• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

"Direniş Ateşinin Yakıldığı Yer: Marmaris” belgeseli çekiliyor

Direniş Ateşinin Yakıldığı Yer:  Marmaris” belgeseli çekiliyor
Gazeteci Kenan Gürbüz, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris’te otelde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi sırasında yaşananları ve suikast timinin yakalanması için yapılan operasyonlarını belgeselde anlatacak.

Gazeteci Kenan Gürbüz, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris’te otelde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi sırasında yaşananları ve suikast timinin yakalanması için yapılan operasyonları anlatacağı belgesel çekimlerine Gazetemizin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Temel Irmak’ da konuk oldu. Irmak, kendi sosyal medya hesabından 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı sokağa çağırdığı açıklamayı Türkiye’de ilk canlı yayınlayan kişi olarak çekilen belgesele o gece yaşananları anlattı.

20160826_125148.jpg

 

15 Temmuz gecesi Erdoğan’a yönelik suikast girişimi esnasında Marmaris’te bulunan Gürbüz, o gece yaşananları ve 17 gün süren operasyonları konu alan bir de kitap yazıyor. Gürbüz: “O gece Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’ten telefonla yaptığı çağrı bana göre Türkiye’nin kaderini değiştirdi” dedi.

 

Çekimlerine 1 ay önce başlanan belgesel kapsamında Marmaris’e gelen Kenan Gürbüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele yönelik suikast girişiminin gece ölümü göze alarak görev yapan gazeteciler sayesinde dünyaya duyurulduğunu belirterek, “2 polis memurunun şehit olduğu o gece, ateş kusan helikopterlere aldırış etmeden, kurşun yağmurunun altında görüntü ve fotoğraf çekmeye çalışan birkaç cesur gazeteci ile tabancaları ile helikopterlere ateş eden kahraman polisler bana göre tarihe geçti. Bende belgeselim de yazdığım kitapta o gece yaşananları tanıkların gözüyle anlatmaya çalışıyorum. O gece Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’ten telefonla yaptığı çağrı bana göre Türkiye’nin kaderini değiştirdi. O gece yaşananlar Türkiye tarihi açısından hayati öneme sahip” diye konuştu.

 

BELGESEL 3 FARKLI BÖLÜMDEN OLUŞACAK

 

“Direniş Ateşinin Yakıldığı Yer:Marmaris” adını taşıyan belgesel ve kitabın 3 farklı bölümden oluşacağını belirten Gürbüz, “İlk iki bölümde suikast girişimin yaşandığı gece ve suikast timimin yakalanma sürecini tanıkların gözünden ele aldık. Son bölümde ise o gece Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte olan yetkililerin ve siyasilerin gözünden o gece yaşananların bilinmeyen yönlerini ele aldık” şeklinde konuştu.

 

Belgesel ve kitabı Eylül ayının ilk haftasında bitirmeyi planladıklarını anlatan Gürbüz, kitap ve belgeseli hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan amatör bir ruhla hazırladıklarını vurguladı. Gürbüz, farklı dönemlerde Afganistan, Irak, Suriye, Somali ve Kenya’da görev yapmış ve yaptığı haberlerle adı geçen bölgelerdeki mazlumların yaşadıklarına dikkat çekmişti

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141