• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Diyarbakır'da DTP provakasyonu!

Diyarbakırda DTP provakasyonu!
DTP'nin eyleminde aralarında Öcalan taraftarları pankartlarla gerilimi artırıyor. İşte DTP'nin oturma eyleminden notlar;

DTP milletvekilleri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile parti il başkanlarından oluşan 1200 kişinin başlattığı 2 günlük oturma eylemine bugün DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de katıldı.

Diyarbakır'da 7'nci Kolordu Komutanlığı Kavşağı'ndaki alanda 2 günlük oturma eylemi başlatan DTP'lilerin eylemi bugün de devam etti. Dün uçağa yetişemediği için oturma eylemine katılamayan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk bu sabah kente iner inmez oturma eyleminin yapıldığı çadıra gitti.
DTP Diyarbakır Milletvekilleri Akın Birdal, Selahattin Demirtaş, Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır ile birlikte çadır içinde oturan Ahmet Türk partililer tarafından ziyaretçi akınına uğradı. Türk, partililerle el sıkıştıktan sonra oturma eylemine destek verdi. Çadır girişine Abdullah Öcalan'a atıfta bulunularak bez pankart üzerine 'Özgürlüğün özgürlümüzdür' yazısı yer aldı.

BAYDEMİR İLE APO POSTERİ ALTINDA HATIRA FOTOĞRAFI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir çadır içinde asılı bulunan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın posteri altında kendisiyle birlikte fotoğraf çektirmek için sıraya giren kadın ve erkeklerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bazı kadınların sarı zemin üzerine kırmızı yıldız ve etrafında yeşil kuşak bulunan PKK flamasını simgeleyen işlemelerden oluşan beyaz renkli tülbentleri başlarına sarmaları dikkat çekti. 'Seçilmişlerin oturma eylemi' adı altında düzenlenen oturma eylemi sırasında çok sayıda partili gün boyu çadırı ziyaret edip çalınan müzik eşliğinde halaylar çekerek yasa dışı sloganlar attı. Güvenlik güçleri olası provokasyon olasılığına karşı alandan 100 metre uzaklıkta güvenlik önlemleri aldı.

ÖCALAN'IN SÖZÜ ÇADIR ÖNÜNE ASILDI

Çadır dışına bölücübaşı Abdullah Öcalan'a ait olduğu belirlenen kırmızı zemin üzerine sarı harflerle “Biz savaşla neler yapılabileceğini gösterdik, biz diyoruz ki; siyasetle sonuç alalım. Siyasetin barışçıl yöntemleri devreye girsin” yazılı büyük bez pankart asıldı. Pankartın altına ise 'Kürt Halk Önderi' ibaresinin yer alması dikkat çekti.

Gecenin yorgunluğunu üzerinden atamayan DTP'liler, çadır etrafında seyyar büfeler kuran satıcılardan yiyecekler alarak karınlarını doyurdu. Çadır önünde halay çekildiği sırada yüzü poşu ile sarılı bir kişinin elinde PKK'yı simgeleyen bezi alan içerisinde dolaştırdığı görüldü

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141