• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Doç. Dr. SELÇUK ÖZDAĞ MUĞLA ADAYI MI?

Doç. Dr. SELÇUK ÖZDAĞ MUĞLA ADAYI MI?
AK Parti'den 24. 25. ve 26. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak parlamentoya giren, TBMM'de önemli görevler üstlenen Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın ismi AK Parti Muğla'nın büyükşehir belediye başkan adayı olarak geçiyor.
AK Parti eski Manisa Milletvekili ve 17 yıldır Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, partisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu açıkladı. 
selcuk-ozdag-276c23.jpg
Geçtiğimiz ay eski AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla Manisa Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığını açıklamıştı. Cumhur ittifakı kapsamında Manisa'yı MHP'ye bıraktıklarını açıklayan AK Parti Genel Merkezi'nden sonra MHP Manisada, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergun'ü aday göstereceğini açıklamıştı. 
AK Parti'nin Manisa'dan aday çıkarmayacağı kesinleşince 17 yıldır Muğla-Gülağzı'nda ikamet eden ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğreteim görevlisi olarak çalışan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 'Ben 8 yıllık AK Parti siyasetinde hem taban hem de tavan siyaseti yaptım. 7 seçim yaşadık 6 seçimde mutlaka bir görevim vardı. Hangi görev verildiyse yaptım. Şimdi bir yola çıkıyorum. Vatandaşlarımızın da desteği ile inşallah yüzümüzün akıyla bu işten de başarılı bir şekilde çıkacağız' dedi.
 
Selçuk Özdağ Kimdir?
7 Ağustos 1958 tarihinde Kırıkkale'de dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Ankara'da bitiren Özdağ, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisinden mezun oldu. Üniversite mezuniyetinin ardından Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında doktora eğitimini bitirdi. 2012 yılında ise Doçent oldu.
Siyasi Kariyeri
1975 senesinde, henüz öğrenciyken gitmeye başladığı Manisa Ülkü Ocakları'nda aktif siyaset ile ilgilenmeye başladı. 
İlerleyen dönemlerde Büyük Birlik Partisi'nin kurucu ekibinde yer aldı. Bu partide 17 sene çeşitli mevkilerde görev aldı. 
Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetinden sonra Büyük Birlik Partisi'nden ayrılan Özdağ, 2011 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem Manisa Milletvekili olarak seçildi.
2013-14 AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013-14 AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 
2015 seçimlerinde, 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilmiştir. Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Selçuk Özdağ evli ve iki çocuk babasıdır. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141