yapılacak. Gençlere yabancı dil eğitimi verilerek yabancı ziyaretçilere rehberlik hizmeti sunmaları sağlanacak. Geyik Kanyonu'nun yurt içi ve dışında tanıtılması için web sayfası oluşturulacak, haritalandırma çalışmaları yapılacak, seyir terasları oluşturulacak."

Son yıllarda Geyik Kanyonu'na doğa yürüyüşçüleri, dağcılar ve üniversite öğrencilerinin geldiğini, yılda ortalama 2 bin kişinin ziyaret ettiğini bildiren Uzun, çalışmaların tamamlanmasıyla yılda 20 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Muhabir: Durmuş Genç
Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141