• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Dervişoğlu: Seviyesi Düşük Tartışmalara Girmeyeceğiz

Dervişoğlu: Seviyesi Düşük Tartışmalara Girmeyeceğiz
MHP İzmir İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, Yerel Seçime Endeksli Tartışmaların Şehrin Siyasi Kültürüne Zarar Verdiğini ve Vatandaşlar Tarafından Yadırgandığını Söyledi.

MHP İzmir İl Başkanı ve büyükşehir belediye başkan adayı Müsavat Dervişoğlu, yerel seçime endeksli tartışmaların şehrin siyasi kültürüne zarar verdiğini ve vatandaşlar tarafından yadırgandığını söyledi.

Yerel seçim yaklaştıkça seviyenin de düştüğüne dikkat çeken Dervişoğlu, "Bazı çevreler, İzmir'e yakışmayan ve İzmirli tarafından yadırganan çirkin bir tartışma zemini oluşturmaya çalışıyor. Bu durum kendilerine bir şey kazandırmayacağı gibi İzmir'e çok şey kaybettirecektir. MHP olarak İzmir'in siyasi kültür ve ahlâkının zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Siyasi partiler arasındaki adaylık yarışının İzmir'e yakışan bir siyasi terbiye içinde cereyan etmesi gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, "Siyaset, hırsı aklının önünde koşan adamların iştigal alanı değildir. İzmir, kendine has değerleri ve alışkanlıkları olan insanların yaşadığı, cennet bir yurt köşesidir. Burada söz sahibi olanların, kelimelerini özenle seçme zorunluluğu akıldan uzak tutulmamalıdır. Sorumluluk makamında bulunanlara karşı nezaket sınırını aşan söylemlerle tecavüze yeltenmek, sadece şahıslara değil, aynı zamanda İzmir'e de hakaret anlamını taşır." şeklinde konuştu.

Partilerin ve adayların seçime vuruşarak değil de kucaklaşarak girmesi gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, "Talip olunan makamların gerçek sahibi İzmir'dir. İzmir'i yönetmek için o makamlarda görev yapmak isteyenlerin, emanetçi olduğunu unutmaması lazımdır. Hizmet makamlarına vuruşarak değil, kucaklaşarak gelmeyi beceremezsek İzmir'i gerginlik girdabından kurtaramayız." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun farklı kişilerce eşzamanlı olarak hedef tahtasına koyulmasını tesadüf değil, kapsamlı bir siyasi strateji olarak değerlendirdiklerini ifade eden Müsavat Dervişoğlu, şunları söyledi: "İsnat ve ithamların ifade ediliş biçimi tarafımızdan yadırganmakta ve edep sınırlarını zorlamaktadır. Bahse konu kişi, İzmir'in belediye başkanıdır. Herkes şapkayı önüne koyup doğru düşünsün. Sosyal statü, başkasına hakaret etme hakkı vermemelidir. Ayrıca ben belediye başkan adayıyken saygıda kusur etmemeye özen gösteriyorum da başkaları hakareti, neden bir siyaset sanatı gibi sunmaya çalışıyor anlayabilmiş değilim."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141