• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

‘Direnişçi’ köye şafak vakti yıkım baskını

‘Direnişçi’ köye şafak vakti yıkım baskını
Geçtiğimiz Ocak ayında, köylülerin, 4 binayı yıkmak için gelen iş makinelerinin önüne oturarak geçişine izin vermediği, Marmaris'e bağlı turistik köy Selimiye'de, bu kez şafak vakti yıkıma başlandı.

Geçtiğimiz Ocak ayında, köylülerin, 4 binayı yıkmak için gelen iş makinelerinin önüne oturarak geçişine izin vermediği, Marmaris'e bağlı turistik köy Selimiye'de, bu kez şafak vakti yıkıma başlandı.

Ocak 2009'da Selimiye köyündeki kaçak binaların yıkılması için getirilen iş makinelerinin önüne oturarak geçişine izin vermeyen köylülere, jandarma müdahale etmişti. Bunun üzerine Valilik, yıkımların ertelendiğini açıklamıştı.
Bu sabahın erken saatlerinde ise köy halkı ve tatil için Selimiye'yi tercih eden yüzlerce kişi, 85 metrekarelik kullanım alanını aştığı gerekçesiyle defalarca mühürlenmesine rağmen kaba inşaatı tamamlandığı belirtilen, Kadir Şahin'e ait denize sıfır arazide inşa edilen 2 katlı 20 odalı oteli yıkmaya başlayan iş makinelerinin sesleriyle uyandı. Daha sonra köyün diğer ucundaki 'Beyaz Güvercin' isimli otelin yanındaki arazide inşa edilen Nihat Arı'ya ait tek katlı binayı yıkan Muğla İl Özel İdaresi'nin üç iş makinesinin köyde iki kaçak yapıyı daha yıkacağı öğrenildi.


Bu arada Selimiye'ye sabah saat 04.30 sıralarında geldiği belirtilen jandarma kuvvetleri, Ocak ayında yaşanan olayların tekrar etmemesi için köyde geniş güvenlik önlemleri aldı. 100 kadar jandarmanın da görev aldığı yıkım işlemlerine köylü bu kez direnmezken, Nihat Arı'nın binası yıkılırken, baygınlık geçiren 'Beyaz Güvercin'in bir kadın personeli ambulansla sağlık ocağına götürüldü.

Köylüler ise tepkilerini gazeteciler aracılığıyla dile getirdi. 1. derece sit alanı olduğu ve imar planı bulunmadığı için kendilerine ev, hayvanlarına ise ahır yapamadıklarını belirten köylüler, en kısa sürede imar planının çıkarılmasını istedi. 'Zengin toprakların fakir bekçisi' olduklarını söyleyen köylüler, “20 yıldır imar çıkmasını bekliyoruz. İmar olmadığı için köylülerimiz, çocuklarını evlendiremiyor. Çünkü başlarını sokacak ev dahi yapamıyorlar. Yeter artık bu imar planını çıkarsınlar” diye konuştu.

SIRADA YÜZLERCESİ VAR
3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre Muğla İl Özel İdare Genel Sekreterliği, SİT alanı, orman ve özel mülkiyet içindeki kaçak yapılan ile ilgili olarak ilgili kişilere yıkım kararı için yazı gönderilmişti. Muğla'da 3 bin, Marmaris'te ise 724 binanın yıkılacağı bildirilmişti. Yıkımlar Marmaris'in Taşlıca köyünde başlamış, Selimiye'de yaşanan olaylar nedeniyle ise geçici olarak durdurulmuştu. (Marmaris GÜNDEM)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141