• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Dest-i izdivaç çetesi çökertildi

Dest-i izdivaç çetesi çökertildi
Böylede çete olur mu demeyin..Dest-i izdivaç çetesi çökertildi

Manisa'nın Salihli İlçesi merkezli, 5 il ve çok sayıda ilçede eşzamanlı düzenlenen operasyonda, evlendirmek vaadiyle dolandırıcılık yapan 13 kişilik şebeke çökertildi. Zanlıların, evlenememiş, yaşlı ya da bakıma muhtaç kişileri, 10'ar bin YTL karşılığında hayat arkadaşı bulma vaadiyle dolandırdığı, şebeke üyelerinden bazılarının ise kız tarafınının akrabası gibi davranarak inandırıcı olmaya çalıştığı belirlendi.

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Manisa Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ve Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, 5 aylık istihbarat çalışmasanın ardından, Manisa'nın Salihli, Kırkağaç, Gördes, Selendi, Alaşehir ve Kula ilçeleri ile İzmir, Aydın, Denizli ve Kütahya'da dün (perşembe) düzenlenen eşzamanlı operasyonda, ''suç işlemek maksadıyla çıkar amaçlı örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, organize olarak evlenmek vaadi ile dolandırıcılık'' ile suçlanan 13 kişi gözaltına alındı. Çete lideri olduğu iddia edilen Ali Akkaya (66) ile beraberindeki Süllü Akkaya (41) , Özlem Akkaya (32) , Murat Köysüren (36) , Cemal Çelik (30) , Osman Çetin (43), Günay Sepetçi (31), Hatice Akkaya (38), Mevlüt Öztürk (49), Hemsile Kişmir (30), Nevcigül Şal (48), Döndü Yıldız (19) ve Kazım Çavdar (43) emniyetteki sorgularının ardından Salihli Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlıların, üzerlerinde, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 kurusıkı tabanca, buna ait çok sayıda mermi ve 9 adet MKE yapımı mermi ele geçirildi.

EVLENDİRME VAADİYLE DOLANDIRDILAR

Zanlıların, başta hiç evlenememişler olmak üzere, yaşlı ya da bakıma muhtaç kişiler ile irtibata geçip, 10 bin YTL karşılığında hayat arkadaşı bulma vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. Ayrıca, şebeke üyelerinden bazılarının, inandırıcı olabilmek için kız tarafının akrabası gibi davranıp dolandırıcağı kişilerin güveninin kazandığı belirlendi. Kendilerini kızın halası, teyzesi, dayısı ve amcası olarak tanıtıp evlerine ziyarete gittiği öğrenildi. 10'ar bin YTL'yi alan çete elemanlarının daha sonra bir fırsatını bulup, takıları ve evdeki eşyaları da alıp kayıplara karıştığı anlaşıldı.

SAVCILIĞA DİLEKÇE YAĞDIRDILAR

Bu yöntemlerle dolandırıldığını iddia eden Bursa'dan A.D.S. (50) , Kırşehir'den M.Y. (40) ), Kula'dan Y.A. (28) (H.S. (31) , B.K. (21) , Alaşehir'den M.A. (49) , Köprübaşı'ndan A.A. (58), Kütahya'dan M.K. (67) , Demirci'den N.B. (27) ile H.B. (52), Denizli'den T.G. (55) , bulundukları bölgelerde ve Salihli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141