• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Denizli Belediyesi projelerine GEKA desteği

Denizli Belediyesi projelerine GEKA desteği
Denizli Belediyesinin "Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor" ve "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor" projelerine GEKA tarafından hibe kredi desteği sağlandı

Denizli Belediyesince hazırlanan "Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor" ve "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor" projelerine, Güney Ege Kalkınma Ajansının, Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hibe kredi desteği sağlandı.

Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hibe destek kredisi kullanmaya haz kazanan "Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor" ve "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor" projeleri için Denizli Belediyesi ile GEKA arasında sözleşme imzalandı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyede düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, belediye olarak alternatif turizme ayrı önem verdiklerini belirtti.

Bölgedeki potansiyeli harekete geçirmek, ışık tutmak, yol göstermek adına oluşturulan GEKA'nın, faaliyet gösterdiği Muğla, Aydın ve Denizli illerinde çok önemli projelere destek olduğunu ifade eden Zolan, şunları söyledi:

"GEKA, bölgenin turizm potansiyeline ilişkin noktasal projelerin hayata geçirilmesi konusunda ciddi destekler sunmaya başladı. Bu 3 ilin en önemli özelliği turizmdir. Buralarda çok çeşitli turizm alanları var ancak bunu daha da artırmak lazım. İnsanlara daha farklı güzelliklerimizi de sunmak adına böyle bir destek program düzenledik. Genel sekreterliğimiz başarılı bir şekilde bunu yürüttü. Sizleri tebrik ediyorum. Turizmde birçok seçenekler olsun istiyoruz. Konaklama süresi artsın ve insanlarımıza katma değer bıraksın arzusundayız. Bu noktada 2 projemiz kabul gördü. Bu projeler inşallah bölgemize artı değer katacak. Derdimiz, bölgemizde taş üzerine taş koymak ve artı değer yaratmaktır. Ben sizlere tekrar teşekkür ediyorum, bölgemize ve insanlarımıza hayırlı olsun."

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da Denizli Belediyesi ile yapılan işbirliğinin bölgeye, Denizli'ye önemli kazanımlar getireceğini dile getirdi.

Taraflar arasında imzalanan sözleşmelerle, toplam 4 milyon 185 bin lira bütçeli 2 projeye, GEKA tarafından 1 milyon 498 bin lira hibe kerdi desteği sağlanacak.

- Desteklenen projeler

"Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi"

Projesi kapsamında, şehir merkezine yakın olan Zeytin Yaylası'nda çadırlı ve bungalovlu kamp alanları, günübirlik kullanım alanları, yöresel ürün sergi ve satış yerleri yapılacak. Proje ile hem yerli hem yabancı turistin bölgeye çekilmesi ile alternatif turizm türünün bütünleşmesi ve bölgenin doğal değerleri ile ilişkilendirilmesi de sağlanmış olacak.

Çalışmaların, alanın doğal yapısını korumaya azami özen gösterilecek şekilde planlandığı projenin 12 ayda tamamlanması öngörülüyor.

Öte yandan, proje kapsamında daha önce yapımına başlanan ve gelecek aylarda bitirilmesi öngörülen teleferik projesiyle Zeytin Yaylası'na 6 dakikada ulaşım mümkün olacak.

GEKA tarafından destek sağlanan "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" ise 18 aylık sürede hayata geçirilecek.

Kültür Bakanlığı ile Denizli Belediyesi arasında imzalanan protokolle 19 Ağustos 2008'de Denizli Belediyesine devredilen ve bu tarihten itibaren ziyaretçi sayısı önemli ölçüde artan Laodikya Antik Kentinde, projeyle antik yerleşimdeki restorasyon çalışmalarının desteklenmesi ve turist sayısının daha da arttırılması hedefleniyor.

Muhabir: İbrahim Süzer
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141